Jump to content
Българският форум за музиканти

Hartke LH1000 + Hydrive410 cab


lifer_

Recommended Posts

Здравейте колеги,Сериозно обмислям закупуването на този сет ( и в бъдеще добавяне на HX115). Някой сблъсквал ли се е с него, пробвал ли е...? Проблемът е, че свиря в Ла. Естествено, не очаквам да изкарам 30Hz ot nego, по принцип използвам MXR EQ и значително режа 31Hz и такъв си харесвам сигнала и в РА. Но все пак съм притеснен за ботъма, а и за нивото на репетиция и по-голяма сцена. На репетиции нивото е доста сериозно, а и искам другите от бандата да ме чуват горе доло добре или поне да усещат по-добре присъствието на ниските на баса (това не се получава в момента с една 15-ка 250W, което не е изненада :) ) Кабинетът е 8 ома, което за един кабинет + LH1000, по спецификация е 750w(незнам дали е вярно и ако е, какво ще се случи с ниските, даали ще изчеанат.За главата съм сигурен, че ще ми върши работа,но не и за кабинета.Моля помогнете ми със съвет.

 

П.С. Прочел съм всичко в Talkbass по темата - мнения доста...но все пак дали някой от Родината се е сблъсквал с това животно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро гледах снимки във Фейсбук и забелязах, че басиста на една група има същия кабинет, само че с глава HA. Мисля, че бяха Еридан, или нещо от сорта, известни са, просто в момента не се сещам. Не знам някой от тях дали чете форума, но предполагам чрез сураттефтера можеш да се свържеш с тях.

 

Доста хора ги харесват по чуждите форуми, явно тия хибридни говорители са яката работа :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега lifer_, Дейвид Елефсон, Били Шийн, Виктор Уутън,Франк Белло, Стю Хам и още много други свирят с HARTKE. Даже си мисля че Уутън свири точно с тази глава и този кабинет. Щом тези хора свирят с тази апаратура, можеш да си сигурен, че е бетон. Аз скоро си купих 4по10 Transporter и HA2500 на HARTKE. Изключително съм доволен от тази хибридна глава. А алуминиевите говорители правят такъв ударен и атакуващ саунд, че се изтрелваш в космоса от кеф. Аз също мисля да добавя една 15-ка. А при тебе е наложително. А като я хакнеш, тогава ще разбереш за какво става въпрос. Става въпрос за яко ОРАНЕ. Дълбока ОРАН.

Хайде дано съм ти бил полезен.

Наздраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А как е транспортера? Някои хора казват, че кофти бил направен, а и честно казано и аз имам съмнения...4х10 за 200 евро....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Философи се въдят под път и над път. Дрънкат глупости, а свирят с 2-ра ръка изпърдяни кубета за 150 кинта. Има какво да се желае, но на мен ми харесва. За мен това е супер според вижданията ми в момента. Знам, че след време ще харесам нещо друго. Това е нормално в развитието на човека. Ела на репетиции да видиш за какво иде реч. А HA2500 е хибрид. Успявам да направя доста напържен тон с един лимитер-енхансер на BOSS LMB-3 и GEB-7 BOSS. А когато за проба нахаках една 15-ка, стана тя каквато стана.....

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за включването bassbull. Това, че тези басисти са избрали Hartke, ме успокоява и мен :).Изгледал съм им почти всичко (с Hartke) в тръбата. Макар, че това си е маркетинг до определена степен. Но едвали те биха се съгласили, ако апаратурата не им върши работа :). Колкото до алуминиевите говорители, точно това е причината да се насоча към модела, хартия с алуминий - чудно! Съвсем правилно се ориентира, трябва ми за дълбока ОРАН! Пробвал съм някой популярни марки (не малки кубенца) и да си призная с Ла-то не се разбират, с изключение на един Трейс 4х10, който обади много добре, но нямаше достатъчно ватове :). Трейс имат варианти, но са ми малко над възможностите на този етап, а и за звука на бандата, мисля че Харткето е по-добрия вариант.

 

Благодаря ви колеги за участието в темата. Хартки не са сред често срещаните апаратури в България.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да се насоча към Hartke, разговарях с Тони Чой. Той е басист на Атеист, Пестиленс и др. Лично се познавам с него. Той също свири с Hartke. С тази апаратура свирят по-голяма част от металистите. Въпроси за ОРАН ще задаваш само на металисти, какъвто съм и аз, макар и бивш. Хаххахахаха

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък оставам с впечатлението, че повечето метъл басисти свирят с Ампег....

