Jump to content
Българският форум за музиканти

Клавиатура с възможност за изключване на Хамър механиката


Recommended Posts

Здравейте!

От известно време имам идея, да направя механизъм за изключване на Hammer механиката на клавиатура M-Audio Keystasion 88 pro. - (просто такава имам)

 

Търсих в нета някаква информация за клавиатури, синтезатори .... или каквото и да било с клавиши, с такава опция, но нищо не намерих - може би, защото не е необходимо това изключване.

Това искам да го направя с цел - да се сменя режимът на клавиатурата при използване на Пиано или Хамонд орган, и защото ми се занимава с такива работи.

Идеята ми е тази смяна да става само чрез механика - с някаква ръчка, с цел да се избегне нуждата от допълнително захранване, електромотори, кабели, работа с ток ...... - поне за сега това ми е идеята.

 

Някой ако има някаква информация, и са му минавали такива идеи, ще се радвам ако сподели.

 

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@automation: Доколкото съм гледал твои теми, ако някой може да го направи, то това си ти! Спорна е ползата наистина от това упражнение. Меки клавиатури с 61 клавиша има достатъчно евтини. Отделно намесата в механиката на хамър клавиатурата вероятно ще наложи определени компромиси.

@lyu_records: Ровни малко по форума да видиш какви работи прави човека и после класифицирай. Ще ти светне защо иска да го прави и че наистина му се занимава с такива работи ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на Петьо Бояджиев за разбирането!

Аз имам синтезатор с лека клавиатура 61 клавиша, но ми беше интересно дали има клавир с такава опция и както казах - занимава ми се .....

.... забравил съм да постна линка на първоначалния замисъл на тази механика - http://www.youtube.com/watch?v=1eokOL_rk1E&feature=g-all-u

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.