tisho5150 Публикувано Юли 11, 2012 Публикувано Юли 11, 2012 Здравейте!Имам една китара Орфей и се очудих на едно нещо - има тремоло,а самото магаренце е хванато със 6 болчета по 3 от двете страни (още не съм го пробвал това тремоло,в процес на възстановяване на китарата съм все още ) и не мога да разбера как изобщо ще се повдига самото магаренце,за да има смисъл от тремолото ----> И още едно въпросче,Мостчето е счупено,а за пръв път виждам такова.Дали се продават някакви такива отделни? Цитирай
bir4o Отговорено Юли 12, 2012 Отговорено Юли 12, 2012 Части нови едва ли ще намериш . Каквото и да направиш с тази китара все ще е тая... така че можеш да си развинтиш фантазията и да използваш и части от други модели китари . Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 23, 2012 Отговорено Юли 23, 2012 Тия 6 болчета ти държат една, така да я наречем - декоративна планка, скриваща като капак пружината отдолу. Отделно, че матарето е на отделен корпус и не се мести при опън с винкела, а само причинява дотриване и късане на струните. Общо взето много идиотско изпълнение. Слагам една произволна снимка, който я сварва на маса, да не гледа: Та кой казваше, че Squier били кофти фирма? 3 Цитирай
Ko4o Отговорено Юли 29, 2012 Отговорено Юли 29, 2012 Ето ти снимка на друг модел Орфей, точно с такова тремоло и неподвижно магаре. Системата работеше без проблеми, не виждам защо някой трябва да повръща. Това не е измислица на Орфей, има много китари с подобно концепция, включително модели на Фендер, които се правят до днес. Прояви малко фантация и сам си направи бридж, не е толкова сложно. Цитирай
univox Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 Ей, стана ми мило като видях снимката на Slacoth На такава китара свирех в училищната ни група, за времето си беше голяма гъзария. Тремолото обаче не става за нищо,освен да изглежда внушително (за времето си де). Гарантирано разстройва при малко по-големи амплитуди, но и всички подобни тогавашни решения са такива. А Squier по това време все още са гледали ориз ;-) Цитирай
L.K. Отговорено Септември 14, 2012 Отговорено Септември 14, 2012 "Голямата гъзария" е Кремона някаква. Пешо имапе такава, а моята беше с 30-40 пева по-евтина. Абе и двете бяха талпи. Тремолото определено не струваше. Цитирай
Recommended Posts