adXok Публикувано Юли 16, 2006 Публикувано Юли 16, 2006 Аве навих се да си зема една акустиьна китарка Stagg с пиезо... уж, за 260 лв.!? Щото ако ше свирим, ще ни трябва една такава подобна. Та видях споменатия Stagg с пиезо май беше... 260 кинта. Кое ми направи добро впечатление: - изрязана, май 20 прагчета - пиезо-ел. активен адаптер уж - метални струни - добре изглеждаше на външен вид Кое ми направи лошо впечатление: - струните стояха сякаш прекалено високо от фингърборда (за китара с метални струни си е кофти това нещо) - не можах да я пробвам и с усилвател и изобщо - дървото изглеждаше менте (сякаш пресован талашит, ама може и да греша... от витрината я видях, беше затворено вчера - събота следобед0 - пробвах в друг магазин подобна на тази (друг цвят) и си беше фалшива... а струва ми се, че дори и да "се свалят струните' по-ниско към фингърборда, ще стане хептен фалшива на позиции Някой препатил да сподели мнение, щото трябва да взема някаква такава китарка!? Цитирай
emil Отговорено Юли 16, 2006 Отговорено Юли 16, 2006 Аз си харесах един Squier в технополис в младост 4 ама е 470лв. Пише че електрониката е на Fender.. Цитирай
killer Отговорено Юли 16, 2006 Отговорено Юли 16, 2006 @adXok - Бях в твоето положение преди почти 1 година, имах определени пари и си търсех уестърн китара с пиезо. Спрях се на Стаг, когато я пробвах и на мен ми направи впечатление височината на струните ...както знаеш се оправя с малко пилене по пластината на магарето, чух я през усилвател - пиезото е добро, EQ е доста чувствително, а отностно дървото .... все пак виж и парите ... за бюджетна китара и в тези пари е супер,просто след като я вземеш ще ти трябват няколко часа да я нагласиш по свой вкус, аз моята до ден днешен я ползвам и грам не съжалявам за избора си!!! Успех!!! :twisted: Марио :twisted: Цитирай
patzo Отговорено Юли 16, 2006 Отговорено Юли 16, 2006 Аз също имам такава китара стаг за 260 е активна електроника. Мисля че за парите си струва отвсякъде. Аз си взех от тази с по голямато тяло защото чисто акустично звучи по-добре, като си я купувах имаше и вариант с по-малко тяло. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Юли 16, 2006 Отговорено Юли 16, 2006 Аз съм виждал точно китарата за която става въпрос. Един червен стаг за 260 лева. На един приятел. Китарата е страшна и е доста удобна. Звученето и не мога да коментирам. Адски е готско. Много блусарско, ама едно такова.... бърка ти в душичката като слушаш изпълнения на тая китара За тези пари е невероятна. За електрониката нищо не могда кажа, свирил съм към 1 час в даскало с нея и после я върнах на приятеля. Почти съм сигурен, че говорим за една и съща китарта. Но виж, пробвай си я ти. Ти може да искаш нещо по различно, така че не ме слушай - само те ориентирам общо. Китарата си струва парите ! Цитирай
solo5 Отговорено Юли 16, 2006 Отговорено Юли 16, 2006 - струните стояха сякаш прекалено високо от фингърборда тия Стаг що ги правят наистина такива талпи и аз каквито и акустични да съм пипал са с много вдигнати струни Цитирай
adXok Отговорено Юли 17, 2006 Автор Отговорено Юли 17, 2006 Наистна може и да си ги бива, но най ме притеснява висоьината на струните. На други китари няма такъв проблем (говоря за Fender, Hohner, Washburn). Ако и да пилна след това пластмасичката на долното магаре, се страхувам, че ще стане доста фалшива, но трябва да се допитам до раздела за ремонт на инструменти. Ще я пробвам все пак, няма де да иде! Мерси за насоките... тепърва ще видим на какво да се спрем. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 17, 2006 Отговорено Юли 17, 2006 Ами дано не се включвам много късно... Аз имам такава китара от около година вече и съм доволен. Вярно, в началото струните ми бяха далеч и много твърди, но със съвсем леко врътване на truss rod-а и сменяне на струните (принципно тези китари се продават с 12-ки) към по-тънки положението след това е повече от задоволително. Минах към 10-ки от фосфорен бронз, които освен че изглеждат яко защото са керемидено червени и са в тон с китарата , звучат и по-меко от нормалните бронзови струни. Китарата става много удобна за свирене и с приятен звук. Само лошото е, че е прекалено тиха, като се включи и й трябва някакъв предусилвател или нещо от сорта за да компенсира. Ето и едно малко сампълче: Акустична китара Цитирай
Recommended Posts