visocki Публикувано Юли 6, 2006 Публикувано Юли 6, 2006 Няколко дена вече дрънкам уча акордите .Лесно ми е да ги хващам с пръстите защото имам доста дълги пръсти но ми е трудно да сменям бързо от един акорд в друг.Смятам че с времето ще стане.Та да питам нещо не разбирам тие схемички малко не мога да го разбера. http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=889979 това нещо се повтаря 4 пъти.Това е от книгата на Юли Марков.Също така аз държа китарата на обратно но ми казаха че на обикновенна китара не мога да обърна струните а трябва да си направя китара по поръчка само за левичари. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 (Редактирано) Погледни тази статия. Мисля, че там ще намериш отговорите, които търсиш: http://guitar.about.com/library/blhowtoreadtab.htm Защо пък да не можеш да обърнеш струните? Не виждам къде е проблема... Редактирано Юли 6, 2006 от TerminalFrost Цитирай
Glacierise Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Има един интересен момент - ако си левичар, и държиш китарата по нормалния си начин, това би трябвало доста да ти помогне, защото лявата ръка, която е върху грифа, се възползва от това, че ти е по-развита откъм сръчност Няколко такива китаристи познавам вече, всичките ми го изтъкват тоя аргумент Цитирай
visocki Отговорено Юли 6, 2006 Автор Отговорено Юли 6, 2006 Погледни тази статия. Мисля, че там ще намериш отговорите, които търсиш: http://guitar.about.com/library/blhowtoreadtab.htm Защо пък да не можеш да обърнеш струните? Не виждам къде е проблема... Китарата ти е много яка Студио Xtuners ли ти е прави.Та нещо не чаткам английски и затова попитах как да чета" това. Цитирай
Sieger Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Има един интересен момент - ако си левичар, и държиш китарата по нормалния си начин, това би трябвало доста да ти помогне, защото лявата ръка, която е върху грифа, се възползва от това, че ти е по-развита откъм сръчност Няколко такива китаристи познавам вече, всичките ми го изтъкват тоя аргумент Същото е положението при мен +1 за това твърдение... Даже още преди да си купя първата ми китара се замислих дали това няма да е issue... Еми не е! Цитирай
visocki Отговорено Юли 6, 2006 Автор Отговорено Юли 6, 2006 и май никой не ми отговори н 1вия въпрос. Цитирай
drizzt Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 (Редактирано) ето и тук и още... П.С. А ей тфа е НАЙ ЯКОТО УАУ!!!!!! Редактирано Юли 6, 2006 от drizzt Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Има един интересен момент - ако си левичар, и държиш китарата по нормалния си начин, това би трябвало доста да ти помогне, защото лявата ръка, която е върху грифа, се възползва от това, че ти е по-развита откъм сръчност Няколко такива китаристи познавам вече, всичките ми го изтъкват тоя аргумент Същото е положението при мен +1 за това твърдение... Даже още преди да си купя първата ми китара се замислих дали това няма да е issue... Еми не е! Herman Li е левичар и свири така. 'nuff said! Цитирай
kazimbutt Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Има един интересен момент - ако си левичар, и държиш китарата по нормалния си начин, това би трябвало доста да ти помогне, защото лявата ръка, която е върху грифа, се възползва от това, че ти е по-развита откъм сръчност Няколко такива китаристи познавам вече, всичките ми го изтъкват тоя аргумент То и аз бях тръгнал така в началото, ама бързо се отказах, защото с дясната ръка удрях акордите много дървено. Затова бих посъветвал човека да си пренареди струните, ако мисли, че така ще му е по-удобно. Цитирай
visocki Отговорено Юли 6, 2006 Автор Отговорено Юли 6, 2006 ами аз лично по принцип ако удрям акордите с лявата ръка ми е по удобно но като си движа с дясната ръка нагоре надолу не ми е много удобно.И обратно ако обарна струните лесно си движа рката но пък акордите стават много трудни с дясната ръка.И да питам какво точно е акомпамент" знам че е тъпо но начинаещите сме така Цитирай
vlex Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 Акомпаниращ инструмент/вокал е всичко останало в една песен освен твойта партия така да се каже... Всичко ти акомпанира защото свири/пее заедно с теб! А колкото до първия ти въпрос пише си го в школите. Ако ги нямаш кажи на лс да ти пратя отде да си ги дръпнеш Цитирай
kazimbutt Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 ами аз лично по принцип ако удрям акордите с лявата ръка ми е по удобно но като си движа с дясната ръка нагоре надолу не ми е много удобно.И обратно ако обарна струните лесно си движа рката но пък акордите стават много трудни с дясната ръка. В началото всичко е трудно. После започва да става все по-лесно. Няма страшно. Започни да свириш и постепенно всичко ще си дойде на мястото. Цитирай
preIbanez Отговорено Юли 6, 2006 Отговорено Юли 6, 2006 ...а бе не искам да ти се меся и да ти давам акъл...ама опитаи най-добре да се научиш да свириш нормална постановка...аз бях тръгнал да се уча на обратно ама се осъзнах навреме...най-малкия проблем ще ти бъде намирането на читава китара след това... Цитирай
SomeoneElse Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 (Редактирано) Стига бе! Не вярвах, че е възможно левичар да се научи да свири на китара за десничар?!? От друга страна пък...я го вижте тоз чичко как свири Редактирано Юли 7, 2006 от SomeoneElse Цитирай
flipsy Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 какво не разбираш на схеми ? имаш четири четвъртини да речем,свириш си ги като третите четвъртини заедно, а отдолу п-и-м-и са ти с кой пръст.и-1 пръст,2-среден,п бе6е маи палец Цитирай
Recommended Posts