Jump to content
Българският форум за музиканти

N-Audio Tube Preamp DI Box, кратко ревю


blr

Recommended Posts

Тук:

http://soundcloud.co...amp-shootout-1/

има А-Б тест на преампа сравнен с други предусилватели

Използван е микрофон Audio Technica AT 2050

 

Звучи добре и като микрофонен предусилвател. В тази връзка, искам да попитам Ники дали е мислил за нещо, като "микрофонен модул" към предусилвателя. Аз си го представям като една кутийка, съдържаща десиментриращ трансформатор и фантомно захранване, което би могло да се реализира и на батерии. Наличието на такава добавка би разширила още повече приложението на преампа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евгени, благодаря за готиния въпрос.

 

Основната концепция на този лампов предусилвател е да се ползва на живо или на записи. Също така исках той да е максимално малък и компактен и да може да се събере в калъфа на баса например. Точно заради малките си размери вътре няма място за входен траф и фантомно. Разбира се възможно е да се направи кутия на батерии или адаптер с идеята да се ползва като микрофонен преамп, но според мен микрофонните предусилватели намират приложение най-вече в студио. Съответно там стандартът е 19" ракове и по-подходящ би бил варианта този ди бокс да е в 19" 1U рак с вградено фантомно, пад и фаза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си разбира се, отделно устройство, специално прогодено за определена цел е винаги по-добре. Мисълта ми беше провокирана по-скоро от вчерашната ти кореспонденция с misterj и най-вече от А/Б тестовете, които прослушах внимателно днес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам са, че има тема за DI box-a на Ники. Имах удоволствието да се позанимавам с него. След като го снимах във фото стидиото естествено си изпросих една вечер тест. Свиря с Ibanez btb q450, имам бас глава Acoustic-80 те години, Ampeg PF500, кубе Behringer и MXR M80. Полудях когато чух как обогати звука на кубето и Ampeg-a /на Acoustic-a му дойде в повече лампата, той се е достатъчно добър и без нея/. Колкото и MXR-a да е OK, машинката на Ники е лампа, а не симулация и си личи. След плануваната чистка на бас техника ще добавя DI box-a към моите играчки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.