Jump to content
Българският форум за музиканти

Разлика в постановката при различни видове бридж


Harvester Of Sorrow

Recommended Posts

Здравейте, въпросът ми май е малко тъп. Кефя се много повече на ритъма, отколкото на солата, но никога не съм свирил на китара без тремоло. В момента имам китара с флойд - Jackson Dinky DK2 Pro и един разглобен Stagg с фендърско тремоло, който ще ремонтирам и къстъмизирам много сериозно, когато имам повече свободно време. "Жаксъна" ми е основната китара - Много си я харесвам, удобна ми е, но ми трябва и една бекъп китара, особено след като на два последователни концерта лятото с другия ни китарист скъсахме по една струна. Харесах си една китарка, която е със стринг тру бридж. След два-три дни ще си получа левашкия модел. Всички с които съм си говорил по темата казват, че има разлики в постановката при свирене на китара с тремоло и такава без. Интересно ми е някой от вас имал ли е проблеми с "овладяването" на инструмента и горе-долу колко време ви е трябвало да свикнете да свирите без проблеми?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има разлика, да, особено при палм мютинг, но да речем ще ти е странно един ден докато я разсвирваш. Според мен обратния вариант - от твърд мост на флойд е по-гаден - на мен ми трябваше известно време да свикна, за да не изфалшивявам, подпирайки се на тремолото :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, мислех че съм затъпял нещо. Това с флойда го изпитах като си купих джаксъна, все пак тремолото на другата ми китара е еднопосочно. Иначе ме притеснява точно заглушаването. Все пак свиря мьетъл в 99% от случаите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Споко свиква се, аз свиря основано с китари с нектру окачване, но си купих и китара с флойд. Е, малко беше странно преминаването, но много бързо се свиква. Преполагам твоя случай ще е още по-бързо свикване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.