Jump to content
Българският форум за музиканти

А нормално ли е?


vovcho

Recommended Posts

  • Отговори 80
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

:o аз пък напротив даже ми се покачва тонуса, особено ако пея басово то и гласа ми става все по гръмак. голем кеф е ама правопропорционално сигурно е за съседите. като съм болен обаче е съвсем др въпрос - тогава си пада и тва е :o:o:o:lol::o:o:o;);):lol::lol::lol:

това последното беше вече сбирка на вокали с обикновения завършек :D:D

 

пп добавка когато не се работи сериозно така става накрая хаха

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласът "пада" обикновено,когато пееш във високия регистър на твоите възможности без да "Прикриваш" тоновете.Както го е казал АХЕ-то,въпрос на лоша техника.Най лесно е да имитираш добри певци,но гледай да имитираш техниката, а не тембъра и стила им ,че става навик и после може да ти докривее ако някой ти каже..пееш като еди кой си..примерно.Най добре "Прикриват" класическите изпълнители...там просто е закон.Ако си бас слушай бас певци...и така за всеки един от другите категории гласове.Пей гами..те ще "изправят" гласа ти.

Разпявай се винаги преди сериозно предстоящо "дранйе"..изпозлвай гамите.

..тук някой беше писал за дишане с диафрагмата...най напред разбери колко диафрагми има в човешкото тяло,преди да се напъваш,което е Вредно.

Много хора ще се опитват да те "учат" как да пееш правилно(което донякъде и аз правя сега)..но преди всичко слушай вътрешният си глас...прави това което ти е по сърце и се старай.Най добър помощни ще ти бъде Времето..а най сигурен съветник Постоянството за да стигнеш до крайната цел Насладата- от това което излиза от теб...пак примерно.

Дерзай !!!

 

ако мислш че пеене може да се учи и четейки опитай да си намериш ето това-

" Изкуство на пеенето"

И.К.Назаренко

Наука и Изкуство

обикновено не се намира(старо издание е),а и цената и варира около 50 лв. затова опитай да я заемеш от някоя библиотека.

ако свършиш тези неща и си още мераклия ще ти дам още инфо

Редактирано от Ivan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че е въпрос на техника. А бе аз не мога да пея, ама в една група ме взеха. Не знам що. Сигурно щото се вживявам много:lol: Та като бяхме последния път на репетиция ми се еба майката щото вадех един такъв ебати гласа с леко драние и тъй... Мерси за съветите, ще взема да се поусъвършенствам. За лични облаги:lol: Мерси пак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се впускай от раз на 100%.Дай я по-кротката първите 15-20 минутки и така гласовият ти апарат ще има време да се понастрои според изискванията ти.Иначе ще "клекне" и ще си умре насред най-големия кеф...Дай му време и възможност да се адаптира и ще има резултат.В началото пийвай и по нещо хладно за успокояване на раздразнението.Смучи бонбончета - карамелени с мляко - отиди в темата "Как си пазите гласа" и попрочети там какво съм "съветвала" хората.Няколко човека пробваха и са доволни от резултатите.

 

И - наистина - трябва да си пооправиш техниката.В момента,в който усетиш,че те боли гърлото на даден тон,трябва да спреш да го пееш по досегашния начин(пробвай с диафрагмата,ако си я усетиш къде е :P ),или спри да го пееш,защото си осигуряваш спадане на гласа и още повече болки.Ако болката и "драскането" в гърлото са правопропорционални на крещенето ти...Там ти е проблемът - упражнения си трябват...

 

:rolleyes: С всичкото здраве на света!!! :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като попееш час, час и нещо да ти падне гласа???

Като препатил човек смея да ти споделя личен опит. (Под "препатил" разбирай минал под ножа и през 4-седмичното мълчание след това. Но вече възстановен благополучно, благодаря ви за загрижеността.)

 

Първо: драньето не прощава на никого и рано или късно ще бъдеш принуден да спреш.

Второ: щом държиш междувременно да се изявяваш точно по този начин, имай предвид няколко практически съвета.

 

Ако гласът ти вече е леко паднал преди репетицията, недей изобщо да пееш.

