vankata87 Публикувано Август 27, 2012 Публикувано Август 27, 2012 Здравейте, мой приятел, който се занимава с музика ме помоли да разбера как може да спечели от това /знание, опит, връзки, а защо не пари и слава /. Занимава се любителски /с намерения някой ден да стане професионално/ с музика - има направен албум с около 10 песни. Автор е на текстовете, сам ги изпълнява, инструментала е писан от него на Cubase мисля .... и Fruity Loops и други музикални програми. Пробвал е да се свърже с БГ радио но отговор не е получил. Въпроса ми е как може да се свърже с някои музикални или продуцентски къщи, на които да предложи услугите си. Също така може да прави семпли, лупове, инструментали и др. /не съм много запознат с терминологията, за което моля да ме извините/, които иска да продава в сайтове онлайн обаче не знаем как става това.... Много ще се радвам и ще съм благодарен ако някой може да помогне! Цитирай
ultramega Отговорено Август 28, 2012 Отговорено Август 28, 2012 Да пусне безплатно малко музика... да зариби пазара така да се каже. Даже тук може да изтипоса някое парче. Все отнякъде трябва да се почне 1 Цитирай
vankata87 Отговорено Август 29, 2012 Автор Отговорено Август 29, 2012 Здравейте отново. Говорих с него и с удоволствие би пуснал безплатно музиката си. Следващият въпрос е освен тук, къде другаде да се "промотира" Цитирай
hand_of_doom Отговорено Август 29, 2012 Отговорено Август 29, 2012 FaceBook, My Space, YouTube, 4Shared А ако е по-зарибен, може да си пусне и собствена страница, където да качва. Цитирай
НиколайGK Отговорено Август 29, 2012 Отговорено Август 29, 2012 Soundcloud също, там има групи за различните стилове, където може да качва своите неща. Както и да пише по различни музикантски форуми или такива, посветени на стила, в който твори. Цитирай
7thString Отговорено Август 29, 2012 Отговорено Август 29, 2012 Също понякога има разни конкурси за разни джингли, звуци, музикални фонове и подобни простотии за ТВ/ радиопредавания. Там може да участва. Но най-добре е да отвори jobs.bg и да намери нещо, което си струва да се работи 1 Цитирай
antonium Отговорено Август 29, 2012 Отговорено Август 29, 2012 Може да пробва да качи нещата си в bandcamp, cdbaby... Цитирай
enuffZnuff Отговорено Август 30, 2012 Отговорено Август 30, 2012 reverbnation българската банда Pace Ride много успешно се лансира там ! http://www.examiner.com/review/pink-floyd-s-hey-you-covered-around-the-globe-but-never-before-like-this Цитирай
chalgasucks Отговорено Септември 3, 2012 Отговорено Септември 3, 2012 (Редактирано) и аз съм на мение като 7thString -да си намери работа която да му носи доход. Няма какво да се лъжем у нас за съжаление няма как да стане това което питаш. Всеки го иска , а резултат никакъв. Сигурен съм ,че 70% от съфорумниците могат да ни за трупат с авторска музика която всички биха искали да "реализират" у нас. Но това както всички знаем не се получава.Не знам защо или кой е виновен за това, но е факт. И мен мн. ме боли от това, но явно трябва да почна да пиша музика за порнфолка , че да има лев от музика . Все пак има е едно 2% на които им въртят някой пърчета по нашите радиа , да споделят те как става . Редактирано Септември 3, 2012 от chalgasucks Цитирай
vankata87 Отговорено Септември 5, 2012 Автор Отговорено Септември 5, 2012 Благодаря на всички за полезната информация. Ще качим музика в гореспоменатите сайтове. Тук съм намерил списък със сайтове, които продават музика http://www.sean.co.u...your_music.shtm надявам се да е полезен на някой. 7thString - Също понякога има разни конкурси за разни джингли, звуци, музикални фонове и подобни простотии за ТВ/ радиопредавания. Там може да участва. някакви насоки къде да ги търсим тези конкурси, тъй като преди известно време търсих но не намерих нищо ... Цитирай
SoulSound Отговорено Септември 8, 2012 Отговорено Септември 8, 2012 Само така, Ванка,не се отказвай от мечтите си,само заради превзелия други хора песимизъм.Ако това ,което твориш те прави щастлив ,неимоверно ще ставаш по-добър и шансовете ти да го реализираш ще нарастват!Dream on! Цитирай
7thString Отговорено Септември 9, 2012 Отговорено Септември 9, 2012 SoulSound, аз считам за полезно на един млад човек да се набие много хубаво в главата, че мечтите на погасяват кредити, не купуват апартаменти, не издържат деца и в магазините в повечето случаи не дават хляб срещу тях. В крайна сметка винаги кръчмите и хотелите приемат чистачи, рецепционисти и сервитьори, а шивашките цехове - шивачки на по 15 часов работен ден за по 300-400-500 лева - там обикновено мечтателите се превръщат в реалисти, продават си техниката, за да не им вземат апартамента и се чудят къде на общите работници дават повече пари. Докато ние, песимистите, звучим зле настроени, не вярваме и грам в хаоса, малоумщината, комплексарщината и тарикатщината, съставляваща българския музикален бизнес, и си кретаме в поприща, в които поне има някакви наченки на правила, за да можем да живеем сравнително добре, сигурно, и да си свирим за кеф. Колкото до конкурсите - следи сайтовете на медиите, гледай телевизии - обикновено се обявяват с реклами. И не забравяй, че най-важното нещо в света са връзките - гради връзки в тия медии, запознавай се с хора, които да те насочват и представят на правилните места и пред правилните хора. Ако очакваш някой да ти се обади и да ти каже - ела пич търсим си човек да ни направи клип, и ти си супер мега добър, даваме ти една кошница пари - това е по горната тема - за мечтите Иска се нещо, което аз му викам чиста проба наглост, някои му викат находчивост и постоянство да се тикаш на хората в ръцете. