Jump to content
Българският форум за музиканти

Overdrive/Dist педал в solid-state кубе?


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Може и да си прав но действително адски мнго хора се оплакват от тези лампови устройства в нета. Колегата Parni_Valjak беше писъл някаде за една Бугера, която бил разглеждал по една или друга причина. Та мнението не му беше позитивно, а все пак той си разбира от работата и аз съм склонен да му вярвам. Но това не слага всички модели на Бугера под общ знаменател.

Както и да е надявам се автора на темата да се е насочил в правилната за него посока!

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Guitar Rig-а си го ползвам редовно за записи, но аз търся някак си по натурален звук, който съм сигурен, че няма да мога да изкарам от транзисторно кубе.

Другото е и че с Guitar Rig-а никви feedback-ве няма. За процесор нямам кинти. До 100 лв. не знам да има читав, а и търся нещо което ще мога да ползвам в лампова техника, която ще си закупя напред във времето. Въпросът е самия дист/овърдрайв да става както за транзисторни, така и за лампови. Не смятам да си купувам някакви 5/10 ватови кубенца.

Редактирано от bobomarinov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мен, наистина е най-добре да ходиш с кубето (ако нямат такъв модел в магазина) и китарата и да пробваш, после потърси на 2ра ръка педала, който ти е хареса (ако е над лимита ти).

 

За съжаление няма универсална формула за дистове, които звучат еднакво добре в транз. и лампов амп, камо ли да звучат еднакво във всички транз. или лампови усилватели.

 

Просто, ако това е сегашната ти стъпка, а следващата читав амп, наистина си се ориентирал добре - дист/драйв за под 100лв, който ще ти изкара по-приличен звук от кубето, а може би ще можеш и да го пробваш в следващ твой усилвател. Мисля, че за нещата, които си посочил, е по-добре драйв да вземеш, а не дист, Boss sd-1 знам, че го хвалят, но отново - ходи и пробвай. Виж/чуй, кое най-ще ти допадне като звук, който искаш да постигнеш (с реална преценка какво можеш да очакваш).

 

За мен, всички дистове (вече) в транз. кубе звучат гадно, но можеш да извадиш приличен звук, който да отговаря на сегашните нужди и умения :)

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има значение къде ще включиш педала -в чист канал или лууп /ретърн/ входа ,затова не с сега момента да кроиш планове за бъдещ усилвател ,но е по добре да има такава функция !

Освен това доброто комбо ,/ако има приличен драйв/ в луупа включваш хорус ,дилей и т.н....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Здравейте!

Използвам тематa, тъй като имам сходен въпрос.

Имам следното комбо http://www.behringer.com/EN/Products/GX108.aspx Искам да имам повече драйв при свирене, става въпрос за рок, хард рок. Китарата е Squier bullet strat с три единични адаптера. Кой вариант е оптимален буустването на ампчето с овердрайв или някакъв дистър в чистия канал?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Най оптималния вариант е да си сложиш качествен мощен адаптер на бриджа, има разнообразни решения.

 

По основната тема - в базара има немалко драйв камиончета горе долу на половината от парите с които разполагаш. Някои от тях могат и да засрамят драйва на бюджетен лампов амп.

Потърси приятели какво ползват , отиди пробвай и действай.

В крайна сметка купувайки 2 ръка камиончета след това няма да е велика загуба да ги продадеш и пробваш друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно при положение, че се свири с единични адаптери на първо време, кои от дистърите е целесъобразно да се ползват. Примерно за дистърите на Boss има ли смисъл нещо повече от Boss DS-1, на Behringer повече от Behringer UD100?

А за хъмбъкер адаптер с размер на единичен за бриджа, но някакъв no nome, стоков откъде мога да намеря?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.