monynikolov Публикувано Юли 18, 2012 Публикувано Юли 18, 2012 Здравейте! Някой може ли да даде мнение за бас Cort b4 opm?Не съм го пипал и не съм го чувал на живо, така,че всяко мнение на хора,които са били в съприкосновение с него ще ми бъде интересно. Прилича ми на Warwick по форма.Има ли нещо общо във възможностите за тон? Цитирай
Yves Отговорено Юли 18, 2012 Отговорено Юли 18, 2012 Първо е малко странно да оприличаваш конкретен модел на една марка с друга марка изобщо. Ако кажеш конкретен модел по може, ама така....освен това Корт дори във високите си класове си остават бюджетни китари, едва ли може да имат нещо общо с истински Warwick. По случайност имам точно такъв B4 OPM и мога да ти кажа, че направата му е супер, а и е много красив. За тон не мога да коментирам, защото съм свирил само на него и за няколко минути на C4, което е абсолютно недостатъчно като база за сравнение. При всички положения с възможностите на активната електроника тонът може да се манипулира много и за нетренираните ми за бас звук уши звучи като съвсем друга китара. Като цяло при Корт съотношението цена/възможности е много добро за разлика от най-ниските класове на големите марки, така че няма да сбъркаш с него, но дали е най-добрата опция не мога да кажа. 1 Цитирай
IgniteAll Отговорено Юли 19, 2012 Отговорено Юли 19, 2012 Този бас е добър избор, но е на милиарди години от Уоруик. Направо нищичко общо няма. Това е инструмент, който има визия и има не лош тон. Всичко това за цената му е ОК. Ако си го харесал и имаш парите - действай. Цитирай
rudibass Отговорено Юли 19, 2012 Отговорено Юли 19, 2012 (Редактирано) Зимай Корта бате ..За начална китара е супер...Посвири малко виж как се случват нещата ...А ако се разболееш от вируса( баскитарус манякус многопарус за боклукос давакус), поради който повечето все нямаме пари, ще си купиш и Уоруик и куп други дрондзулки .С уважение Гого Редактирано Юли 19, 2012 от rudibass 3 Цитирай
whitegoat Отговорено Юли 20, 2012 Отговорено Юли 20, 2012 Брат аз свиря на такова и много му се кефя,супер красив е,а и активната е много яка и имаш разнообразие от към звук.Слагаш му едни хубави струни и фърчиш от кеф Цитирай
yordaniy Отговорено Юли 21, 2012 Отговорено Юли 21, 2012 ...и само го пази от удари и драскулки (ако свириш по-агресивно с перо, внимавай!), защото покритието му е лесно наранимо. Иначе - много добър бас за парите си! Цитирай
PLAYMEN Отговорено Юли 28, 2012 Отговорено Юли 28, 2012 Мен лично като дизайн Корт Арона повече ме кефи,но казват че първия адаптер Десоник вкарва брум.При в4 адаптерите са Бартолини и има хубав слап звук.Препоъчват ми Скуаер винтидж .Какво мислиш за Фендер модерн Джаз-бас?Всички се въртят около 700лв Цитирай
Recommended Posts