flipsy Публикувано Юли 4, 2006 Share Публикувано Юли 4, 2006 Здравейте.Искам да ви попитам нещо.Предложете ми някоя БГ книга , която се продава в България дори и по поръчка за изучаване на китара.Даже ако знаете по-скъпи ,в които има джаз,рок ... и т.н. Аз не знам нито една книга даже не съм и чувал още.Ако знаете на БГ плс кажете !!! !Ама да е хубава не съм много добър ! Вътре да има основни неща за пръсти и ритмики Който разбира тука се спира чао ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 И защо държиш да е българска, след като определено сме се доказали като некадърна нация има доста добри чужди школи, само трябва да знаеш английски... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 И защо държиш да е българска, след като определено сме се доказали като некадърна нация има доста добри чужди школи, само трябва да знаеш английски... Милчо Левиев Ангел Везнев Минчо Минчев Мила Георгиева Асен Дойкин Юлиан Янушев Борис Христов Гена Димитрова Райна Кабаиванска Панчо Владигеров Янка Рупкина Теодоси Спасов @Лое, това е един кратък списък от хора, доказали некадърността си на световна сцена. Съжалявам за страничното на темата мнение, но не мога да се въздържа! Бъди по-обективен! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 Това е лично твое мнение А и е налко тъпо да говориш от името на други... не мисля да спорим за това кой колко се е доказал, ако толкова искаш да разбереш попитай някой средностатистически музикант от чужбина, той ще ти каже А и все пак тук става въпрос за школи за китара, аз лично имам много, може би към 40 парчета за почти всякакви стилове, разбира се отбирал съм само най-доброто, и между тях не съм забелязвал нещо българско. Така че вместо да даваш воля на странния национализъм ако знаеш нещо българско го препоръчай на човека. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
flipsy Отговорено Юли 4, 2006 Автор Share Отговорено Юли 4, 2006 ако можете ми кажете направо дадените книги плс с имената на БГ за да ида да си ги поръчам ама гледайте да са хубави да не да ги копувам еитей на изпит по английски изкарах 4.55 ама не го знам много по-добре на БГ.незнаете ли някоя преведена от английски на БГ 20-25 лв ама да е голяма.Бих взел такава отколкото по 5-8-10 лв БГ на разни там чао Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aladin Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 (Редактирано) И защо държиш да е българска, след като определено сме се доказали като некадърна нация има доста добри чужди школи, само трябва да знаеш английски... Милчо Левиев Ангел Везнев Минчо Минчев Мила Георгиева Асен Дойкин Юлиан Янушев Борис Христов Гена Димитрова Райна Кабаиванска Панчо Владигеров Янка Рупкина Теодоси Спасов @Лое, това е един кратък списък от хора, доказали некадърността си на световна сцена. Съжалявам за страничното на темата мнение, но не мога да се въздържа! Бъди по-обективен! вси4ките ли са китаристи?! защото 4овека питаше за китаристи и к.школи..... Редактирано Юли 4, 2006 от aladin Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 Здравейте.Искам да ви попитам нещо.Предложете ми някоя БГ книга , която се продава в България дори и по поръчка за изучаване на китара.Даже ако знаете по-скъпи ,в които има джаз,рок ... и т.н. Аз не знам нито една книга даже не съм и чувал още.Ако знаете на БГ плс кажете !!! !Ама да е хубава не съм много добър ! Вътре да има основни неща за пръсти и ритмики Който разбира тука се спира чао ! Пич аз със БГ книга немога да ти помогна, но ще ти кажа следното - китарата не е наука - няма какво толкова да и "изучаваш" има основни неща, които може да прочетеш дори тук във форума, като например как се държи китарата, пикинг, мютинг и разни такива. Нещата се учат буквално за 1 ден, и после се практикуват с години докато ги усвоиш. Научи основните работи и почвай да свириш, самите упражнения които трябва да правиш ги има навсякъде в интернет под формата на табулатури. Да не говорим че има и видео уроци, в които техниката се показва и обяснява, което е много ценно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 Серията "Аз рокясах" на Юли Марков върши ли ти работа? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
