Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за избор на китара


Apocalypt0

Recommended Posts

Здравейте.

 

Най накрая събрах достатъчно пари за що годе прилична китара. Харесах си 2 и много се колебая между тях. Едната е Epiphone explorer gothic (линк: http://www.epiphone.com/Products/Designer/Goth-58-Explorer.aspx ) , а другата я намерих в един магазин втора ръка, но в отлично състояние (тази: http://www.markstein.de/00010225 ). Тъй като и двете са на една и съща цена и много се колебая, ми е нужно странично мнение. Пробвах и двете. Ибанез-а повече ми допадна като звук защото е с активни адаптери, но като външен вид и усещане предпочитам експлоръра (евентуално по късно мога да му сменя адаптерите).

 

Какво мислите? Коя китара би си струвало да си взема? Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако ръцете и душата казват Експлорър, слушай ги. Начинът, по който усещаш инструмента се отразява - колкото и минимално да е - на начина, по който свириш, така че щом черната красавица те е грабнала, грабвай я и ти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз бих те посъветвал да си вземеш китарата, която ти е по-удобна. Звука не зависи само от китарата, а и от звукоизвличането. По-удобна китара - по-качествено звукоизвличане. Плюс това има хиляди други фактори които са важни за звука на китарата и които не зависят от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен! По-удобна китара по-добро звукоизвличане... това е така. И все пак ако решиш да вземеш Ibanez-a увери се напълно,че е в наистина добро състояние щом е втора ръка ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за отговорите. Не поясних много точно какво имам предвид под "усещане". И двете китари са ми много удобни, за експлоръра по скоро единствено че го предпочитам като форма (главно заради външния вид). По скоро въпросът ми е коя китара според вас е по добра; коя бихте взели вие ако трябваше да избирате. И да, ибаницата е в отлично състояние.

 

Благодаря предварително

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено бих си взел Epiphone explorer gothic.

Не знам какви са ти критериИте за звук, но мое лично мнение е , че ако пуснеш експлоръра на добра лампова апаратура, ще се откажеш да смениш адаптерите .

Имам и един :offtopic-001:, на колко стотинки намери експлоръра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз си търсих експлорер и вариантите не са много. Този е един от тях - добре изглежда и така нататък, но за адаптерите му няма много добри отзиви. И тъй като и мен ме влече към активното и по-специално към EMG и видях това.

 

http://www.musicstore.de/en_EN/BGL/Epiphone-1984-Explorer-EX-AW-Alpine-White/art-GIT0020329-000

 

Epiphone 1984 Ex

Според мен така или иначе в бъдещето ще сложа EMG-та реших, че няма смисъл ся да купувам китара без и после да слагам, пък и пресметнах, че цената така или иначе е една и съща.

 

Просто предлагам ако не с видял този модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи си китара, а не уред за фиксиране на ъгли. Ibanez-ът е страхотен избор и го препоръчвам много горещо. С китара като тази имаш основа за много голямо надграждане. С Експлорър ще имаш една талпа, която един ден ще надрастнеш и ще продадеш или подариш на някой пубер, който ще е сънувал тази чепата дъска. Можеш да отидеш до магазин МЦИ и да тестваш лично Ibanez Art серията, която е приказна за парите си. После ако ти е кеф сменяй електрониката и прави уникален спрямо твоето ухо звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не съм особено съгласен, че експлоръра е талпа, доста е субективно това. Например за мен Ibanez са безхарактерни китари, които винаги са ми звучали плоско и са ми седели като летви в ръцете. Бях посвирил на един Престиж веднъж, който не намразих тотално, но там става дума за по-висок клас инструменти.

 

Предполагам, че ако нямаш предразсъдъци като моите, и като вземем предвид фактът, че Ibanez-ът е по-скъпа китара по принцип, може би тя е по-добрият вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички! Мисля че в крайна сметка ще взема "Ибаницата", но още не съм сигурен и имам още няколко дни да реша. Все пак продължавайте с мненията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре да си тества сам и да се убеди лично. Да чете мненията ни относно две марки, които мнения са базирани на вкус, си е направо кощунство. Отиди в магазина, питай, свири, изпробвай и огледай и други марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.