Thrashed Публикувано Януари 6, 2013 Публикувано Януари 6, 2013 (Редактирано) Здравейте, наскоро си взех нови струни и минах от 9-ки на 10-ки. Понеже нищо не разбирам от сетъпа, не съм го пипал. Когато съм в стандартна настройка (ми) бриджа ми е леко повдигнат http://prikachi.com/images/786/5708786w.jpg http://prikachi.com/images/792/5708792e.jpg . Това голям проблем ли е ? Ще ми се изкриви ли грифа ? Има ли китарата нужда от нов сетъп ? Ако да къде да я нося и горе долу колко пари ще ми вземат ? Благодаря предварително и се извинявам ако въпросът ми е прекалено тъп, просто не съм наясно с тези неща Забравих да кажа, че китарата ми е с обикновенно тремоло. Редактирано Януари 6, 2013 от Thrashed Цитирай
Acei Отговорено Януари 6, 2013 Отговорено Януари 6, 2013 това е обикновено тремоло, но и то има вътре пружини като отвориш капака има пластина на която са закачени пружините, а самата ря се държи с едни болтове за тялото. натегни болтовете докато нещата отгоре си застанат на мястото Цитирай
Thrashed Отговорено Януари 6, 2013 Автор Отговорено Януари 6, 2013 Това ли е всичко което трябва да направя ? Ами интонация и тръс род ? Тези неща не са ли също значими при минаване на по дебели струни ? Цитирай
Acei Отговорено Януари 6, 2013 Отговорено Януари 6, 2013 те са от значение само ако има нужда оправи си магарето и после тествай интонацията, ако е необходимо направи каквото трябва, а ако струните стант прекалено високо от опъна от по-дебелте струни, ще се наложи лека корекция на тръс рода. но всичко това ако, може и да не е необходимо Цитирай
Thrashed Отговорено Януари 6, 2013 Автор Отговорено Януари 6, 2013 Благодаря за отговора ... Как да тествам интонацията ? Цитирай
Acei Отговорено Януари 6, 2013 Отговорено Януари 6, 2013 ми на първа струна трябва да е ми на 12 праг и флажолет на 12 праг също трябва да е ми с тунерчето това важи за всяка струна има цяла тема за това във форума намери я и прочети подробностите или ползвай чичко гугъл за подробности или в ютюб има цели нагледни уроци Цитирай
Thrashed Отговорено Януари 7, 2013 Автор Отговорено Януари 7, 2013 Натегнах прожините на макс, но все още бриджа се повдига леко в стандартна настройка ... дайте някакви съвети ... благодаря предварително Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 7, 2013 Отговорено Януари 7, 2013 Ми,сложи още пружинки,не е трудно да се сетиш,а няма лошо бриджа да е една идея отлепен от тялото,като свирех със Страт ми беше такава настройката. Цитирай
Thrashed Отговорено Януари 7, 2013 Автор Отговорено Януари 7, 2013 Ми не то защото ми разваля настройката не за друго иначе не ми пречи ... окей ще сложа направо още 2 прожинки ... мерси на всички за помоща Цитирай
Fats Отговорено Януари 8, 2013 Отговорено Януари 8, 2013 Давай смело с прОжинките. Но за всеуки случай помоли някой по-опитен колега да ти отлее половин шише интонация и една кутийка сетъп. Да си имаш за всеки случай. Цитирай
Ground Отговорено Януари 8, 2013 Отговорено Януари 8, 2013 Аз имам същия проблем, но съм със струни 10/52 на Squier и предполага, че е от това. Екшъна ми е малко по-висок, но пък не разстройва. А колко пружини се добавят стандартно(или слагам, докато стане) и къде да намеря из Софията? Цитирай
Thrashed Отговорено Януари 8, 2013 Автор Отговорено Януари 8, 2013 С 3 прОжини и 1 лев и 40 стотинки оправих проблема като със стотинките блокирах тремолото Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 8, 2013 Отговорено Януари 8, 2013 С 3 прОжини и 1 лев и 40 стотинки оправих проблема като със стотинките блокирах тремолото Прееб@л си се,един приятел го беше блокирал със старо тесте карти - без пари.. Цитирай
Recommended Posts