VSTi Отговорено Декември 13, 2012 Отговорено Декември 13, 2012 имам един скарлет 2i2..... изключително стабилен драйвер, 2 канала, 96 кхц, ..... при минимална латенция от около 1 мсек няма късане на звука. Звук - поне на първо слушане без мазня във високия спектър....(нещо типично за малките кутийки). Не съм сравнявал тракове със записи от другите дивайси , с които работя а и няма смисъл - идеята на скарлет 22 е просто да имате нещо в джоба за да си свършите работа. Цена - да, за 270-80 лв. просто няма аналог. 1 Цитирай
musicman Отговорено Декември 13, 2012 Отговорено Декември 13, 2012 Ето ви едно много изгодно RME Babyface Цитирай
7thString Отговорено Декември 13, 2012 Отговорено Декември 13, 2012 Тамън щях да постна линка Айде на РМЕ-то - пари, пари Цитирай
aarab Отговорено Април 24, 2013 Автор Отговорено Април 24, 2013 Последно по темата да споделя какво прочетох тук там... Има едно клипче в тубата, в което един съпоставя Apogee Duet 2 и Babyface. Китара и бас. При китарата всичко е ок, но при записа на чист бас, RME звучи 3 пъти по-тихо...... И ми стана интересно...зачетох се по фирумите на RME и един админ спомена, че RME Babyface е нискоимпедансен интерфейс и трябва да се ползва ди-ай-бокс Намерих и едни интересни таблички от сайта Аудиофанзине (незнам дали така се чете) и резултатите бяха странни. Очаквах навсякъде RME да е водещ, а се оказа друго..... Цитирай
musicman Отговорено Април 24, 2013 Отговорено Април 24, 2013 Аз не разбирам френски, би ли превел какво точно показват тези графики? 1 Цитирай
aarab Отговорено Април 24, 2013 Автор Отговорено Април 24, 2013 С гугъл преводача ми излезе следното: графика 1: нивото на шум при съответният гейн на преампа. (някой интерфейски имат до 75, друго до 60дб, затова графиките не са навсякъде) графика 2: гугъл беше потресен, аз също и нищо не разбрах. Нещо от типа на: коефициент на корелацията на коверсията. И пише, че слабото представяне на RME се дължи на някакъв филтър...... графика 3: Латенцията при различните интерфейси и съответният буфер Цитирай
7thString Отговорено Април 24, 2013 Отговорено Април 24, 2013 Общо взето казват, че BabyFace има high-pass филтър, който реже ниските и заради това се представя по-зле. Втората графика описва ЦАП/АЦП преобразуването, но не мога да разбера какво точно се измерва и сравнява... Цитирай
Recommended Posts