Mar4enko Публикувано Май 28, 2012 Публикувано Май 28, 2012 Здравейте на всички във форума. Попаднах на посочения линк - http://kozha.bg/izk_mebeli/index.html и да попитам - някой ползвал ли е от тези кожи и дали стават за кубета и тонколони. Имам предвид именно "стават" а не "идеални" Поздрави ! Цитирай
L.K. Отговорено Май 28, 2012 Отговорено Май 28, 2012 Поискай мостра, разгледай. Кожата трябва да издържа на удряне и търкане. Ако не е някаква кекава ще стане. Цитирай
Fats Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 Няма да сбъркаш ако се обърнеш към тапицер. Няма да ти излезе скъпо. Работата с кожа и лепило си има пинизите и може да объркаш нещо ако се правиш на майстор. Избери кожа с по-едър релеф, стои по-добре като се опъне върху дървото. Цитирай
Mar4enko Отговорено Май 29, 2012 Автор Отговорено Май 29, 2012 Разбира се , че тапицер ще го прави. Обаче по нашия край тапицерите надали имат такава кожа та затова аз ще си я купя. А иначе за издръжливост - кубенцето ще ми е за домашно свирене и рядко може да го изкарам някъде. Поздрави ! Цитирай
lyu_records Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 Става стига да е качествена, вземи мостра както те посаветва колегата. Най-добре ще е да си закупиш толекс от ибей той си е предназначен за тази цел но и с кожа става. До колкото за тапицерите тяхната рабта е свързана с мебели и автосалони, аз съм виждал кабинет тапициран от уж много добър тапицер и в общи линии се беше справил зле. Не се знае на какъв "майстор" ще попаднеш. Тапицирал съм си сам един кабинет и смея да твърдя, че след като се информираш добре и ако имаш пространствено мислене и познания по геометрия ще се справиш и сам при това добре. А и няма такъв кеф след като си го направил сам. Ето как се получи при мен http://forum.muzikant.org/topic/113914-eaaeiaao-2x12/ Вече се мина доста време и кожата не се е разлепила или набръчкала ползвах някакво лепило на Бизон, водят го гел лепило изглежда като хелметекс но е по светло и мътно. Цитирай
Mar4enko Отговорено Май 29, 2012 Автор Отговорено Май 29, 2012 Lyu_records, Твоят пост е много полезен и съм го гледал. Сега обаче го погледнах с други очи защото ме интересуваше един проблем-как се захваща предния защитен плат защото: - добре е предната плоча да е ЗАЛЕПЕНА + хваната с болтове за закрепени вътре ребра / по периферията/ - ама като има плат как ще се залепи и при това ако се наложи разглобяване за нещо какво ще правим ? При теб челната дъска май се вкарва от задната страна и се закрепва отвътре. Не е лепена сигурно. Това , ако е захваната с повече винтове сигурно не е проблем - ти ще кажеш. Моето кубенце ще е малко / 1х12"/ с дръжка отгоре и ще има по-малко играчка. Ти каква кожа си използвал ? Другите материали и аз съм ги взел откъдето и ти мисля. Поздрави ! Цитирай
lyu_records Отговорено Май 29, 2012 Отговорено Май 29, 2012 (Редактирано) Ми фронталната дъска е завинтена върху летвичките които съм сложил с винтове от вътрешната страна. Плата на фронталната дъска се слага от пред след което се подгъва до задната част и го заковах с такер по на гъсто за да е опънат добре и го винтиш от вътре към фронталната част. Повечето кабинети а и не само аз имам едно кубенце вкъщи, сега го погледнах, че и то е на същия принцип. Та фронталната дъска не съм я лепил само е винтена. Важното е другата част от конструкцията да е залепена и укрепена дбре. Кожата е някаква (изкуственяк) купена от сливница (кой номер не си спомням) просто ми хареса като качество. Та кабинета го ползвам за репетиции (то той си виси в репитиционната) няма никакви проблеми от страна на здравина но и аз стабилно го правих. Не се притеснявай че предния панел не е залепен! Това е направено по този начин за да може да се подменя плата, грила. Редактирано Май 29, 2012 от lyu_records Цитирай
Yves Отговорено Май 30, 2012 Отговорено Май 30, 2012 (Редактирано) Моят кабинет е облицован с кожа точно от Кожа.бг. Хубава е, евтина, а в магазина в Пловдив имат толкова много видове и цветове, че се отказах да ги разглеждам всичките и взех първата черна, която ми хареса Ако си средно интелигентен и сръчен с 1-2 клипчета в ютюб ще се справиш сам. Все пак тапицираш идеално правилен твърд сандък, а не диван. Аз не бях работил никога преди с нещо подобно, но се справих за около 40 минути с разкрояване и лепене при това в хола /стремейки се да не изцапам/. Не е голяма философия. P.S. Сега видях, че говорим за различни сайтове с едно и също име. Този, с който имам опит аз е този : http://www.koja.bg/ Успех Редактирано Май 30, 2012 от Yves Цитирай
Mar4enko Отговорено Май 30, 2012 Автор Отговорено Май 30, 2012 (Редактирано) Ами то кожата май е същия сайт. Ако отидеш в моя на главната им страница има препратка към твоя където пише "Посететени и на ...." Не съм схванат в ръцете и инструменти дал господ и за съжаление е истина че днес трудно можеш да се довериш на "майстор" да направи нещо по-различно от рутинната му дейност. Така че ще опитам сам и с помощ от приятел. Само май ще трябва да сменя материала - мислех да го правя от ламинат , но такерите сигурно няма да влизат. Благодаря на всички за съветите. Поздрави и весел ден ! Редактирано Май 30, 2012 от Mar4enko Цитирай
Recommended Posts