klavi6a Публикувано Юли 27, 2012 Публикувано Юли 27, 2012 Здравейте ,чета в нета че е възможно акордирането на пиано да става с програма - може ли да препоръчате някоя ? Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 27, 2012 Отговорено Юли 27, 2012 Има 2-3 програми, които записват всички струни, за да изчислят нехармоничността им, темперамента и от там разпъването на всяка отделна струна, но най-евтината беше 250 Евро, а от там нагоре стават много скъпи, защото се ползват от акордьорите. Ако това питаш де. Иначе има обикновени електронни тунери, но както е известно пианото не може да се настрои на теоретичните честоти, заради нехармоничността на струните си и трябва да се направи от акордьор, който знае какво точно прави. Dirk's piano tuner - 250 Евро Tunelab Piano Tuner - 240 Ево Veritune - 600 Евро Всяка от тези взима предвид нехармоничността и изчислява най-подходящ строй за конкретно пиано и струни. Цитирай
CyberGene Отговорено Юли 27, 2012 Отговорено Юли 27, 2012 Лошото е, че за да го настроиш самичък с камертон, трябва да знаеш как да си направиш темперамента, броейки биенията на ухо (7bps, 8bps, 9bps), за което се изисква най-малкото да прочетеш схемата на действие. Цитирай
klavi6a Отговорено Август 3, 2012 Автор Отговорено Август 3, 2012 Искам да попитам и друго: Дали има човек от Бургас ,който може да регулира механиката на пианото ми - неща да прибягвам до услугите на акордьор ,понеже последния път ми обади еб*си цифрата за 1 час работа .. Цитирай
dedo pop Отговорено Август 4, 2012 Отговорено Август 4, 2012 (Редактирано) Ами доколкото знам регулирането, интонирането, акордирането се правят от акордьор. Кажи каква сума ти е поискал, да съпоставя нещата. Редактирано Август 4, 2012 от dedo pop Цитирай
klavi6a Отговорено Август 4, 2012 Автор Отговорено Август 4, 2012 на настройване ми иска 80 кинта ,страх ме е да го попитам за механиката колко ще ми вземе Цитирай
dedo pop Отговорено Август 4, 2012 Отговорено Август 4, 2012 Горе-долу там се движат цените. За регулиране и настройване на механиката с поправяне на чукчетата и т.н. на мен ми взе 160 лева. Цитирай
Recommended Posts