Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с лампова тиква


Recommended Posts

Колеги, и не само. Пиша тук с прискърбие. Преди няколко месеца (шест да речем), закупих от един музикален магазин една лампова глава с прилежащ кабинет включващ и говорител (разбираите халф стак система, работеща). Почти пет месеца това нещо работеше, докато по време на свирене издъхна, пропърдя и не каза нищо повече. Аз естествено го върнах в магазина или по - точно сервиза( все пак в гаранция), при което проблеми нямаше............докато не ми казаха че е ремонтирано и да мина да си го взема. Ами оттук ми започна проблема, Майстора каза че е изгорял изходящ трансформатор (хубу и кво от това, нали си го сменил. е моята реплика), да де, ама нямахме точно такъв тука и сложих от подобен усилвател, "Това имах" му бяха думите..........Ми то лошо няма, но усилвателчето си е скопено......няма нищо общо от това което беше (звучи като Зил на три цилиндъра и като го усиля над половината започва да свисти в говоритела)....... ама ае да ви питам тук, щом аз от пръв път намерих някви трафове из нета,......То трябва ли да отида и да му набия канчето на мастора, да му споделя че устройството, макар и работещо, функционално не е устройството, което съм закупил........... И дали гаранцията ми е спазена......Аман от пишманци!!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление в интересен филм си се вкарал. От една страна, гаранцията ти е спазена (стоката ти е ремонтирана) и частният разговор с майстора е не доказуем (за съжаление, освен ако в сервизната книжка не е упоменал, че е сменил частта, но със заместител, естествено много се съмнявам ...). От друга, след това усилвателя си е работещ, но с променен звук (поради изложените от теб причини), но и това е адски трудно доказуемо. Малко е параграф 22, хем е оправен, но иди доказвай преди как е звучал и трябвало ли е да звучи така. Не знам дали със съдействие на КЗП ще можете да изискате точния модел на частта и да констатирате че е сложена друга такава ( но и това е нож с две остриета, иди доказвай ,че частта не е аналогична като спеЦификации и се води за заместител или е със същите спеЦификации на хартия, но е произведена не знам си къде и от кой и в реалността няма нищо общо със данните от хартията ) и това да е предпоставка за връщане на стоката в оторизирания сервиз и заменянето на частта с друга такава (вече вярната!?!). Но не съм запознат и не знам как би се процедирало в такава ситуация, в никакъв случай не приемай думите ми за мЕродавни, просто разсъждавам на глас.

Провери ли лампите ти дали са същите, че съществува и вариант някой да си е напазарувал малко работили лампи и да ти е сложил доста стари, малко вероятно, но не е изключено като вариант.

Бих те посъветвал ако изпаднеш във задънена улица (сиреч гаранционно нищо не става и трябва да си вадиш пари от джоба) да занесеш главата на Тони (Parni Valjak) или Дими (Metalhammer) и да намерите решение на проблема.

Успех!!!

;) Марио B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марио е прав в разсъжденията си,но след като усилвателя е в гаранция и има проблеми (независимо какви) и не са отстранени както подобава,просто отиди пак в сервиза и му кажи на майстора,че не става така и да поръчва правилния траф и толкоз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майстора си има шеф. Тази фирма си има управител. Направи скандал. Искай среща с шефа му. Какви са тези глупости?? Да се подменят части с каквито им паднат под ръка... После, фирмата производител на усилвателя може да бъде информирана за качеството на сервиза им в България. Ако фирмата е голяма и местния дилър - сериозен, можеш да им докараш много проблеми. Имаш много опции за действие, така че действай смело и наперено !

Редактирано от jabs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре е да кажеш магазина, от който си взел стака.

Защото това, което пишеш, че се е случило, е точно monkey busyness.

 

Иначе ампа ти може да се оправи.

Или да се сложи точният траф или да се отремонтира далият фира.

С каквото имахме под ръка, не става.

И майнуните се хранят с банани, не с трици.

За да не им миришат задниците :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като спукаш гума на автомобила, нали ти предлагат ако не същата марка, то поне същият размер, нито по- голяма, нито по- малка, нито дървено колело от талига! След като са поели ангажимент с гаранция, това означава, че трябва или да ти отремонтират уреда, или го заменят с нов, ти нали за това си платил пари за нов амп- иначе иди и си купи 2-ра употреба на половин цена. Какво означава "такъв имал"!!! Вдигай пушилка и да не ти пука, ако нещата стоят точно по този начин си абсолютно в правото си да направиш още една рекламация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако и след скандалите не се оправят нещата -/ защото ако се стигне до жалби към защита на потребителите , фирмите клякат и даже могат да ти сменят устройството / , носиш машината в независим сервиз да ти направят експертна оценка / за което си плащаш / и да установят , че не работи добре -след което се съдиш с тези дето са ти го продали .Друг е въпроса дали си заслужава парите и нервите за подобна операция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отваряш Закона за защита на потребителя и се информираш за правата си. Там е записано, че търговецът е длъжен в рамките на гаранцията да приведе стоката във вида, в който е била при сключване на сделката. Това изключва половинчати ремонти. Имаш приказка с търговеца, а не с човека в сервиза.

 

http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf

чл 104 ал.4

чл.106

чл. 113 ал.3

чл. 117

+ целия Раздел III

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква е тая гаранция и тоя сервиз където нямат части за нещата които ремонтират? Върви при тях и им кажи че не звучи като преди и да ти сложат оригинален траф или ако нямат да ти заменят усилвателя с нов такъв същия модел.Преди това провери дали не е бутано и нещо друго освен трафа.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди това провери дали не е бутано и нещо друго освен трафа.Успех!

 

Да се внимава с такива проверки . Ако има печат на корпуса против отваряне и съответно се наруши , сервиза приема , че клиента се е опитвал сам да си поправи уреда и гаранцията му отпада .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не бой се.Те щом са го отваряли значи са махнали всякакви лепенки и едва ли са сложили други.Ако са сложили няма да пипаш естествено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.