Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със софтуер за електрическ акитара.


Shinedown23

Recommended Posts

Здравейте.Днес получи временно електрическа китара но без усилвател.Свързах я към компютъра без проблеми и си изтеглих Guitar Rig.Но проблема е там че когато е включена програмата се налага да изключа от контролния панел звуците и чак тогава започва да се чува китарата.Но тогава много не ме устройва защото,нито мога да си пусна някоя песен,нито някой видео урок.Ако можете да ми дадете съвете или друг що годе добър софтуер за електрическа китара ще съм благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

 

Предполагам, че си с Windows 7. Ако е така, този проблем не го имаш само ти (при 1 приятел е същатат работа) xD. Има доста варианти. Ако искаш да си пускаш песен докато вириш, най-лесно е да я заредиш директно в Guitar Rig в Tape Deck (май така се казваше). Иначе може да си свалиш някой DAW (Reaper например) и през него да да си пуснеш Guitar Rig (понякога това оправя проблема).

 

Иначе друг софтуер бих препоръчал ReValver ,Amplitube, Overloud или просто някой VST amp, но мисля че по-скоро трябва да почовъркаш малко настройките на Windows.

 

Поздрави!.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе аз ако е тва проблема утре веднага си тряскам XP-то.Просто защото китарата няма да много при мен,тъй че ако знам че ако сложа XP 100 ще се оправи го правя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаш ли под ръка някой комютър с XP за да теставш все пак?

Аз досега с XP не съм имал никави проблеми и само при 7 ми се е случвало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добави една външна звукова карта с Азио драйвери. После я правиш основна за компа и всички звуци минават през нея. Просто не бива да и вадиш ЮСБто в процес на работа на компа, че често те праща в "син екран". Много от нас ползват Reaper с  Guitar Rig като VST добавка и тогава всичко от всякъде се чува, а ти си настройваш бленда и свириш едновременно с него!

Успехи! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата е в него за няколко дни ... ся карта ли да си купува ...

Joel е изброил начините. В Рига можеш да зареждаш песен, но в Рийпър е по-удобно, защото можеш да си сложиш няколко като плейлист. Също другото готино е, че чрез трак енвелопс можеш да си контролираш ефектите по време на свирене автоматично.
Видео урок обаче няма как да си пуснеш от браузъра ако си с една аудио карта мисля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре,за сега няма да преиснталвам компютъра и после ще пробвам някой от горепосочените софтуери.Дано има от къде да изтегля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах Рийпър,пробвах Amplitube,пробвах разни стари версиИ на Guitar Rig,при 5цата успях да докарам звук хем от китарата хем то самият компютър но звука идваше по-късно,а така е много кофти.Сега тегля пак 3-ойката с който си изкарвах абсолютно всички ефекти и всичко и ще си дрънкам там.Жалко че звука на компютъра се спира напълно,а тъй като не съм добър в импровизиране нямам голям избор от нещата които да правя освен да си дрънкам песните които знам на акустична но тогава пък за какво по дяволите я взех :Д...Еми ще гледам се оправя някак си ако ли не все ще дойде времето да си взема собствена ел китара и тогава ще куфея на воля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оправих всичко.Подкарах каквто исках с Guitar Rig 3 и сега ми е добре и сам доволен само където звука идва с части от секундта по късно,което колкото и малкод а е пречи някак си просто.Дали е просто заради компютъра ми или може да се оправи по някакъв начин?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заради вградената звукова карта е. Може да оправиш проблема, като инсталираш asio4all драйвъри:
http://www.asio4all.com/

Само че с тях, по никакъв начин няма да можеш да си пускаш музика/видео докато свириш, освен ако не е вътрешно, от tape deck-овете на Guitar Rig.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.