Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Колеги, трябват ми заключващи ключета за една от китарите ми. Моделите, които мога да си намеря, на които съм се спрял са:

-Planet Waves Auto Trim

-Hipshot Locking Tuners

-Grover 502 Locking Tuners

Имам преки впечатления от Schaller& Sperzel – страхотни са, но Schaller през Thomann.de ми излиза над 200 лв., а моделите, които са посочени по-горе, мога да намеря за 100-150лв. от eBay.

Затова и искам мнение от хора, които ползват, или са ползвали, тези ключета. При Hipshot ключетата ми е чудно, че не са запечатани – дали не се пълнят с прах? От друга страна тези ключове се слагат на много скъпи китари и предполагам, че може да се разчита на тях. Най-силно ме привличат Grover-ите, но дали си заслужават парите – Planet Waves мога да си взема за 90тина лв.; Hipshot ~100 лв., а Grover под 160лв не мога да намеря.

Gotoh също са достъпни, но визуално не ми допадат и затова няма да ги включвам в списъка. Ако някой иска да напише мнение за тях – нека – ще бъде полезно за хора, които се интересуват. Мисля, че можем да ползваме темата и да казваме мнения за марки и модели, които ползваме.

Кой модел бихте ми препоръчали?

PS Твърдо съм убеден да си взема заключващи ключета отново => не искам мнение за стандартни ключове.

Отговорено (Редактирано)

Аз имам Планет уейвс на една от китарите. Реално колко са стабилни не знам, тъй като китарата е с флойд роуз и си има заключващ нът, но предишният й собственик е решил заключващи ключове да сложи. Обаче тоя пиниз с рязането на струната е супер готин. Сега сменям струни за отрицателно време, както и свалянето става бързо разбира се. За другите нямам мнение, а също предишният собственик на въпросната китара каза, че я е ползвал без локинг нът и, че не е имал проблеми с разтройване, но също каза и че не си е играл много, но предполагам и че откъм държане на строй ще са добре.

П.С. Ако ще се слагат на китара без тремоло по мое мнение ще са бетон.

Редактирано от MrDeath
Отговорено (Редактирано)

Мерси, брат!

Да, за тези ключета не виждам лоши мнения, а и ги слагат на Signature модели, което си е показателно. За удобството с всички заключващи ключета да не говорим. Скоро засичах, че си сменям струните за 4 мин – вкл. и отпускането, песен просто :)

Ще се радвам и на други мнения :)

Edit - Забравих да кажа, че ще се слагат на LP модел, което е важно ;)

Редактирано от buy&sell
Отговорено

Благодаря ти, но:

-Писал съм вече за Шалер - не ми се дават толкова пари, имам такива ключове и са страхотни, но все си мисля, че едва ли са толкова по-добри, че цената им да е двойна и ги отписвам.

-В Динакорд нямат Planet Waves модела, а трябва да се поръча и ми е същото като да си ги поръчам от eBay.com

-Също така дупката за винтчето трябва да е отстрани, а при Шалер не е така.

-Търся си черен модел - Задължително.

-Клипчето съм го гледал :)

Отново - благодаря ти, но тези неща са ми ясни.

ПП Скоро говорих със Стъмпи, който каза, че може и да може да ми поръча Schecter, но и там цената ще е определяща. Някой със Schecter- ако може -да каже как им се справят заключващите ключета, pls.