Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Както скоро прочетох в една известна книга на един известен лампист - стендбай копчето не е нищо повече от един огромен мют бутон. :P

А защо няма АМР-ове без такъв ключ, след като липсва особена файда от него? От страх потенциалните клиенти да не си тръгнат с мисълта "Ааа, тоя усилвател няма стенбай, ще ми заминават лампите са нула бройки!" ;)

Наистина на страшно много места пише, че трябва да се засича време, за да се подгреят лампите, защото иначе се прецакват много по-бързо и т.н. Включително в упътвания на големи фирми с големи усилватели. :D

Отговорено

Точно затуй се учудвам и аз, че зад това седи митология. Колкото до мют-а, не е баш тъй, щото спира високите напрежения по ламбите и оставя само печката. Най-малкото, се усеща, че лампите на стендбай греят доста по-малко отколкото когато е вкл :)

Отговорено
А защо няма АМР-ове без такъв ключ, след като липсва особена файда от него?
Има,и аз имам един такъв,произведен в Англия през 80-те..

Явно е праен от ясновидци,които са знаели,че след 20-30 години на хората ще им е трудно да разберат,че има копче power и stand by след него без обяснителни теми от 2 страници, та го напраили с едно копче.. :rolleyes:

• 3 weeks later...
Отговорено

Здравейте колеги ,появи ми се още един въпрос ,когато изключвам усилвателя от копчето си за изкл ,не стандбай и се чува едно като пукане знаете го звука рязко припуква ,това нормално ли е или не правя нещо като хората , благодаря ви много 

Отговорено

Мисля че е нормално ако е слабо,но при мен ако съм включил пружинен ривърб се получава като трещене за това изключвам ривърба преди да изключа и усилвателя. :yes: Усилвателя ми е транзисторен,но не мисля че има голяма разлика в изключването :lol:

Отговорено

Здравейте колеги ,появи ми се още един въпрос ,когато изключвам усилвателя от копчето си за изкл ,не стандбай и се чува едно като пукане знаете го звука рязко припуква ,това нормално ли е или не правя нещо като хората , благодаря ви много 

Нормално е. За да не пука много при изключване последователно на мрежовия ключ се слага гасяща RC група.

Отговорено (Редактирано)

Нормално е. За да не пука много при изключване последователно  ???  на мрежовия ключ се слага гасяща RC група.

-------------------------------------

Не е ли паралелно на ключа? А самата RC верига не представлява ли серийно свързани резистор и кондензатор?

Редактирано от Parni_Valjak