Jump to content
Българският форум за музиканти

Коя китара бихте избрали, колебая се между две...


rotera

Recommended Posts

Здравейте,

 

Може ли един бърз съвет. Знам, че сигурно съм 14297932 човек с глупавия въпрос "Коя китара да купя?", но има 1000000 различни мнения и още 10х толкова различни марки, видове и т.н. Така, че се спрях само на 2, които нямам идея по какво се различават от тези по 200 или по 8000лв., но приемам на доверие, че по- скъпото е винаги по- хубаво. Е, аз искам първо да се науча да свиря пък после ще търся качеството. Като цяло изчетох доста и всеки казва, че Cort са добри китари, особено за начинаещи. На тези двете се спрях, защото втората ми хареса визуално, а първата има някаква ръчка, която другата няма (нямам идея за какво служи) :D

Ако имате по - добри предложения споделяйте, в този ценови клас долу горе, а и също какъв усилвател (някъде кубе го наричат) да взема и нямам идея как се настройват китарите така че ако може и в тази насока малко помощ, какво трябва да купя?

 

http://www.musicworld.bg/bg/m_2120000/i_20647/f_360/Cort_G254_WS.html

 

http://www.musicworld.bg/bg/c_362/i_29992/Cort_CGP_42_FT.html

 

Благодаря Ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен взимай CGP-42 FT, имал съм възможност да свиря на такава и е изненадващо удобно, екшъна е доста нисък за китара от този ценови клас, а и звука е на доста прилично ниво

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение, че сега започваш да се учиш, каквато и да избереш си е добра, стига да не свири фалшиво или да е неудобна за свирене като цяло. Като понапреднеш ти сам ще разбереш дали китарата ти е за теб или те ограничава по някакъв начин. Аз например първо си взех кухарка (от същия сайт), но много скоро реших, че ми "стиска" като тясна обувка, продадох я и си купих STAGG модел страт от по-евтините (до 200 лева, пак оттам), а сега вече съм с това: http://www.dv247.com/assets/products/38528_l.jpg, макар и копие, но си е от сорта и най-важното - усещам инструмента като за мен. Имам предвид стила в който свиря.

Така че моят съвет е да идеш в музикалния магазин, посъветвай се с някой от консултантите и, ако решиш, че можеш да му се довериш - действай. Но пак ти казвам - за начало дори не е нужно много да се харчиш, важното е инструмента да е удобен (за начинаещ) и да те кефи на външен вид. 

Китарен усилвател също ти трябва, тъй като характерния звук на китарата се формира от вида на говорителя - има си особености, с които няма да те занимавам сега, но просто да знаеш, че има съществена разлика с другите озвучителни тела и усилватели.  Принципа за избор е същия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина при положение ,че се учиш избора е огромен. Според мен CGP 42-то е по добро като вариант и ще го ползваш повече време. За сега едва ли ти е необходима "ръчка". След време ще си вземеш нещо по качественно и така ще вървиш напред. За кубе, отваш с китарата в магазина и пробваш, докато ти хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А случайно някой дори да забеляза, че CGP-еди-кво-си дори не е моделът на китарата? Китарата е Z42, а това CGP е наименованието на цял пакет от неща, от които китарата е една част.

 

Package includes:

• Z42 guitar
• Electronic Tuner
• Gig Bag
• Guitar Strap
• Picks
• Guitar cable
• lnstruction DVD

 

Не знам как се изказват мнения при положение, че дори май не е ясно за какво се дава мнението...

 


По темата...макар да харесвам Корт, при толкова евтини китари е важно да се пробва конкретната китара, но определено пакетът на хартия изглежда по-примамлив.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря Ви много, аз също реших да взема CGP 42 (Z42) или каквато е там. Това за стила музика не го знаех, аз като цяло всичко що е рок ми харесва, било то хард рок, хеви метъл или някое "извращение" по- съвременно, говоря за групи като Корн. Но като цяло ще започна с Iron Maiden и Metallica. Пък за "ръчката" си мисля, че скоро ще стигна до нея, защото се уча доста бързо. Научих се да свиря на пиано и то сам (интернет, литература и т.н.) за има няма 2 години, при положение, че нямам много свободно време...

 

Ако може само за настройването да ми кажете какво се купува?

 

Отново ви благодаря, успех на всички и весели празници :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.