SviStyle Публикувано Август 28, 2012 Share Публикувано Август 28, 2012 Колеги, и не само. Пиша тук с прискърбие. Преди няколко месеца (шест да речем), закупих от един музикален магазин една лампова глава с прилежащ кабинет включващ и говорител (разбираите халф стак система, работеща). Почти пет месеца това нещо работеше, докато по време на свирене издъхна, пропърдя и не каза нищо повече. Аз естествено го върнах в магазина или по - точно сервиза( все пак в гаранция), при което проблеми нямаше............докато не ми казаха че е ремонтирано и да мина да си го взема. Ами оттук ми започна проблема, Майстора каза че е изгорял изходящ трансформатор (хубу и кво от това, нали си го сменил. е моята реплика), да де, ама нямахме точно такъв тука и сложих от подобен усилвател, "Това имах" му бяха думите..........Ми то лошо няма, но усилвателчето си е скопено......няма нищо общо от това което беше (звучи като Зил на три цилиндъра и като го усиля над половината започва да свисти в говоритела)....... ама ае да ви питам тук, щом аз от пръв път намерих някви трафове из нета,......То трябва ли да отида и да му набия канчето на мастора, да му споделя че устройството, макар и работещо, функционално не е устройството, което съм закупил........... И дали гаранцията ми е спазена......Аман от пишманци!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
killer Отговорено Август 28, 2012 Share Отговорено Август 28, 2012 За съжаление в интересен филм си се вкарал. От една страна, гаранцията ти е спазена (стоката ти е ремонтирана) и частният разговор с майстора е не доказуем (за съжаление, освен ако в сервизната книжка не е упоменал, че е сменил частта, но със заместител, естествено много се съмнявам ...). От друга, след това усилвателя си е работещ, но с променен звук (поради изложените от теб причини), но и това е адски трудно доказуемо. Малко е параграф 22, хем е оправен, но иди доказвай преди как е звучал и трябвало ли е да звучи така. Не знам дали със съдействие на КЗП ще можете да изискате точния модел на частта и да констатирате че е сложена друга такава ( но и това е нож с две остриета, иди доказвай ,че частта не е аналогична като спеЦификации и се води за заместител или е със същите спеЦификации на хартия, но е произведена не знам си къде и от кой и в реалността няма нищо общо със данните от хартията ) и това да е предпоставка за връщане на стоката в оторизирания сервиз и заменянето на частта с друга такава (вече вярната!?!). Но не съм запознат и не знам как би се процедирало в такава ситуация, в никакъв случай не приемай думите ми за мЕродавни, просто разсъждавам на глас. Провери ли лампите ти дали са същите, че съществува и вариант някой да си е напазарувал малко работили лампи и да ти е сложил доста стари, малко вероятно, но не е изключено като вариант. Бих те посъветвал ако изпаднеш във задънена улица (сиреч гаранционно нищо не става и трябва да си вадиш пари от джоба) да занесеш главата на Тони (Parni Valjak) или Дими (Metalhammer) и да намерите решение на проблема. Успех!!! Марио Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
рахата Отговорено Август 29, 2012 Share Отговорено Август 29, 2012 Марио е прав в разсъжденията си,но след като усилвателя е в гаранция и има проблеми (независимо какви) и не са отстранени както подобава,просто отиди пак в сервиза и му кажи на майстора,че не става така и да поръчва правилния траф и толкоз. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Август 29, 2012 Share Отговорено Август 29, 2012 (Редактирано) Майстора си има шеф. Тази фирма си има управител. Направи скандал. Искай среща с шефа му. Какви са тези глупости?? Да се подменят части с каквито им паднат под ръка... После, фирмата производител на усилвателя може да бъде информирана за качеството на сервиза им в България. Ако фирмата е голяма и местния дилър - сериозен, можеш да им докараш много проблеми. Имаш много опции за действие, така че действай смело и наперено ! Редактирано Август 29, 2012 от jabs 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Август 29, 2012 Share Отговорено Август 29, 2012 Добре е да кажеш магазина, от който си взел стака. Защото това, което пишеш, че се е случило, е точно monkey busyness. Иначе ампа ти може да се оправи. Или да се сложи точният траф или да се отремонтира далият фира. С каквото имахме под ръка, не става. И майнуните се хранят с банани, не с трици. За да не им миришат задниците 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Август 29, 2012 Share Отговорено Август 29, 2012 Като спукаш гума на автомобила, нали ти предлагат ако не същата марка, то поне същият размер, нито по- голяма, нито по- малка, нито дървено колело от талига! След като са поели ангажимент с гаранция, това означава, че трябва или да ти отремонтират уреда, или го заменят с нов, ти нали за това си платил пари за нов амп- иначе иди и си купи 2-ра употреба на половин цена. Какво означава "такъв имал"!!! Вдигай пушилка и да не ти пука, ако нещата стоят точно по този начин си абсолютно в правото си да направиш още една рекламация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Август 29, 2012 Share Отговорено Август 29, 2012 Ако и след скандалите не се оправят нещата -/ защото ако се стигне до жалби към защита на потребителите , фирмите клякат и даже могат да ти сменят устройството / , носиш машината в независим сервиз да ти направят експертна оценка / за което си плащаш / и да установят , че не работи добре -след което се съдиш с тези дето са ти го продали .Друг е въпроса дали си заслужава парите и нервите за подобна операция. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Август 30, 2012 Share Отговорено Август 30, 2012 Отваряш Закона за защита на потребителя и се информираш за правата си. Там е записано, че търговецът е длъжен в рамките на гаранцията да приведе стоката във вида, в който е била при сключване на сделката. Това изключва половинчати ремонти. Имаш приказка с търговеца, а не с човека в сервиза. http://www.electron.bg/download/zakon_zzp.pdf чл 104 ал.4 чл.106 чл. 113 ал.3 чл. 117 + целия Раздел III Успех! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Август 30, 2012 Share Отговорено Август 30, 2012 Каква е тая гаранция и тоя сервиз където нямат части за нещата които ремонтират? Върви при тях и им кажи че не звучи като преди и да ти сложат оригинален траф или ако нямат да ти заменят усилвателя с нов такъв същия модел.Преди това провери дали не е бутано и нещо друго освен трафа.Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bir4o Отговорено Август 31, 2012 Share Отговорено Август 31, 2012 Преди това провери дали не е бутано и нещо друго освен трафа.Успех! Да се внимава с такива проверки . Ако има печат на корпуса против отваряне и съответно се наруши , сервиза приема , че клиента се е опитвал сам да си поправи уреда и гаранцията му отпада . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Август 31, 2012 Share Отговорено Август 31, 2012 ^Не бой се.Те щом са го отваряли значи са махнали всякакви лепенки и едва ли са сложили други.Ако са сложили няма да пипаш естествено. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts