automaton Публикувано Юни 13, 2012 Публикувано Юни 13, 2012 Здравейте! От известно време имам идея, да направя механизъм за изключване на Hammer механиката на клавиатура M-Audio Keystasion 88 pro. - (просто такава имам) Търсих в нета някаква информация за клавиатури, синтезатори .... или каквото и да било с клавиши, с такава опция, но нищо не намерих - може би, защото не е необходимо това изключване. Това искам да го направя с цел - да се сменя режимът на клавиатурата при използване на Пиано или Хамонд орган, и защото ми се занимава с такива работи. Идеята ми е тази смяна да става само чрез механика - с някаква ръчка, с цел да се избегне нуждата от допълнително захранване, електромотори, кабели, работа с ток ...... - поне за сега това ми е идеята. Някой ако има някаква информация, и са му минавали такива идеи, ще се радвам ако сподели. Поздрави! Цитирай
lyu_records Отговорено Юни 14, 2012 Отговорено Юни 14, 2012 За пръв път чувам подобна глупост. Защо просто не си вземеш още една клавиатура, която да не е с такива клавиши преди да развалиш тази! Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Юни 14, 2012 Отговорено Юни 14, 2012 @automation: Доколкото съм гледал твои теми, ако някой може да го направи, то това си ти! Спорна е ползата наистина от това упражнение. Меки клавиатури с 61 клавиша има достатъчно евтини. Отделно намесата в механиката на хамър клавиатурата вероятно ще наложи определени компромиси. @lyu_records: Ровни малко по форума да видиш какви работи прави човека и после класифицирай. Ще ти светне защо иска да го прави и че наистина му се занимава с такива работи 2 Цитирай
automaton Отговорено Юни 15, 2012 Автор Отговорено Юни 15, 2012 Благодаря на Петьо Бояджиев за разбирането! Аз имам синтезатор с лека клавиатура 61 клавиша, но ми беше интересно дали има клавир с такава опция и както казах - занимава ми се ..... .... забравил съм да постна линка на първоначалния замисъл на тази механика - http://www.youtube.com/watch?v=1eokOL_rk1E&feature=g-all-u 1 Цитирай
programista Отговорено Юни 21, 2012 Отговорено Юни 21, 2012 Ще стане нещо като това ))) Convertable bass (fretted/fretless) 1 Цитирай
Recommended Posts