 

Не че и сред ендорсърите на Хартке няма 3-ма мои любимци - Франк Бело, Гийзър Бътлър и Дейвид Елефсън, но като че ли като се каже метъл бас се разбира Ампег.

 

А това кой с какво свири и кой с какво наистина иска да свири са много различни работи и общо взето повече зависи от маркетинговата политика на компанията и как тя се променя, отколкото от личните предпочитания на музикантите....още по-малко пък с това кое е по-добро :)

Били Шиън май доста време е свирил с Ампег и не много отдавна е минал към Хартке. Сигурен съм, че ако извадят кинти ще отиде и при TC Electronic, нищо, че са моделинг "играчки" и не са достатъчно трю.

 

Както и в определен момент Дейв Мъстейн се кълнеше, че Line 6 не само са 10 пъти по-леки от Маршалите му, ами и звучали по-добре.... :D

 

Затова най-добре е всичко да се чуе. Аз поне от четене и характеристики на хартия си мисля, че подходящият кабинет за мен по-скоро би бил Хартке, дали 410XL или Hydrive не знам, но кофтито е, че такива неща не могат да се пробват по магазините. Във Форте, които са им някакви представители май има само 210XL, за HyDrive да не говорим.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да Yves, най-добре е да се пробва на място. Доста пъти има фрапиращи разминавания от очакванията и действителността.

А според мен в съвременния музикален бизнес артистите не избират с какво да свирят. Просто компаниите производители отиват при такива големи имена и им казват: " Виж младеж, даваме ти еди колко си, за да свириш с нашата апаратура или нашата марка инструмент". Естествено ако е боклук те няма да се съгласят да свирят с нея де. Много пъти ми се е случвало да ти хареса дадено нещо, било струни, инструмент и т.н. на изпълнител който много те надъхва. Интересуваш се точно какво е. Купуваш дори и сигничър марка на това нещо. Ей мамка му, не свири така като го чуваш при оня известния. Да се убиеш не е така както е при оня. Дори и да приближиш звученето не става. Това ме навява на мисълта че всичко е една голяма машина за пари. "Дай сега да продаваме на надъханите младежи неща".

Но както и да е. А това за пробата е най-добре, но въпроса е: КЪДЕ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми никъде, това е проблемът....или трябва да ходим по чужбина или ей така да разпитваме като идиоти по форумите :D

 

lifer_, казаха ли ти нещо за HyDrive-a? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм писъл още на басиста на Еридан, за да ми каже впечатления от неговия бокс, но скоро ще го направя. На доста места прочетох, че специално за Hydrive, има значение главата, а именно най-добре си пасва с LH серия и Kilo. Но предполагам, че и до голяма степен е въпрос на вкус.

Форте са имали такъв риг и ме е яд, че не съм го пробвал поне преди да го продадат,но това е...Дадоха ми доста добра цена за момента, но го нямат налично (според сайта им). Не е по-ефтино от Томан,чрез Динакорд, но все пак се чудя дали не бих си улеснил потдръжката и доставка на резервни части, ако им са нещо като дилър (въпреки, че за Източна Европа, такива не са обявени на сайта на Hartke). Потдръжката си е проблем, особено при по-ниско бюджетните хави, а именно проблема, че са китайски и според мен, качественния контрол е занижен там. Това съм го изпитъл на собствен гръб, китайците, колкото и да се стараят все прецакват нещо :). Не съм се отказал поради тази причина, но все пак си представям доста ярко момента с "този бокс има два умрели говорителя, или хорна, или повредено копче на импеданса и т.н". А тогава се намесва доставчика, техния доставчик, почва се една кореспонденция....:)

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тони Чой (Атеист, Пестиленс) на концерт на Пестиленс 2009 в Италия. Снимките са правени от мен. Бях в най-голяото меле най-отпред.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2423/18524970906362669511355340484lUCa4U3TKioql8kSThsQ.JPG

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1593/1536083628338754885135534048929tKKIncThflo7WGddCP.JPG

 

Ляво - ENGL-ите на китариста Патрик Мамели

Бас апаратурата е Hartke, главата е като моята HA2500. Кабинета..... Кой ти е гледал кабинета в това меле.....

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.