Determ1N Публикувано Август 25, 2012 Публикувано Август 25, 2012 (Редактирано) Здравейте! Имам лек проблем с тази саунд карта. При запис и дори при слушане на музика, понякой път се появява някакво пукане и пръщене... Не знам точно как да го опиша, за това ще кача един любителски запис, който направихме с една приятелка, за да чуете... http://dox.bg/files/dw?a=5681e94a05 (Пукането се появява след 50-та секунда) . Записвам с динамичен микрофон и Cubase. Характеристиките на Лаптопа ми, ако това е от значение: Процесор: Intel Celeron Dual-Core T1400 (1.73 GHz, 533 MHz, 512 KB Cache) Оперативна памет: 4 GB (DDR2 SDRAM, 667 MHz) Твърд диск: 320 GB SATA (5400 rpm) Операционна система: Windows 7 Пробвах да преинсталирам драйверите на картата, но проблемът си остана. На какво може да се дължи и как да го отстраня? Редактирано Август 25, 2012 от Determ1N Цитирай
blr Отговорено Август 26, 2012 Отговорено Август 26, 2012 Дрейверите последна версия ли са? На сайта на производителя, Windows 7 не е в списъка на поддържаните системи. Какви бит-дълбочина и семплираща честота използваш? Пробвай да намалиш семплиращата честота до 48 kHz например. Цитирай
Mairomaster Отговорено Август 26, 2012 Отговорено Август 26, 2012 Направо включи на 44.1kHz, 24bit и не се занимавай с излишни глупости. И също така по-нови драйвъри, както спомена blr. A ако няма, може да пробваш с една идея по-стари, че някой път се случва да прецакат нещо в по-новата версия. Но преди това, пробвай да си вдигнеш размера на буфера, до около 512 примерно или повече (само за теста). Ако така се оправи проблема, ще имаш малко по-голямо закъснение, но гледам, че имаш опция за direct monitoring, така че това не трябва да е чак такъв проблем при записването на акустични инструменти/вокали. Цитирай
Determ1N Отговорено Август 26, 2012 Автор Отговорено Август 26, 2012 (Редактирано) Не става... Потърсих в гугъл и има други хора с моя проблем... Проблемът е в това, че драйверите за Windows 7 са прецакани. Проблемът ще бъде решен само ако мина на XP / Vista, което много много не ме устройва, но какво да се прави... Редактирано Август 26, 2012 от Determ1N Цитирай
blr Отговорено Август 26, 2012 Отговорено Август 26, 2012 Това трябваше да го уточниш преди да купиш устройството. На сайта си пише кой са поддържаните операционни системи. Моделът е стар и ако е спрян от производство, нищо чудно драйвери за 7 и да не се появят. 1 Цитирай
Determ1N Отговорено Август 26, 2012 Автор Отговорено Август 26, 2012 Трябваше... Ама кой да се сети Цитирай
Recommended Posts