olygofren Публикувано Юли 18, 2006 Публикувано Юли 18, 2006 (Редактирано) Нека някой, който е ползвал такъв процесор, да ми даде информация за звука му. Интересува ме може ли да се извлече някякъв звук подходящ за блек и дет метъл. Тъй като е възможно или да го купя, или да го заменя за моя Behringer V-Amp 2, посъветвайте ме кое е по-добре, т.е. най-вече става ли Digitech-a за записи. Абе всякакви онтопик мнения са ми добре дошли, тенк ю. P.S.> ако знаете и колко пара върви (да не взема пък да се мина много)? Редактирано Юли 18, 2006 от olygofren Цитирай
ultrazone Отговорено Юли 18, 2006 Отговорено Юли 18, 2006 Ако някой ми каже, че в този клас процесори има нещо по-добро от РП1, просто да ходи да се гръмне. Аз и няколко човека от този форум сме имали точно такъв и лично аз вероятно още дълго време ще съжалявам че съм го продал. Друг е въпроса защо аджеба го продадох, ама това е друга тема. Пич, вземай, въобще няма да съжаляваш. РП1 има страхотни симулации на кабинети и спийкъри, с тях просто звукът е коренно различен, звучи все едно като с лампи, независимо дали си включен в кубе или централно в миксер. Ефектите са много изчистени, има миди вход, изход и можеш да го включваш ама където се сетиш (други процесори, компютри, пултове и т.н. ). Абсолютно всичките ефекти вътре са аналогови, само управлението е цифрово. Вярно, модела е стар, но определено си заслужава вниманието и парите, а и за тези пари можеш да вземеш само някой Зуум или евтин модел Диджитек от "новите" и да си ги блъскаш в главата. Ако не бях намерил настоящият ми ефект, за нищо на света не бих си дал Диджитек-а РП1. Абе изобще, корав е отсекъде, вземай и се кефи. Boss са по-добри, но за тези пари едва ли ще намериш. Така че решението е Digitech rp1. И чуй обезателно компресорите, много са добри, с лек драйв и компресор стават невиждани неща. Иначе за death, hardcore и такива е малко мекичък. Цитирай
TONY Отговорено Юли 18, 2006 Отговорено Юли 18, 2006 абсолютно се присъединявам към ултразон РП1 е класи над берингер вамп наистина е стар модел на какво от това - тия нови играчки не са по добри а РП1 е бил модел на годината !!!! спокойно си вадиш много яки и профи звуци за дет метъл не знам - пробвай първо и виж дали те устройва но аз бих избрал РП-то Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 19, 2006 Отговорено Юли 19, 2006 Tой /рп1/наистина е бил ефект на годината,но годината е била около ранните 90те.аАз съм свирил с такъв дълго време има някои добри инякои лоши страни.Доколкото си спомням добрите са много прилични дилеи, хоруси, ривърби и тн. с много параметри и възможности графичен икю., а също и параметричен може да се използва като отделни педали-драйв,ривърб и тн. Лоши/за мен/ никога не можах да изкарам натурален саунд,винаги ми е звучал синтетично само 12/или даже 8 или 10/ бита дискретизация-сегашните са с по 24 склонност на педалите да се развалят За мен е по добър от В ампа.Става за твърда музика,но не знам дали е достатъчно за блек и дет Цитирай
Recommended Posts