Ако имаш хрема - пак. Ако си пил - за нищо на света (само на ушенце на някое гадже). Ако си в добре озвучено заведение, не се надпявай с уредбата. Ако не се чуваш в репетиционната, защото микрофонът ти е скапан - ясно е, че трябва инструментите да се намалят, а не ти да си изхвърлиш сливиците. ;) В никакъв случай не си и помисляй да разчиташ на лечебни отвари, бонбонки и хексоралетен - те само те заблуждават и в перспектива влошават състоянието на гласа ти. Ако беше полезно да се ползват, щяха ли звезди от световна величина да отлагат концерти за стотици хиляди долари? Нямаше. Щото хората мислят и за утре.

 

Преди да започнеш да пееш, трябва най-общо да си загрял физически. (Знам, че е смешно, но минавах вече по тоя път и съм изпитала ползата.) Това значи да разтриваш дланите много интензивно, ушите, врата (само внимателно там), връхчетата на пръстите (на ръцете е достатъчно ;) ), както и да направиш най-идиотските физиономии, за които се сетиш - за да раздвижиш устните и челюстта. За ориентация, цялата тази процедура на мен ми отнема около 15 минути. Старай се никога да не пропускаш физическата загрявка, преди да запееш. Или заревеш, както там се пада.

 

След това идват дишането и самото разпяване. Там нещата са доста и наистина се иска четене.

 

Аз лично имам още много да работя по техниката си, но само като спазвам тези елементарни правила, мога да пея в продължение на 2 часа поне, без да си прецаквам гласа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами всичко зависи от постановката.специално аз без да съм певец,учех предмет със следното наименование:"Постановка на глас".Изучава се правилното звукоизвличане от гласния апарат при оперните певци(колкото и да ви е смешно).Обещавам скоро да прегледам записките ми и да ви напиша малко "трикове" с които да си пазите гласчетата или ако някой знае литература в интернет да я напише.това е от мен за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си мислех да се отказвам от тая работа с пеенето. Сега вече реших. Това си е много сериозно. Обаче пък е голям купон. Скоро ще имам клипчета от репетицията миналия път и ще ви дам линк. Много се вживявам :( Благодаря искренно и на другите за съветите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Обещавам скоро да прегледам записките ми и да ви напиша малко "трикове" с които да си пазите гласчетата...

Здрасти Topsun :hello:

 

Като решиш да пишеш, хайде моля ти се направи нова тема по въпросите на правилната постановка и триковете за пазене на гласа, а? Благодарности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Обещавам скоро да прегледам записките ми и да ви напиша малко "трикове" с които да си пазите гласчетата...

Здрасти Topsun :hello:

 

Като решиш да пишеш, хайде моля ти се направи нова тема по въпросите на правилната постановка и триковете за пазене на гласа, а? Благодарности!

о.к,но се оказа че не мога да си намеря записките :D !споко,ще направя нова тема :D !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе не е правилно така да става след няма и 2 4аса. май трябва да посети6 малко уроци се66 ли се !? :D

пич,мога да го напиша и с мой текст,но незнам защо предпочитам(навярно и вие) да препиша един не много тънак учебник!недей с лошото... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като попееш час, час и нещо да ти падне гласа???

Причините за тва са ясни.

Това се получава от липса на дихателна опора(аподжио), в следствие на което атаката на тона става от гърло.От тк следва и пеене със стегнато гърло в средния регистър и истинско дране при високите и пределни тонове.

 

Не че световни величия като Бр.Адамс Стинг и Род Стюарт не пеят на гърло ама тяхната физика явно им го позволява.

 

Колкото повече пея и се занимавам толкова повече разборам още колко имам да уча.

Аз Мечо Пух не съм го чел и не го обичам ама ей тва излезе вярно :) - колкото повече толкова повече.

 

Истината е една-добър певец се става с много години работа.........

 

Иначе освен тази книжка бих ти препоръчал и "Вокална фонология"-Иван Максимов

Има и разни аудио урроци и разни преподавателир които биха ти помогнали да се справиш с проблема.

 

Ако ти трябва помощ насреща сме :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

според мен не си пил достата4но ако преди репетиция не пийне6 малко дома6арка или бренди или ром няма да ти стане хубаж гласа :P:):P

 

П.С.

така4е давай по сериозно с :P;):P:P:P:P;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.