Jump to content
Българският форум за музиканти

Колебание при избор на акустична китара (между 2 )


soultosqueeze

Recommended Posts

Накратко : Вкъщи имам класическа китара ,но тъй като свиря предимно рок парчета ,реших да си купя уестърн китара т.е с метални струни. Пробвах няколко модела на различни марки и сега се колебая между Yamaha f310 - много прилична за парите си ми се струва... и LAG t66d,която ме изненада донякъде -приятно :) И все пак, да попитам и тук ,давайте мнения коя от двете си заслужава повече като за тия пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо трябва да отбележа, че съм свирил само с Yamaha F310, която е една много удобна и приятно звучаща китарка, а и нещо важно за ниския клас - много добре държи настройка, a за по-лесното свирене помага и по-късата мензура, стига да нямаш пръсти като кебапчета. От това което съм гледал за LAG нищо лошо не мога да кажа, но като звук се различават от Yamaha, струват ми се по-звънливи. Трябва да знаеш, че и двете са от ламинат, така че звукът няма да е невероятен и на двете. Затова първо виж, коя ти е по-удобна за свирене, защото при акустичните с металните струни малко по-висок екшън е способен доста да те озори, (не че не се коригира това). После ги чуй как звучат и претегли. Ако разликите в звученето не са кой знае какви - вземи си по-удобната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си в София защо не обиколиш магазините, вече има доста голям избор на акустични китари, някои от които звучат учудващо добре (с известни уговорки) за ниската цена, на която се предлагат. Не робувай на марка, а избери китара, която преди всичко ти е удобна. Винаги след това може да намериш нещо по-добро. Имай предвид също, че доста от акустичните инструменти имат нужда от "разсвирване", трябва да мине известно време докато китарата зазвучи с истинския си звук (естествено, през това време ти трябва да свириш всеки ден на нея).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от София :) Иначе не робувам на марки, пробвах доста неща ,просто тези звучаха най-добре за парите си :) Ще взема yamaha-та , по-удобна ми се стори^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.