crash9494 Публикувано Септември 18, 2012 Публикувано Септември 18, 2012 (Редактирано) Моля по-компетентните хора във форума за съдействие.След няколко дена ще си купувам усилвател за китарата, но се колебая между три избора: Behringer GTX30 (http://www.thomann.d...inger_gtx30.htm) ; Orange Crush PiX 20L (http://www.thomann.d...range_cr20l.htm) ; Roland Cube-15XL (http://www.thomann.d...nd_cube15xl.htm). Падам си по по-твърдата музика, така че ще се свирят предимно тежки парчета и сола. Моля ви за съвет кое бихте избрали вие и защо. Благодаря предварително, поздрави Дидо! Редактирано Септември 18, 2012 от crash9494 Цитирай
musicman Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 Аз бих взел Roland-a пробвал съм големия 60 и чистия канал е доста приличен. Най-добре е да идеш и да ги пробваш тези неща тук. Никой не знае по-добре от теб кое ще ти звучи по-добре Цитирай
TONY Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 "Ще се свирят" Ако смяташ да свириш вкъщи, тези ампове са ок, за свирене с група - не. Роланд кюб и според мен. Тествай и Ориндж -а. Берингер по дифолт се избягва. Цитирай
7thString Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 Точно този Берингер има много приятен крънч Но както се каза - отиваш и пробваш - вместо теб няма кой да знае кое ще ти хареса. Цитирай
crash9494 Отговорено Септември 18, 2012 Автор Отговорено Септември 18, 2012 Да, усилвателят ще е за свирене в къщи, затова нямам чак толкова големи претенции.Това което ме интересуваше е да има вградени ефекти, за да не се налага скоро след това да си купувам и процесор.Пропуснах да попитам дали някой е наясно с тази "симулация" на лампа на Берингер-а, ако има бих се радвал да чуя мнението му. Цитирай
TONY Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 (Редактирано) За мен рекламите на Берингер са си "шменти-капели". Не я долюбвам тая ментак-фирма, просто защото те са олицетворението на понятието китайски ментак. В крайна сметка, ако те влече и хареса как звучи ( макар, да нямаш опит, си имаш някаква идея, която за всеки китарист е различна (какво е хубав звук)), си вземаш каквото искаш. Лично аз имам роланд микро кюб, за разнасяне по паркове, екскурзии и тн. И съм доволен от симулациите на известни ампове, които предлага, ефектите също са му ок. По-голямите варианти на роланд кюб 10,15,30,40,60,80 - предлагат все повече екстри и повече ватове. Но базисно звука е един. Чуй семпли на амповете, които те интересуват в www.youtube.com биха те ориентирали донякъде, като винаги има възможност някой да прецаква нещо, защото в тубата постват от начинаещи до супер про-та. Специално за Роланд кюб, един доста добър представящ беше казал, че те са водещите в тази област. Мисля, че може да му се доверим. Ориндж е също много тачено име, изглежда фамозно, но за същите пари, получаваш много по-малко от кубето на Роланд(напр. няма ефекти). Берингер дават най- много екстри за парите, но това е познатият номер на китайката. Първо се кефиш, после съжаляваш. Мисля, че имам предостатъчно опит , с истински лампови усилватели и може да ми се има доверие. Ако трябва да купя някой от тези три, например за подарък на племник, ще му взема Роланда. Редактирано Септември 18, 2012 от TONY Цитирай
rosso Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 Пич, точно тоя модел на Роланд НЯМА ефекти освен различни варианти на OD/Dist. Иначе и моят глас е за Роланд. Цитирай
crash9494 Отговорено Септември 18, 2012 Автор Отговорено Септември 18, 2012 TONY благодаря ти за изчерпателното мнение, наистина ще ми е от полза! Мисля, че се убедих да си взема Роланд-а. Поздрави! Цитирай
jkolarov Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 Ако свириш метъл роланда е подходящ. Имам такъв, наистина има 4 ОД/Диста като последния на мен лично много ми харесва. Сега гледам новите версии имат нови екстри: (new "Extreme" distortion sound for heavy metal sound, "Metal Zone" distortion sound from the famous BOSS MT-2 Metal thomann Zone pedal) Така че...ако свириш такава музика това ще е правилния избор. От друга страна - не съм пробвал останалите,а Портокала много хваща окото... Цитирай
L.K. Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 Фендер също имат моделиращи кубета за домашна свирня. Ако си в апартамент 15 полупроводникови вата рядко ще ги ползваш. Берингера, ако не го напъваш, ще изкара дълго. Цитирай
7thString Отговорено Септември 18, 2012 Отговорено Септември 18, 2012 "new "Extreme" distortion sound for heavy metal sound" падаш......... Цитирай
crash9494 Отговорено Септември 22, 2012 Автор Отговорено Септември 22, 2012 Здравейте приятели! В крайна сметка избрах Roland-a и съм много доволен! Благодаря за съветите, които ми дадохте. Поздрави! ...P.S. Ще съм благодарен на администраторите ако изтрият темата, защото няма какво да се обсъжда вече. Цитирай
Recommended Posts