aladin Публикувано Юли 12, 2006 Публикувано Юли 12, 2006 Тук намерих информациика за Портнои и барабаните които е ползвал, та ми е интересно кои държи първенството за наи-голям сет М.Портнои,Т.Бозио......или ....?И какво ви е мнението за или против големия сет? Ще мие интересно да чуя вашето мнение. .........Портнои използва няколко комплекта през годините вси4ките продукт на ТАМА с изклю4ение на албумите "Ауеик" и" А Чеинч ъв сезънс"-МАПЕКС. За "Уен дриим енд деи юнит" и групата Интрудър:ТАМА Импириал Стар плюс тригер за м.барабан. За "Ауеик" и" А Чеинч ъв сезънс":МАПЕКС Орион-2 каси,1 м.барабан,6 том- тома,2 малки к.тимпана,октобани/каквито запърви път използва в тези записи/ и чинели Сабиан. За трунетата си в северна и южна Америка :"Пърпъл Манстър"-това е ТАМА Стар Класик като за турнетата си в Европа използва "Гриин Манстър" а за Япония "Ред Манстър". Иденти4ен със МАПЕКС Орион,но включва пове4е 4инели,2-октобана и м.барабан със педал за обтягащ механизъм които позволява разли4ни по висо4ина звуци без да се налага да се регулира с ръце. За "Ликуид Теншън експиримент":стандартен рок комплект садържащ 3 малки к.тимпана,2-том-тома но с по-малки размери от стандартните,1-каса,2-ниски тома съответно от ляво 14" ин4а и 18" ин4а от дясно и МАКСТАКС-4инел. За "Трансатлантик":Същия комплект но с 5-нормални том-тома,нов сет 4инели вклю4ително 15"ин4ов Къстъм фус и 2-нови Мелоди Мастър м.барабана по- малкия от които е сложен на мястото на 14"ин4овия нисък том а 14" ин4овия е преместен от дясно. За "Сикс дергрии ъв Инър Турбуленс":Сиамис Манстър- които е всъшност збор от 2 отделни комплекта. От лявата страна е комплекта ползван за"Ликуид Теншън експиримент" допълнен със нисък том от ляво,модифициран тимп-том от дясно и 3-раг тома. От дясната страна е 5 4астен комплект ,но с 2-раг тома ,"гонг-бас барабан" на мястото на ниския том и Раид пред фуса. За "Офис ъв Стратеджик инфлуенс"-дясната половина на комплекта"Сиамис Манстър" Също ползва комплект за "Иелоу митър кустард" за които взема идея от комплекта на Ринго Стар и "Хамър ъв дъ Годс" които е комплект ала Джон Бонъм ,но със корпуси от полиакрил кадето и използва жълта светлина. Настоящия комплект на Портнои е Албино Манстър подобен на Сиамис Манстър но без 2-та к.тимпана и 10" ин4овия тимп-том заменя с 16" ин4ов. Двата м.барабана "Мелоди мастърс" които използва са наре4ени на дъщеря му съответно 12х5" и 14х5.5" . Сабиан правят 3 разли4ни размера "МаксСтак" 4инели 8/8", 10/10" и 12/14"които са ръ4но изработени китаиски "канг-стаил" а Портнои ги слага върху сплаш 4инела. Също "Макс сплаш " 7", 9", 11" ин4а. Маик Портнои използва от 1990 само "ПроМарк" палки,а неговия модел номер 420 е направен от хикори със пласмасов накраиник. /имената от пред в кави4ките са или на някои албум или във връска с някои проект на Портнои и съм ги писал за удобство а не 4е Тама си нари4ата така комплектите/ Цитирай
Danny47 Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 И какво ви е мнението за или против големия сет? Тва е като - "Какво предпочитате - кола или камион?" Много е безсмислено! Всеки предпочита сета, който му върши работа. Не трябва нито да има излишни работи нито да е прекалено малък и да те ощетява от към звук! Цитирай
aladin Отговорено Юли 12, 2006 Автор Отговорено Юли 12, 2006 именно на теб какъв сет ти върши работа Цитирай
Katsko Отговорено Юли 12, 2006 Отговорено Юли 12, 2006 аз свиря на малък, щото не ми дават на голям Цитирай
makedonetsa Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Абе извиниаваи ама тая тема ми е леко смешна ! Всеки свири с каквото и от колкото има нужда ! А това нас какво сте ни згрее ! Цитирай
Egon Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Ми няма да ни сгрее...това е като с темата за богатите барабанисти...Какво ни засяга нас това. Иначе аз подкрепям идеята, че дори само в една песен да употребиш някоя част от комплекта си, то тази част си струва да присъства в този комплект. Виж, малко е странно когато добри барабанисти седнат да свирят на двойно по-малък сет и нищо не могат да изсвирят...че и такива съм виждал Иначе всеки на какъвто му е удобно. Аз лично ползвам три тома, флор, една каса, фус, барабанче, райт, 2 18ки краша и два китаеца. и тва е Цитирай
bonzo Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Ако си достатъчно добър сет с каса,барабанче,том,флор и два чинела трябва да ти е напълно достатъчен за да скриеш шапката на гъзарите със стоте тома.Доказателство е представянето на Steve Smith на "Drummer's Collective"2002.Нали пак кърти мифки Иначе всеки свири,с колкото може,колкото му трябва,и колкото му се носи(най-вече).Виж ако свириш веднъж годишно и то на стадион си струва да имаш голям сет и да го носиш.Иначе за свирене в клуб да носиш две каси и сумати глупости е немислимо.Да си сгъваш големия добре подреден сет ,после да го разпъваш в клуба,после след всичкото свирене да го прибираш,да го товариш и да го разтоварваш.Е мерси,предпочитам да свиря с два тома и да пия бира след свирене,отколкото да нося свръх голям сет.Иначе ако си голям гъзар и взимаш хиляди долари на концерт можеш ако искаш и с 15 каси да свириш,защото не си ги редиш ти.Иначе сиктир. Цитирай
Egon Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Абе зависи...ако парчетата са ти с две каси как точно ще ги свириш с една, пък макар и в клуб. Където и да свириш комплекта си ти е нужен. Все едно китаристите в клуб да си носят кухарка и да я карат само ънплъгд...не става брато. А иначе е това е наистина страхотно Drummer's Collective"2002 Цитирай
bonzo Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 (Редактирано) Кардан.Това е отговора. Не си ме разбрал.Нямам в предвид изобщо да не свириш двойни "крачни" работи,просто вместо две каси носиш една с кардан.Аз свиря от 2 години всеки четвъртък и знам каква хамалогия е да си барабанист. Редактирано Юли 13, 2006 от bonzo Цитирай
Egon Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 А, тука спор няма, май френд :hello: Така си е. Да, с кардан става естествено Цитирай
makedonetsa Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Да и аз мислиа като Bonzo! Важно е какво и как сте исвириш а не дали има пред теб 10 тома ! Междодругото има тупанджии дето с един педал почти го докарват като с два ! Еба според мен всичко е и до имич ! Не подцениаваите и това! Цитирай
Judex Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 (Редактирано) Нещо се поиздразних! Какво му скочихте срещу човека, дал е идея за разговор, тема да се коментира. Който има какво да каже по темата , нека го каже, а не да се държи като типичния български селски комплексар недоволен от от нищо и въз горд със със жалката си душичка. Ако някой си мисли , че е велик, а за съзаление в БГ музикантските среди е пълно с такива измекяри, то значи 4е още не е разбрал дори значенето на това да твориш. Защото то не е състезание, форма на някакво первезно самодоказване, а удоволствието да откриеш себе си като творец (каквато и дребна работа да си създал), а творец значи да търсиш Божественото и да търсиш себе си, защото си образ и подобие на Твореца. Никого не нападам, опитвам се се да вкарам само призив за култура и търпимост в общуването и отнонешенията. Защото не целта е важната , а развитието , което човека търпи по пътя си към нея. Казано иначе, стремежът към съвършенство не се състои в неговото достигане, което е невъзможно, а в усещането и ползата от самия стремеж. Музиката е преди всичко радост и удоволствие, останалото е суета. Айде мир Вам и бъдете Личности! Редактирано Юли 14, 2006 от Judex Цитирай
olygofren Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 (Редактирано) Двата м.барабана "Мелоди мастърс" които използва са наре4ени на дъщеря му съответно 12х5" и 14х5.5" . Само не разбрах дъщеря му 12х5" или 14х5.5" се казва Или може би Мелоди-Мастърс?! Абе дженк. Редактирано Юли 14, 2006 от olygofren Цитирай
imperor Отговорено Юли 14, 2006 Отговорено Юли 14, 2006 Според мен, с времето се е наложил някакъв стандарт за минимум: том или два, каса, барабанче, фус, флор или два, райд и краш. Доколкото съм гледал каталози, повечето фирми така показват базовите си комплекти. Оттук натам избора е вече на самия изпълнител по какъв начин желае да пресъздаде идеите си и какви изразни средства иска да използва. Разбира се, не на последно място стои въпроса за стила музика, който се изпълнява и техническите умения на изпълнителя. Убеден съм, че Портной и Бозио биха ни събрали очите и на комплект тип Стив Смит от споменатото дивиди, както и Стив Смит би го направил на комплект Бозио или Портной. Който го може, може си го! Цитирай
aladin Отговорено Юли 14, 2006 Автор Отговорено Юли 14, 2006 Двата м.барабана "Мелоди мастърс" които използва са наре4ени на дъщеря му 14х5съответно 12х5" и .5" . Само не разбрах дъщеря му 12х5" или 14х5.5" се казва Или може би Мелоди-Мастърс?! Абе дженк. съвсем правилно си го копирал! Разяснявам:В изре4ението се говори за барабани а не за дъщеря му,затова и си задаи въпроса :Кои са наре4ени на.....!!!Двата м.барабана "Мелоди мастърс"!!! останалото е допълнение:12х5" или 14х5.5" кои??- барабаните! кои??- барабаните! Кои барабани?-"Мелоди мастърс" Сега мисля 4е е по-ясно нали? А ако про4етеш биографията на Портнои в темата "барабанисти" ще нау4иш имената и на двете му деца! Цитирай
Recommended Posts