jav Публикувано Декември 26, 2012 Публикувано Декември 26, 2012 Здравейте, реших да постна въпроса си като отделна тема. Работата е, че трябва да си настроя китарата в ре, цял тон надолу, а не съм запознат с подробностите около тръс рода(как ще реагира на отпускане на напрежението от струните). Може ли при отпускането им той да окаже повече напрежение назад и грифът да се огъне? Трябва ли въобще да го коригирам? Китарата ми е BC Rich Kerry King flying V, със струни девятки(които май не са много за свирене в по-нисък строй от стандартния), но съм свирил и с десятки, пак мога да си сложа. PS: В предната тема "Проблем с грифа" Евтим описа начина на настройка на тръс рода, да следвам ли директно указанията? Питам, защото там човекът питаше за стандартен строй, поне така мисля. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 26, 2012 Отговорено Декември 26, 2012 За запазване на същята височина на струните, най-вероятно ще трябва малко да го отпуснеш. Измери си височината преди промяната и действай. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Декември 27, 2012 Отговорено Декември 27, 2012 И за Ре по-добре сложи поне 10-ки Цитирай
RZArector Отговорено Декември 27, 2012 Отговорено Декември 27, 2012 ако смяташ да си запазиш същия размер струни ще трябва да поотхлабиш тръсрода малко сто процента, защото при отхлабване на струните ще се намали кривината, която е препоръчително грифа да има. Но на твое място ако ще свиря в Ре бих сложил струни 11-ки, или ако обичаш да свириш повече сола поне някакви хибридни 10ки. Цитирай
Acei Отговорено Декември 27, 2012 Отговорено Декември 27, 2012 споделям личен опит само без да се опитвам да го налагам за РЕ 10-46 размер са най-добре Цитирай
Yves Отговорено Декември 27, 2012 Отговорено Декември 27, 2012 ^ Най-малкото е коректно да кажеш за каква мензура става дума, иначе твърдението звучи малко като "най-добрите гуми са сликовете"....да, ама сликове на сняг.... Цитирай
81.slash Отговорено Декември 28, 2012 Отговорено Декември 28, 2012 За мен лично, най-оптималния избор е 12-56 в Ре. А иначе по темата - не виждам смисъл да се пипа "тръс род-а " при положение, че се свири в Ре с 10-ки. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 28, 2012 Отговорено Декември 28, 2012 ...при положение, че се свири в Ре с 10-ки. В оригиналното питане няма конкретност по този въпрос. Мисля, че съветите по тази тема са предостатъчни. Цитирай
Recommended Posts