Jump to content
Българският форум за музиканти

Бас cort b4 opm


monynikolov

Recommended Posts

Здравейте!

 

Някой може ли да даде мнение за бас Cort b4 opm?Не съм го пипал и не съм го чувал на живо, така,че всяко мнение на хора,които са били в съприкосновение с него ще ми бъде интересно.

 

Прилича ми на Warwick по форма.Има ли нещо общо във възможностите за тон?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо е малко странно да оприличаваш конкретен модел на една марка с друга марка изобщо. Ако кажеш конкретен модел по може, ама така....освен това Корт дори във високите си класове си остават бюджетни китари, едва ли може да имат нещо общо с истински Warwick.

 

По случайност имам точно такъв B4 OPM и мога да ти кажа, че направата му е супер, а и е много красив. За тон не мога да коментирам, защото съм свирил само на него и за няколко минути на C4, което е абсолютно недостатъчно като база за сравнение.

 

При всички положения с възможностите на активната електроника тонът може да се манипулира много и за нетренираните ми за бас звук уши звучи като съвсем друга китара.

 

Като цяло при Корт съотношението цена/възможности е много добро за разлика от най-ниските класове на големите марки, така че няма да сбъркаш с него, но дали е най-добрата опция не мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този бас е добър избор, но е на милиарди години от Уоруик. Направо нищичко общо няма. :) Това е инструмент, който има визия и има не лош тон. Всичко това за цената му е ОК. :) Ако си го харесал и имаш парите - действай. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Зимай Корта бате ..За начална китара е супер...Посвири малко виж как се случват нещата ...А ако се разболееш от вируса( баскитарус манякус многопарус за боклукос давакус), поради който повечето все нямаме пари, ще си купиш и Уоруик и куп други дрондзулки .С уважение Гого

Редактирано от rudibass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брат аз свиря на такова и много му се кефя,супер красив е,а и активната е много яка и имаш разнообразие от към звук.Слагаш му едни хубави струни и фърчиш от кеф :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и само го пази от удари и драскулки (ако свириш по-агресивно с перо, внимавай!), защото покритието му е лесно наранимо.

 

Иначе - много добър бас за парите си! :yes::thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен лично като дизайн Корт Арона повече ме кефи,но казват че първия адаптер Десоник вкарва брум.При в4 адаптерите са Бартолини и има хубав слап звук.Препоъчват ми Скуаер винтидж .Какво мислиш за Фендер модерн Джаз-бас?Всички се въртят около 700лв

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.