Jump to content
Българският форум за музиканти

кажете упражнение...


Recommended Posts

звучи малумно да знам но искам да попитам старшитата някакво упражнение чрез което да си разделя крайниците като свиря защото имам адския проблем - като седнах за първи път на барабани и какъвто удар направя с десния крак по касата това правя и с фуса...повече от начинаещ съм кажете нещо моляви се защото ако не успея да се разделя веднъж завинаги никога няма да мога да свиря кат хората...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 38
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

защо со мислиш така?аз като започнах да свиря на барабани 1-во сас това започнах.и започнах сус каса и фус само.след това удари по солов барабан и чинели.казахами че това се прави прасти пета или нещо такова беше щете излажа ако ти кажа със сигорност.иначе това упражнение ми го показа барабаниста на Ренегат.и дати кажа много ми помогна :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В двдто на Томас Ланг е засегнат този въпрос обстойно. Подробности тук.

еми човече ти си споменал за някакав линк и за лично съобщение, дай линк ако още съществува...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-простото и основно е упражнение е да свириш със всички краиници четвъртини, като един от тях свири широки триоли. Така ги менкаш <_<... един път лявата ръка ше свири триолите един път десния крак и т.н... после го правиш същото и с 2по2 краиника! Ае дерзаи :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разделение на крайниците според мен изобщо не ти трябва...аз свиря от 6-7 години и още не ми е потрябвало :virtuoz: ...по скоро си научи крайниците да работят заедно ;) а за тази цел свири прости бийтове...вземи примерно на Seek And Destroy- Metallica разичната част...тази дето е бързата...извади си бийта и го свири БАВНО...това ще ти помогне да решиш проблема със дублирането на дясна ръка и десен крак (нали се сещаш...ще можеш да свириш осмини с фуса докато отдолу с касата си свириш други неща) ..... и така вади някви парчета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разделение на крайниците според мен изобщо не ти трябва...аз свиря от 6-7 години и още не ми е потрябвало :D ...по скоро си научи крайниците да работят заедно ;) а за тази цел свири прости бийтове...вземи примерно на Seek And Destroy- Metallica разичната част...тази дето е бързата...извади си бийта и го свири БАВНО...това ще ти помогне да решиш проблема със дублирането на дясна ръка и десен крак (нали се сещаш...ще можеш да свириш осмини с фуса докато отдолу с касата си свириш други неща) ..... и така вади някви парчета.

Всъщност си прав, той сега започва и ше трябва 1во да се научи да свири заедно с краиниците си :virtuoz:!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха това е второто парче което заучих и ми трябваше около два месеца да го зауча дори не цялото и ми писна само него да забивам , тогава свирих малко повече от половин година.Та имам предвид всяка жаба трябва си знае гьола;) не само в барабаните но и във всичко трябва да има постепенна градация затова като си начинаещ фани AC/DC или Pantera пък на мен любимата банда ми Korn (старите неща , последния албум е голяма лайно) та ми се свири доста именно тяхни неща но всичко с времето си. :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Ха това е второто парче което заучих и ми трябваше около два месеца да го зауча дори не цялото и ми писна само него да забивам , тогава свирих малко повече от половин година.Та имам предвид всяка жаба трябва си знае гьола:) не само в барабаните но и във всичко трябва да има постепенна градация затова като си начинаещ фани AC/DC или Pantera пък на мен любимата банда ми Korn (старите неща , последния албум е голяма лайно) та ми се свири доста именно тяхни неща но всичко с времето си. :headbang:

аз просто като пример давах...на Блайнда мога да му свиря само чинела в интродукцията :D:D плюс че мразя стари неща за слушане - ще си фана някоя Емо бандичка и тва е ;)

Редактирано от videodrone
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе парво здравеите на всички ! Аз сам нов вав форума !

А на конкретното питане мога да отговориа следното:

Виарное че има един метод наречен "Не независим" , но разбирам че тук става дума за тотален проблем с коардинатсиата и мога да каза,за една школа "four way coоrdination", коиато наистиа преди 10 години с мен направи чудеса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.