Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой да избера


Recommended Posts

Здравейте, казвам се Георги и смятам да си закупя някакъв кииборд до 300 кинта за сега сам се спрял на следните“

M-Audio Keystation 88es и BEHRINGER UMX610 . кой да предпочета или пак ако имате някой по/добри предположения този на м/аудио има 88 клавища но пак този има берйингер има някакви копчета от горе в повече

:blush: които сащо така не зная за какво служат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами най/вече да си композирам моя музика, да се си правя мелодиики да се кефя и бих го ползвал като пиано като се понауча кефи ме музиката на пиано ако е добра разбирасе ами около 300 лева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих те посъвтетвал да вземеш M-Аudio-то. Може да е малко по-скъпо от Behringer-a, но наистина си струва. И двата контролера са с лека клавиатура (semi-weighted), но клавишите на M-Audio-то са плътни, което се доближава с една идея повече до усета при свирене на акустично пиано. До колкото си спомням, точно този тип клавиатура я описваха както подходяща за бързи сола, както и като компромисно решение за хора, които са свикнали с тежката клавиатура при акустичното до пиано. Колкото до контролера на Behringer, мисля, че имаше някакви вградени бленди, които едва ли ще са ти от полза, като се има предвид качеството на съвременните виртуални инструметни, които можеш да позлваш, при композиране с компютър. Копчетата на панела на Behringer-a служат за променяне на различни настройки и ефекти, като функциите, които изпълняват могат да бъдат модифицирани допълнително в зависимост от желанията на потребителя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

м-аудиото от двете - имах такова по едно време, клавиатурата е учудващо приятна като за 300 лева, направо да не повярва човек - и има пряка връзка plug and play с USB към PC. Вярно, че е само клавиатура (почти) и няма свои контроли (освен пич бенд и вибрато) - но така или иначе повечето контроли ще са ти в софтуера - а по-нататък, ако решиш, можеш да си докупуваш разни допълн устройства и външни контроли( ако искаш да изкараш софтуерните контроли на външно устройство-копче, плъзгач и т.н.) - като база и начало е ОК, ще можеш да надграждаш, без да го сменяш. За вградените бленди - колегата ти пише горе - има толкова много софтуер, достъпен, безплатен (по един или друг начин :-) и мн мн добър, че разни вградени не би трябвало много да те интересуват - така или иначе си през комп.

Е, не знам доколко ти са нужни 88 клавиша - но, както казва Мечо Пух: "колкото повече, толкова повече" :-)

88 си е пълна пианистична клавиатура все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

88 си е 88 :godbless: имам и акай лпд8 ако мога да ги закача заедно( че звуковата ми карта не е кой знае какво) то то ще ги има тези контроли а за софтуера сам ги пробвал повечето от комплете 7,реасон 5, фруути лоопс, и аблетон ливе обаче все още немога да реша кой ми е най удобен.

:metalist: :metalist: :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

2 те на веднъж нямам ни идея как става ако като пусна 1 независимо коя и да е ми се включва асио драивера и става само по1 програма а тва ре лире

нямам ни идея какво е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих те посъветвал, ако ще даваш към 300-350 лв да погледнеш в Базара на Музикант и мисля, че имаше до тази цена синтезатори, които можеш да използваш през MIDI OUT вързан към Midi IN нa аудио картата отново като миди контролер, с леката разлика, че ще имаш истински инструмент, който ще можеш да си свириш и използваш независимо, без компютър.Иначе M-Audio е по-добрият избор ако си решил да си купуваш контролер.

P.S Преди години ползвах един Еvolution MК 249С и бях доволен от работата с него, добро качество и се познава от повечето системи, и без драйвъри.Също така Еvolution MК 461С.

Но истинският синтезатор е инструмент,контролерите са кухи кутийки.

 

Линк за Evolution + Master keyboards http://www.wikizic.org/Evolution/b060201-Master-keyboards/

 

mk249c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Re-wire е софтуерен протокол позволяващ комуникацията (контролни съобщения и аудио поток) между аудио едитори (програми) и/или виртуални синтезатори. С по-прости думички - приемаш единия софтуер (например Ableton Live) за основен, в който си правиш продукцията. Използваш Reason под Re-wire като slave софтуер, т.е. само използваш звуците му (но можеш да използваш и пистите му със записан материал). В Ableton ще имаш аудио трак, през който ще ти звучи Reason. Можеш да записваш MIDI тракове в Ableton, които да озвучаваш с Reason. Т.е. използваш Reason като плъгин, но с още повече функции.

Надявам се да съм бил ясен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Даже бих допълнил за по разбиращите, че един от най-голямите недостатъци на Reason, който се състои в това, че няма Midi Out, е решен. Лично аз винаги съм се радвал много на Matrix sequencer за синтове или Redrum sequencer за битове на Reason, който е пълна емулация на хардуерен секвенсер с всичките му опции и няма мн.други подобни софтуерни изпълнения. Аз бих използвал най-вече Matrix sequencer за секвенсер на външни хардуерни синтове, но това което искам да кажа е, че има разработен код, с който вече може да се използва и миди изход на Reason, чрез преобразуване на CV и Audio. Ще постна линк за заинтересуваните, защото процедурата е малко дълга. Като хост ще трябва, обаче да имате Reaper, от който ще може свободно да пренасочите сигнала към друг софтуерен хост.При Мак става със IAC Driver който си върви със OSX.

http://forum.cockos.com/showthread.php?t=62754

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Предложенията в Базара на Музикант ми се виждат като детски играчки в смисъл с много лошо качество, тези които са под 300 лв.Все още не сам си взел нищо чудя се дали да сбирам пари за някоя по-яка машина.Разбирам какво е релирето вече амане мие ясно как се прави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предложенията в Базара на Музикант ми се виждат като детски играчки в смисъл с много лошо качество, тези които са под 300 лв.Все още не сам си взел нищо чудя се дали да сбирам пари за някоя по-яка машина.Разбирам какво е релирето вече амане мие ясно как се прави

Здравей.

Аз продавам Roland U 20 в перфектно състояние за 350 лева.

Няма нищо общо с "детските играчки" метален корпус произведен в Япония.

Сега погледнах в Ибей колко вървят , има 2 единия за $240 другия за $400 :)

http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=roland+u20

Ако проявиш интерес пиши на лични или на телефон 0887850235

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.