blr Отговорено Август 15, 2012 Автор Отговорено Август 15, 2012 Тук: http://soundcloud.co...amp-shootout-1/ има А-Б тест на преампа сравнен с други предусилватели Използван е микрофон Audio Technica AT 2050 Звучи добре и като микрофонен предусилвател. В тази връзка, искам да попитам Ники дали е мислил за нещо, като "микрофонен модул" към предусилвателя. Аз си го представям като една кутийка, съдържаща десиментриращ трансформатор и фантомно захранване, което би могло да се реализира и на батерии. Наличието на такава добавка би разширила още повече приложението на преампа. Цитирай
Nikifena Отговорено Август 15, 2012 Отговорено Август 15, 2012 Евгени, благодаря за готиния въпрос. Основната концепция на този лампов предусилвател е да се ползва на живо или на записи. Също така исках той да е максимално малък и компактен и да може да се събере в калъфа на баса например. Точно заради малките си размери вътре няма място за входен траф и фантомно. Разбира се възможно е да се направи кутия на батерии или адаптер с идеята да се ползва като микрофонен преамп, но според мен микрофонните предусилватели намират приложение най-вече в студио. Съответно там стандартът е 19" ракове и по-подходящ би бил варианта този ди бокс да е в 19" 1U рак с вградено фантомно, пад и фаза. Цитирай
blr Отговорено Август 15, 2012 Автор Отговорено Август 15, 2012 Прав си разбира се, отделно устройство, специално прогодено за определена цел е винаги по-добре. Мисълта ми беше провокирана по-скоро от вчерашната ти кореспонденция с misterj и най-вече от А/Б тестовете, които прослушах внимателно днес. 1 Цитирай
ivan_shishkov Отговорено Август 22, 2012 Отговорено Август 22, 2012 Радвам са, че има тема за DI box-a на Ники. Имах удоволствието да се позанимавам с него. След като го снимах във фото стидиото естествено си изпросих една вечер тест. Свиря с Ibanez btb q450, имам бас глава Acoustic-80 те години, Ampeg PF500, кубе Behringer и MXR M80. Полудях когато чух как обогати звука на кубето и Ampeg-a /на Acoustic-a му дойде в повече лампата, той се е достатъчно добър и без нея/. Колкото и MXR-a да е OK, машинката на Ники е лампа, а не симулация и си личи. След плануваната чистка на бас техника ще добавя DI box-a към моите играчки Цитирай
Chavdarov.! Отговорено Август 22, 2012 Отговорено Август 22, 2012 Много много яко поздравления и аз пробвах но нещо с кутията се обърка как я направи твоята ! Цитирай
Nikifena Отговорено Август 23, 2012 Отговорено Август 23, 2012 ^^ Ванка, аз пък ти благодаря за професионалните снимки. Без теб ние с Диката сме за никъде ^ Chavdarov.!, не те разбрах какво каза. Цитирай
Recommended Posts