81.slash Публикувано Януари 6, 2013 Публикувано Януари 6, 2013 Колеги нуждая се от помощ. Преди 3-4 дена си купих Tascam us122 mkii. За домашно ползване и свирене през компютър, резултатите са повече от задоволителни. Купих си и един бас, за да мога да си записвам глупостите когато ми хрумне. И тъй като по принцип съм китарист, логично беше да почна да се уча как се свири на бас. И вчера седнах ентусиазиран да извадя някои песни на rhcp, или поне да се опитам, пуснах Guitar Pro и до там - никакъв звук. Разтърсих се и разбрах, че таскам-а няма General Midi, което от своя страна е необходимо на програми като Guitar Pro, за да се просвирват. И в мен възникват въпросът - Има ли изобщо някакво читаво софтуерно решение на проблема ? Вече пробвах Roland VSC, обаче като го инсталирах и таскам-а "изчезна". Четох някъде, че с виртуални миди връзки ставало. Инсталирах Midi Yoke, после назначих канал 1 в Гитар Про и пак никакъв резултат. Ще бъда много благодарен ако някои сподели как точно да се оправя ? Какво точно да направя за да имам звук от Guitar Pro докато свиря през Reaper с назначени Vst-та ? Мерси предварително Цитирай
Mairomaster Отговорено Януари 6, 2013 Отговорено Януари 6, 2013 (Редактирано) Първото нещо е, че може поради характера на драйвърите на картата ти, да не може да ползваш 2 музикални приложения едновременно (Reaper и Guitar Pro примерно).Коя версия на Guitar Pro ползваш? Ако не си пробвал 6 - действай.Ако ползваш версия 6, RSE sound banks инсталирал ли си? Не съм сигурен дали ще помогне, но така или иначе е хубаво да ги имаш.Поиграй си доста с аудио настройките на Guitar Pro. Помня че едно време и аз имах такива проблеми, но след доста човъркане из настройки звукът тръгна. Редактирано Януари 6, 2013 от Mairomaster Цитирай
81.slash Отговорено Януари 6, 2013 Автор Отговорено Януари 6, 2013 Благодаря за включването. Драйвери инсталирах от диска, който дойде в пакета, но после ги свалих от сайта на Таскам и ги обнових. Две приложения работят без проблем, поне Winamp i Reaper го правят. Използвам версия 5.2, но не съм сигурен дали имам инсталирани RSE sound banks. Във всеки случай настройвам от RSE settings в Guitar Pro на изхода да ми е таскам-а и пак не се чува звук. Тази вечер ако ми остане време ще пробвам да преинсталирам Guitar Pro заедно с въпросните банки, дано се получи. В една стара тема се дискутираше точно това, че специално този модел на Таscam, няма General Midi и се налагат някакви странни гимнастики с разни виртуални миди връзки, за да просвири Guitar Pro през този интерфейс. Имаше дори полезни линкове към разни програми, но аз така и не успях да се оправя Цитирай
81.slash Отговорено Януари 6, 2013 Автор Отговорено Януари 6, 2013 Има развитие по темата. Инсталирах наново Roland Virtual Sound Canvas със "забодена" в USB-то Tascam звукова карта. След инсталацията програмата пожела Reboot. Този път интерфейса се "виждаше" след зареждането на Уин. Отворих Guitar Pro, и в аудио настройките направих следните неща - В Midi Outputs като Device сложих Roland VSC на първи порт, Instrument Patch си остана General Midi. В Midi Inputs като Device при мен е Tascam us122 mkii, a RSE settings са: Output - Asio Low Latency и Sound Card съответно Tascam, като при мен показва само модела, тоест us122 mkii. Всичко си работи нормално, мога да слушам Winamp докато свиря през Reaper, като последното се отнася и за Guitar Pro Mairomaster, в заключение бих казал, че беше прав за човъркането по настройките, мерси още веднъж. Темата може да се заключва или трие Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 7, 2013 Отговорено Януари 7, 2013 Имам същия аудио интерфейс, кефи! Джиткай с GP6 и RSE и т'ва е! Цитирай
a1RwalK Отговорено Януари 10, 2013 Отговорено Януари 10, 2013 И аз имам същия interface - и същия проблем. Но благодаря за информацията, помогна ми и на мен да го преодолея ! Цитирай
Recommended Posts