flipsy Отговорено Юли 4, 2006 Автор Share Отговорено Юли 4, 2006 Серията "Аз рокясах" колко книги са? Ти пробвал ли си ги харесват ли ти? и какво точно има вътре има стилове музика или само основно за китари ? мерси много Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sieger Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 (Редактирано) Според мен от четене на книги няма да научиш чак толкова много... Демек няма да оправдаеш парите които ще дадеш. Иначе ако потърсиш малко из форума ще намериш не малко обсъждани книжа /някои от тях доста полезни/ ОФТОПИК: Купи си бибилията и се моли да настигнеш Ингви и това е вариант /виж Трой Стетина - Heavy metal lead guitar, доколкото помня имаше разни интересни моменти/ Редактирано Юли 4, 2006 от Sieger Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
flipsy Отговорено Юли 4, 2006 Автор Share Отговорено Юли 4, 2006 Ще проверя всички книги , които сте ми препоръчали в магазин ако мога или в нета и ще си харесам някоя много кофти , че не знам английски иначе щях да си взема много хуваби кбиги Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlex Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 A някой да има представа дали случайно няма някъде из нета тия на Трой Стетина и на Юли Марков че ми врътнаха ушото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 4, 2006 Share Отговорено Юли 4, 2006 Някои от на Юли Марков нали ги .пдф-на един френд и ги бях пуснал в тема тук... "Пробвал" съм ги, аз от тях съм се учил. В магазин няма да ги намериш, за това и го пуснах тук, защото са ценни, а ги няма. А не да преча на човека да продава. Само китарни са, а има и една за бас. Общо са май 7-8, забравил съм (има две книги само с песни на Дони & Момчил, които не са ми интерес)... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Юли 5, 2006 Share Отговорено Юли 5, 2006 Здравейте.Искам да ви попитам нещо.Предложете ми някоя БГ книга , която се продава в България дори и по поръчка за изучаване на китара.Даже ако знаете по-скъпи ,в които има джаз,рок ... и т.н. Аз не знам нито една книга даже не съм и чувал още.Ако знаете на БГ плс кажете !!! !Ама да е хубава не съм много добър ! Вътре да има основни неща за пръсти и ритмики Който разбира тука се спира чао ! Пич аз със БГ книга немога да ти помогна, но ще ти кажа следното - китарата не е наука - няма какво толкова да и "изучаваш" има основни неща, които може да прочетеш дори тук във форума, като например как се държи китарата, пикинг, мютинг и разни такива. Нещата се учат буквално за 1 ден, и после се практикуват с години докато ги усвоиш. Научи основните работи и почвай да свириш, самите упражнения които трябва да правиш ги има навсякъде в интернет под формата на табулатури. Да не говорим че има и видео уроци, в които техниката се показва и обяснява, което е много ценно... Странно обаче, когато аз съм свирил с практикуващи, научили нещата за 1 ден, 'се не става джем, 'се викат 'ми аз тая песен не я знам, добре де как става, че с някои хора можеш да свириш песни, които не знаят, а други ми разправят за пикинг, мютинг, постановки и др. Не визирам ЛОЕ - принципни наблюдения. И най-чекиджийското издание върши работа. КИТАРАТА Е наука. А музиката още повече... На пича ще му препоръчам като си свири посочените упражнения да си мисли в коя тоналност са, кои тонове включват, защо? и прочее И докато американските книги са на английски, българските са на БЪЛГАРСКИ, което решава много проблеми свързани с терминологията, която се овладява след време. Лично аз препоръчвам повече време с касетофона или каквото има в слушане и имитиране на изпълнители. Трябва да се вадят песните, с табулатури закърнява слуха. Последното го знам от опит. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts