koko13 Публикувано Август 2, 2012 Публикувано Август 2, 2012 Имам стара акустична (или класическа, незная каква е) китара и искам да и сменя струните и си взех нови струни, но 4та и 6та струна не минават през моста(мисля, че така се казва).. Кажете какво да правя? Цитирай
Борис Отговорено Август 2, 2012 Отговорено Август 2, 2012 Пийни едно чайче...дай нещо снимки а-у? 1 Цитирай
Лими Отговорено Август 2, 2012 Отговорено Август 2, 2012 Мога да ти дам перфектен съвет и перфектно решение на проблема, но описанието ти не ми е достатъчно- какво значи: - "4та и 6та струна не минават през моста(мисля, че така се казва)"? Цитирай
koko13 Отговорено Август 3, 2012 Автор Отговорено Август 3, 2012 Понеже не разбирам от китари и за моста, не знаех дали се казва мост Цитирай
bluelemon Отговорено Август 3, 2012 Отговорено Август 3, 2012 (Редактирано) Каквото и да се казва, взимаш една губерка и действаш Ти да не вземеш сега да откъртиш магарето леко и фино разширяваш и тъй. Редактирано Август 3, 2012 от bluelemon Цитирай
Icarus Отговорено Август 3, 2012 Отговорено Август 3, 2012 Не е проблемът дали се казва мост или не, драмата с въпроса ти е, че е зададен ужасно. Звучи като "Имам кола, червена, не работи, къде е проблемът?" в някой автомобилен форум. Като цяло има малко на брой причини да не влиза струната там, където трябва - нещо й пречи на мястото, където не влиза, или тоя, дето я слага, не я слага както трябва. Огледай добре и от всички страни проблемните места, ако се е затлачил някой боклук, останки от стари струни, или всякакви такива неща, разчисти с нещо тънко, внимателно, но смело. Щом си сложил останалите четири струни успешно, значи си схванал каква е идеята. Цитирай
koko13 Отговорено Август 3, 2012 Автор Отговорено Август 3, 2012 Няма нищо, мястото, през което трябва да мине струната е чисто, но самата струна е по-широка от улея(ако мога така да го нарека) Цитирай
Ge0Rg3 Отговорено Август 3, 2012 Отговорено Август 3, 2012 (Редактирано) Прилагането на снимка към темата би било най-правилният ход от твоя страна, за да улесниш съфорумниците. Явно никой от нас не влиза изцяло в час от описанието. Редактирано Август 3, 2012 от Ge0Rg3 Цитирай
koko13 Отговорено Август 3, 2012 Автор Отговорено Август 3, 2012 Оправих се, като разширих отворите на моста и стана Цитирай
Recommended Posts