Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте,колеги!Отдавна смених професионалното си амплоа, но наскоро моя колежка ме помоли да се разтърся за запис на соло барабанче, което и трябва при посрещане и изпращане на знамето.Разбирайте-работи в реална гимназия и скоро ще правят там официално завършване на випуск.С дължина около 2 минути.Намерих само нещо подобно-марша на Добри Палиев, но изпълнението не си струва коментара.Оказва се, че дори колегите от радиото не разполагат с качествен файл за подобни нужди.Ако някой се наеме да направи подобен запис, то това ще е в услуга на много подобни преподаватели из родната ни страна, които търсят всяка година в началото и в края на учебната такава подобен запис.Тук ми попадна подобно запитване от друга преподавателка, но сега не мога да намеря нейната тема и да отразя молбата си в нея.Предполагам, че може да се запише и в домашни условия,стига да няма странични шумове.Чак такива претенции за чистотата на записа тя няма,Предварително благодаря за оказаната помощ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявайте, но това е пълна пародия! Еб*ти и държавата и образованието и чудото! Вие представяте ли си ситуация в която се вдига/сваля националният флаг и от нейде си звучи някакъв скапан запис???!!! Ами защо да не стигнем още по-далеч, всяко училище по такъв повод да кани някой "музикант" със самосвирката или както е популярно сред мургавите събратя - "йоничка" и с два пръста да ви изсвири марша???!!!...Извинявайте, нищо лично, но това, което искате е АНТИ национално, АНТИ образователно и АНТИ каквото си решите!!! Вместо тази искрена простотия, защо учителят по музика във въпросната гимназия (и не само) не се хване да си гледа работата и да стимулира младите да свирят, да събират групи, да се занимават с музика??? И все един ученик ще успее да изсвири някакъв марш специално за целта. Толкова ли е трудно??? Толкова ли е невъзможно??? Ами ще Ви кажа-НЕ, не е, защото и аз съм бил ученик и аз съм имал учители по музика и те са си гледали работата, при това без да съм учил в специализирани паралелки и аз лично съм свирил маршове по такива поводи!!!

И за да не съм напълно офтопик, ще кажа, че дори и да можех да помогна с такъв запис, не бих го направил, иначе подкрепям посредствеността и пошлостта! Ако някой друг има различно мнение и желае да помогне, прав му път!

Пак казвам-нищо лично, не се засягайте, но Ви го пиша и защото съм музикант (барабанист) и защото имам педагогическо образование и така, според мен, не се прави.

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е,значи като мой колега с ударни инстр. и педагог, не схванахте пространното ми изложение, в което пропуснах и отчитам грешката си,че не споменах от кое населено място е тя.Има и такива ,където няма нито музикални паралелка,нито база с инструменти.И тогава какво да правят учителите там?Благодарят на Вашата "отзивчивост"!Жив и здрав да сте!

П.П.

Подозирам, че и тримата сме завършили една и съща Академия и...жалко,много жалко,колега!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Завършил съм най-обикновена езикова гимназия, без музикална паралелка и без каквато и да е база с инструменти-"когато има желание, има и начин"! Слава на Бога, учителите ми са имали това желание!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.