Jump to content
Българският форум за музиканти

jav

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Profile Information

  • Gender
    Male

Contact Methods

  • Skype
    javor_rashev

jav's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте, имам въпрос относно струните на китарата ми. Ще правя промени по електрониката, а за целта ще трябва да работя по пикгарда т.е. да го махна. Да махна ли всички струни? Четох доста из интернет, някои казват, че има опасност от огъване на грифа, други, че няма проблем, трети, че тръсродът трябва да се отпусне. Китарата е Squier Strarocaster, не е желателно да стават проблеми с нея. Ако може някой, който го е правил, да сподели как се процедира.
  2. jav

    Усилватели

    Пиша за тези от по-нисък ценови клас, ест. че стак на Marshall е 100 пъти по-добре от 15 вата ампче. За метъл - Peavey, Marshall. За рок - Marshall (става и за метъл). Fender са повече за свирене на чист канал т.е. не се свири по-тежка музика с тях. Roland Cube също го бива за метъл. Vox са с по-винтидж концепция. А относно Orange - Цецо от Ку-Ку бенд свири със стак зад него, чуй го просто
  3. По-добре сложи отново найлонови, металните засега може и да не изглежда да правят проблеми, но след време може да се окаже, че грифът се е огънал. А относно свиренето с перце, ти пак може да си подрънкваш с него, дори и да не е толкова удобно както при метални струни и ел.китара, където вече и разстоянието между струните е по-малко. И аз имам класическа китара Stagg, на нея често си дрънках рифове преди да си взема електрическа.
  4. Здравейте, реших да постна въпроса си като отделна тема. Работата е, че трябва да си настроя китарата в ре, цял тон надолу, а не съм запознат с подробностите около тръс рода(как ще реагира на отпускане на напрежението от струните). Може ли при отпускането им той да окаже повече напрежение назад и грифът да се огъне? Трябва ли въобще да го коригирам? Китарата ми е BC Rich Kerry King flying V, със струни девятки(които май не са много за свирене в по-нисък строй от стандартния), но съм свирил и с десятки, пак мога да си сложа. PS: В предната тема "Проблем с грифа" Евтим описа начина на настройка на тръс рода, да следвам ли директно указанията? Питам, защото там човекът питаше за стандартен строй, поне така мисля.
  5. Здравейте, имам въпрос, свързан с писаното по-горе. Работата е, че трябва да настроя китарата в ре(цял тон надолу), но ме притеснява, че ако отпусна напрежението на струните(напред), тръс рода ще ми огъне грифа назад. Може ли да стане подобно нещо? Трябва ли да коригирам тръс рода въобще? Струните ми в момента са обикновен комплект девятки, трябва ли да сложа хибридни?
  6. Здравей! В темата за собственоръчно направени ефекти за китара видях, че си сложил потенциометър за gain-a на Death Metal дисторшъна на DigiTech, какъвто аз имам. Искам да попитам дали е възможно да сложиш такъв потенциометър и на моя дисторшън? Как можем да установим контакт? Електронната ми поща е javor97@abv.bg, skype: javor_rashev, Facebook - Явор Рашев.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.