Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!Имам една китара Орфей и се очудих на едно нещо - има тремоло,а самото магаренце е хванато със 6 болчета по 3 от двете страни (още не съм го пробвал това тремоло,в процес на възстановяване на китарата съм все още :( ) и не мога да разбера как изобщо ще се повдига самото магаренце,за да има смисъл от тремолото ----> 0158.jpg

И още едно въпросче,Мостчето е счупено,а за пръв път виждам такова.Дали се продават някакви такива отделни?

0160.jpg

Отговорено

Части нови едва ли ще намериш . Каквото и да направиш с тази китара все ще е тая... така че можеш да си развинтиш фантазията и да използваш и части от други модели китари .

• 2 weeks later...
Отговорено

Тия 6 болчета ти държат една, така да я наречем - декоративна планка, скриваща като капак пружината отдолу.

Отделно, че матарето е на отделен корпус и не се мести при опън с винкела, а само причинява дотриване и късане на струните.

Общо взето много идиотско изпълнение.

Слагам една произволна снимка, който я сварва на маса, да не гледа:

Orfeus_NoName_2pu_tremolo_Bulgaria_lb.JPG

Та кой казваше, че Squier били кофти фирма?

Отговорено

Ето ти снимка на друг модел Орфей, точно с такова тремоло и неподвижно магаре. Системата работеше без проблеми, не виждам защо някой трябва да повръща. Това не е измислица на Орфей, има много китари с подобно концепция, включително модели на Фендер, които се правят до днес. Прояви малко фантация и сам си направи бридж, не е толкова сложно.

e179c5f56f46b346.jpg

• 1 month later...
Отговорено

Ей, стана ми мило като видях снимката на Slacoth :) На такава китара свирех в училищната ни група, за времето си беше голяма гъзария. Тремолото обаче не става за нищо,освен да изглежда внушително (за времето си де). Гарантирано разстройва при малко по-големи амплитуди, но и всички подобни тогавашни решения са такива. А Squier по това време все още са гледали ориз ;-)

Отговорено

"Голямата гъзария" е Кремона някаква. Пешо имапе такава, а моята беше с 30-40 пева по-евтина. Абе и двете бяха талпи.

Тремолото определено не струваше.