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Септември 10, 2012 Отговорено Септември 10, 2012 (Редактирано) Здравей, Ванка. Ето едно мнение и от мен . 1.Въпроса ми е как може да се свърже с някои музикални или продуцентски къщи, на които да предложи услугите си. Един начин е да говори директно с хората, които го интересуват (и от които зависи). Примерно, определя кои са подобните на него артисти в България за момента или чия продукция харесва, проверява кой им е издател/продуцент и се свързва директно. Често тези хора/фирми се споменават по уебсайтове, по ФБ страници, в интервюта. Към момента обаче много хора предпочитат самоиздаването и това е нормално. Когато вече има заинтересуван издател свързването с радиата и допускането до/препоръчването на песни за конкурси е много по-лесно, защото съществуват вътрешни договорки и взаимоотношения. Друг начин е да се свърже с някой популярен в момента артист (или просто добър певец) и да му предложи подходящ бийт. С добро видео това ще привлече внимание и ако музиката му е на ниво може да му донесе други "поръчки". За радиата специално добра идея е да си създаде фенска база вътре, т.е. да проучи кои радиа биха имали място за неговата музика в листата си, кои предавания каква музика пускат, да намери музикални редактори на радиа във ФБ и да ги "зариби" . Между другото има много студентски радиа, интернет радиа, има хора, които правят подкасти за разведряване на служебната атмосфера-не е само БГ радио, начините за достигане до БГ публиката са много, но музиката му трябва примерно да е достъпна в онлайн профил . 2. семпли, лупове, инструментали и др., които иска да продава в сайтове онлайн обаче не знаем как става това Предполагам за начало reverbnation ще му свърши идеална работа. Soundcloud също има опция за онлайн продажби, но трябва да попълва данъчни документи . Специално за бийтове/инструментали beatport е добро място . За по-сериозна дистрибуция бих препоръчала EmuBands, cdbaby също (беше спомената по-горе) - зависи доколко цените са му по джоба и колко от услугите, може да са му от полза в момента. За радио джингли и т.н. - връзка в някое радио, ако ще местната радиоточка или да се яви на конкурс в някое местно радио и като го вземат ще си върти предпочитаната (а защо не и собствената) музика - имам един такъв познат . Аз (от личен опит) бих му препоръчала да намери други хора, с които да обменя идеи, да прави бийтове заедно с тях/за тях - в музикалната сфера дивидентите често идват не (само) във финансова форма, а във вид на лична препоръка . В момента има раздвижване, така че пълен напред и успех! Редактирано Септември 10, 2012 от Viara Ivanova Цитирай
svilen_a Отговорено Септември 10, 2012 Отговорено Септември 10, 2012 Добре, да речем аз имам пари за една-две песни плюс клипове към тях (понеже в БГ всичко си плащаш сам). Обаче как става промотирането им, понеже ММ вече я няма, а единствените музикални канали на родна почва са за чалга или за народна музика. Разбира се, има го и vbox7, обаче само с интернет промотиране не става. За YouTube да не говорим ако става въпрос за песен на български. Къде се излъчват видео клипове на поп и рок изпълнители? И другото гадно е, че ако песента ти е на български няма никакъв шанс да те забележат в странство. Ако пък пееш на английски тукашната публика хич няма да те слуша, народът се кефи на песни с български текст. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Септември 11, 2012 Отговорено Септември 11, 2012 Кой ти каза, че само в БГ всичко си плащаш сам? Ти каква музика правиш и към каква аудитория се стремиш? Какво имаш издадено? Колко концерта правиш на месец и в кои градове? И защо ти е нужно да те забележат в странство? Ако тепърва ще записваш, запиши няколко парчета и направи няколко клипа от лайвове в клубове, пусни ги в youtube, vbox, vimeo, направи си twitter (особено ако искаш международна публика), направи няколко стрийм гига - за феновете онлайн... Според теб какво ще се промени за теб като артист ако ти пуснат парчетата по телевизията в България? Ако нямаш постоянно присъствие по клубовете това си е просто чесане на егото. Ако държиш да те дават по телевизията в България, направи клип, свържи се с Мюзик спейс, ако е достатъчно добре направен и песента е ок ще го излъчат, а и интервю ще искат да направят с теб Сами по себе си наличието на демо/албум/видео нищо не значат ако не застъпиш лайв промоцията, а най-добре в комбина с интернет. 1 Цитирай
Recommended Posts