JUVENILE Публикувано Юли 9, 2006 Публикувано Юли 9, 2006 купих си кондензаторен микрофон - http://www.behringer.com/C-1/index.cfm?lang=ENG . въпросът ми е как трябва да седи микрофона - на горе или на долу , защото съм виждал и по двата начина и си мисля че явно има някакво значение. Ползвам го за запис на вокали. Цитирай
bobalan Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 ТРЯБВА да се снабдиш с Поп филтър и държач за микрофона с меки връзки а как ще седи - чуй двете положения и избери това, което те кефи повече. И което вдъхновява артиста Цитирай
JUVENILE Отговорено Юли 9, 2006 Автор Отговорено Юли 9, 2006 поп филтър имам ама виж за меки връзки немога да кажа същото а голяма ли е разликата в звученето при различните позиции? Цитирай
docc Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 (Редактирано) Ако имаш предвид позиции на микрофона - "права" и "надолу с главата", в случая с посочения модел,това няма значение и няма да доведе до различия,или промени. Разполагане на микр. "надолу с главата" се използва най-вече,когато се касае за лампови модели с монтирана електронна лампа в корпуса.При работа,нагретият от лампата въздух се издига нагоре и ако обдухва мембраната,може да доведе до промени в механичните и свойства.Освен до отклонение от типичната за конкретния микрофон линейна и динамична характеристики, това води и до по-бързо амортизиране на капсула. Редактирано Юли 9, 2006 от docc Цитирай
yamaha Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Ако имаш предвид позиции на микрофона - "права" и "надолу с главата", в случая с посочения модел,това няма значение и няма да доведе до различия,или промени. Разполагане на микр. "надолу с главата" се използва най-вече,когато се касае за лампови модели с монтирана електронна лампа в корпуса.При работа,нагретият от лампата въздух се издига нагоре и ако обдухва мембраната,може да доведе до промени в механичните и свойства.Освен до отклонение от типичната за конкретния микрофон линейна и динамична характеристики, това води и до по-бързо амортизиране на капсула. Вторият случай в който е наложително да го обърнеш надолу с главата е когато стойките за миктофоните ти са сложени на тавана (като в моя случай) с цел пълно избягване вибрациите от пода. А що се отнася за поп-филтъра, това е мрежичката пред микрофона. Казвам го, защото някои разбират в този термин шапката от дунапрен върху главата, което е доста по-неудачен вариант, но иначе много помага на live, когато има вятър и си с динамични. Цитирай
IvanDTr Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 И последно, когато микрофона се слага с главата на долу е да не пречи да четеш текста, поставен върху пулта. Цитирай
Recommended Posts