Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко помощ при избора между няколко китари


RZArector

Recommended Posts

Здравейте, мисля в скоро време да се сдобия с нова китара. В момента се колебая между няколко китари в ценовия диапазон между 450-650 лв приблизително. Основно стиловете, които свиря са траш метъл, гръндж и блус /за блуса си имам един  Страт (SSS), на който си дрънкам/. Свиря за удоволствие, така че не мисля да се изхвърлям с по-скъпи китари.

 

Ето и моделите, между които се колебая:

 

ESP EX-50 BLK

http://www.musicworld.bg/bg/c_364/i_20038/ESP_EX_50_BLK.html

 

Jackson - JS32T Rhoads

http://www.musicworld.bg/bg/c_364/i_35515/Jackson_291_0026_303.html

 

Jackson - JS32T King V

http://www.musicworld.bg/bg/c_364/i_35446/Jackson_291_0024_344.html

 

ESP EC-50 BLKS

http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_23842/ESP_EC_50_BLKS.html - попринцип не ме кефят ЛП-та с точковани грифове, но ако по други показатели превъзхожда останалите две, може и да премисля.

 

Всякакви отзиви ще са ми от полза за конкретните китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен всички тия са ужасни талпи...разгледай китари LAG, има ги в Music Division и Forte. Изглеждат ми много добре направени, а за тия пари на хартия са къде-къде по читави...

 

За 100 и малко лв. отгоре има много здрави Cort в Musicworld, конкретно един експлорър и едно RR, пък и са с куфар. Имах такава и все още съм приятно изумен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jackson-ите ги забрави веднага, няма смисъл ESP ае чак под 2000 не но под 1000 не е особено добра оферта. 

Лично аз ти препоръчвам или Cort или SGR на Schecter. Особено SGR са много сполучливи китари и с доста добър звук за парите си - 400-500 кинта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

щом ще дрьнчиш яка жица ще ти трябват и активни адаптери сьбери още малко пари и си вземи тази http://www.telesound.bg/catalogue/schecter-demon-6/ аз лично бях направил запитване за нея преди нова година и пичовете ми казаха че ще ми направят 10 процента отстьпка тоест 720 лева УВЕРЯВАМ ТЕ ДОВОЛЕН ЩЕ ОСТАНЕШ от китарата

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Загледай се в номера на есп то пише 50 един приятел има такава и свиря посъщия начин като моя Washburn RX10 неговото есп струва 600 лева а моята струва 300 даже в момента съм я пуснал в базара с кубето. Препоръчвам ти да се огледаш за Ибанез , фендър или епифон в този ценови диапазон това са марките които предлагат добри китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

LTD-тата, наистина, моделите под номер 200 са пълни талпи и не си заслужават. Отдавна се навърташ из форума, ако за всичкото това време си свирил - по-добре спести за китара от следващия клас.(~800лв) Но ако е наложително да избереш от тези - аз бих взел Jackson. Особено новите 32 серии ме радват много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо от изброените ;) Не избирай по марката, а по вида на дървото, екшъна, удобството при свирене... След време можеш да смениш адптерите с по-качествени (въпреки че не съм привърженик на това, но ако финансите го налагат...)

 

Имайки в предвид китарите които си харесал, ако аз избирах за тези пари бих взел ето това ;)

http://bad_link.eu/bg/product/4491/charvel-desolation-dst-3-fr-1h-white.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а попринцип като се заговорихме за Cort за това какво мислите? Попринцип фен съм на ЛП и Експолрър китарите и гледам по възможност да е нещо такова :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра е китарката, само може би ще е удачно да се сложат читави адаптри. Иначе е добро попадение. Същото важи и за тази.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ този експлорер (VX-4X-TBK) на Cort, кърти, даже бих го предпочел пред всеки друг експлорер от ниския ценови клас, но ми е над бюджета, който съм предвидил за китара. Иначе поне на външен вид е трепач :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

казвам ти БЯГАЙ НАДАЛЕЧ от всеки КОРТ ако сумата която си определил е макс 650 лева и си от софия иди до реизинг форс и пробваи някои Hamer има модели за 650 лева които кьртят с пльтен и тежьк звук и според мен са си доста уневерсални китари

ако не си от софия погледни ги в онлаин магазина им , имах един Hamer и сега ме яд че го продадох , но ако ми падне някои запазен втора рька па ще си взема

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето още едно предложение в този ценови клас, което е за предпочитане http://bazar.muzikant.org/auction_details.php?auction_search=1&auction_id=123699&option=basic_search&basic_search=schecter&form_basic_search=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8&keywords_search=schecter&limit=10&item_type=all

 

от прилични дървета е направена китарката, а и адаптерите никак не са лоши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.