Marti Karailiev Публикувано Декември 12, 2012 Публикувано Декември 12, 2012 Здравейте! Имам въпрос към по напредналите китаристи и тези които се занимават професионално с китари! ...Значи имам класическа китара Yamaha G-235 и искам да я обурудвам със EQ Tuner Pickup и съответно да си има жак за да си я включвам към пулт, но тя фабрично няма такава екстра и искам да попитам как мога да и монтирам такова нещо и разбира се да не я разваля нещо още повече, както и да не повлияе зле на качеството на звука разбира се, и вобще дали е възмождно да се направи и ако да как!? Благодаря предварително...!!! Цитирай
7thString Отговорено Декември 13, 2012 Отговорено Декември 13, 2012 С лютиер. Иначе е почти гарантирано, че ще съсипеш китарата. Също трябва да знаеш, че инсталирането на тва нещо малко или много ще промени звука на инструмента. Цитирай
Bo Yan Отговорено Декември 18, 2012 Отговорено Декември 18, 2012 Интересен въпрос, Марти! Не мога да преценя от снимките кое точно е това което поема звука от китарата. Определено ще има много за копаене. 20 кинта за адаптер е ок според мен. Това е евтина китара и не мисля, че кой знае колко ще и развалиш звука. Лошото е по-скоро че: Резултатът може да не ти хареса - класическите китари са капризни за озвучаване и много рядко съм попадал на добра акустична класическа китара, която да звучи добре и озвучена, независимо от цената. Имах Ямаха сайлънт и звучеше много балансирано, но не и като класическа китара. Годин китарите имат имат модели с найлонови струни, но те пък са с тесни грифове - не са класически. Освен това ги намирам за изключително грозни. Пробвай, и сподели резулатите. +1 за лютиер. Успех! Боян 1 Цитирай
ciriljhonson Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Посочената от теб джаджа е само част от озвучаването на китарата, трябва да добавиш към сметката и пиезо. Това означава още средства, а крайният резултат, почти съм сигурен, че ще те разочарова. Извод: Ще се получи, озвучена с нисък клас електроника, ниско бюджетна класическа китара, надупчена. Звука както казах, вероятно ще е по скоро зле от очакваното. Съвет: Свири си на китарата и недей да мислиш щуротии. Живот и здраве, събери пари и си купи озвучена китара, сто пъти по добрият вариан. Защото ще можеш да избираш между много модели, марки и да ги чуеш преди да си дадеш парите. Цитирай
Fats Отговорено Декември 19, 2012 Отговорено Декември 19, 2012 Преди няколко дена обсъждахме подобна тема, намери и прочети. Доста нещо е изписано по въпроса. Най-добре намери грамотен лютиер, той ще извърши необходимото. Операцията не е сложна, но си иска специални умения. Успех! Цитирай
Recommended Posts