LOE Публикувано Юли 25, 2006 Публикувано Юли 25, 2006 (Редактирано) Вчера си купих нов кабел, и ми направи огромно впечатление много по-ниския му шум от този който ползвах преди. Това добре, но ми прави впечатление също че на преампа имам и балансиран вход, и ми е чудно ще има ли файда ако го използвам, така или инъче кабела е стерео. Редактирано Юли 25, 2006 от LOE Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 25, 2006 Отговорено Юли 25, 2006 Какъв кабел си взе и какъв си ползвал преди това Също така трябва да се има в предвид "формулата" : Голяма дължина = голям шум . Малка дължина = малък шум Аз лично от две години ползвам само Proel Noiseless и нямам проблеми с извънредния шум Цитирай
peshoy2k Отговорено Юли 25, 2006 Отговорено Юли 25, 2006 винаги има файда от балансирано свързване Цитирай
LOE Отговорено Юли 25, 2006 Автор Отговорено Юли 25, 2006 Предишния ми кабел беше най-доброто на пазара.. преди 6-7 години, аз чак се учудвам че издържа толкова време. Не беше много дълаг, а в последствие го направих 2 метра само за да видя как дължината влиае на шума. Да речем че 2 метра от стария са със 12дб по-шумни от 6 метра нов. Не знам какъв се води, тия в динакорд ми го препоръчаха, но не е гумен а няква пластмаса, и е прозрачен. Прилича малко на маркуч за тоалетно казанче Цитирай
LOE Отговорено Юли 25, 2006 Автор Отговорено Юли 25, 2006 В смисъл ако тръгна да си правя китарата с балансиран вход трябва да се направят доста промени в свързването. Не знам дали изобщо ще си струва, тей като гледам че никой не се е засилил да прави китари с балансиран изход Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 25, 2006 Отговорено Юли 25, 2006 Ако се вижда ширмовката и е един такъв кафяв , значи е същия Иначе това е позната история - аз имах в началото БГ или каквито са там кабели (едни такива бели , твърди) . Взех такива и направо на създателя му . Така де ... Иначе балансирания кабел е полезен , но не навсякъде може да се използва . Цитирай
Tannen Отговорено Юли 25, 2006 Отговорено Юли 25, 2006 извинявам се за невежеството си, но какво означава балансиран вход на китарата? Цитирай
LOE Отговорено Юли 25, 2006 Автор Отговорено Юли 25, 2006 балансиран би бил ако китарата има стерео жак, сигнала от адаптерите се подава без да са свързани в хъмбъкинг режим директно към жака, като уплетката се ползва само за маса без да пренася сигнал, а сигнала от двата адаптера се пренася от двата проводника зад оплетката, подава се към предусилвател с балансиран вход който събира сигнала (който е с противоположна фаза) и ти излиза звук с много по малко смущения... поне на теория Цитирай
EmchoDT Отговорено Юли 25, 2006 Отговорено Юли 25, 2006 Е добре де, къв ти е бил шумът преди това и какъв ти е сега?? Щото аз ползвам най-различни кабели и шумът на китарата ми до ся като съм е записвал не е стигал над -70дб?? Тоест нямам шум Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Това за свързването на адаптерите в хъмбъкинг вариант(предполагам имаш предвид едната пловинка по едното жило, другата - по другото) е много хитро. Но въпреки това, не знам дали то напълно ще изгаси шума(проба му е мамата). Иначе ако трябва да сме като по учебник, в китарата ще трябва да се вгради предусилвател, който да прави 2 еднакви по амплитуда, и противоположни по фаза сигнали. Също така е необходимо апаратурата, с която свириме да има(или да и се направят) балансирани входове. Цитирай
LOE Отговорено Юли 26, 2006 Автор Отговорено Юли 26, 2006 Иначе ако трябва да сме като по учебник, в китарата ще трябва да се вгради предусилвател, който да прави 2 еднакви по амплитуда, и противоположни по фаза сигнали. Също така е необходимо апаратурата, с която свириме да има(или да и се направят) балансирани входове. Това би било много сложно за изпълнение и всеки преамп трябва да се настройва ръчно, дори и тогава няма да има гаранция че двете половини на сигнала ще се усилят еднакво, тей като електрониката се влиае от атмосферни условия и редица други фактори. Апаратурата не е проблем - дори най евтините преампи си имат балансирани хводове - съдя по моя. @EmchoDT не съм много сигурен но доколкото си спомням стария ми кабел имаше -63 дб шум при +20дб гейн - гейна го усилих за да мога по-точно да отчета разликите. Тоест шума е бил -83дб, а новия кабел е осезаемо по-тих, изобщо липсва високочестотно бръмчене, единствения шум е този от усилвателя, който е с доста по ниски честоти и не дразни. Ще пусна семпли и ще направя по точни измервания довечера. Цитирай
EmchoDT Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Еми значи и ти нямаш шум??? Поне -63 дб не е осезаем за човешкото ухо Така че няма за кво да се притесняваш!! Цитирай
LOE Отговорено Юли 26, 2006 Автор Отговорено Юли 26, 2006 С достатъчно гейн не е само осезаемо а направо дразнещо... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 26, 2006 Отговорено Юли 26, 2006 Е, настройката на предусилвателя съвсем няма да е трудна. Може да се направи с един тример. Включваш китарата, и програма, която мери шума, и настройваш докато стане минимален. А електрониката почти не се влияе при температурни промени от 10-ина градуса, а дори да се влияе, 2-те половини на предусилвателя ще променят усилването си еднакво от тези промени(Не забравяй, че и в самата апаратура има балансиран вход, който също се влияе от температурни промени ). За това усилване, и нива на шума, предусилвателят може да се изпълни с TL082, и няколко странични компонента. Цената му няма да е повече от 5 лв. Цитирай
Recommended Posts