Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Реших да оптимизирам вокс уа-то си.Поръчах си хало индуктор Уипъл , кондензатори tropic fish, полистъренови кондензатори и бц109 транзистори - всичко отвъд голямата вода.Намерих и нужните карбонови резистори.Ей го на инфото за picture wah:

http://fuzzcentral.ssguitar.com/mccoy.php

Ей го на и теста :)

За жалост се наложи да го записвам в два отделни дни и настройките на ампа ми бяха бутани, та се опитах да ги докарам кажи речи същите, но мисля за МкКой репликата презинса се оказа по-малко.

Enjoy :)

Отговорено (Редактирано)

На clean tone, тона няма нищо общо при теста на двата. Като че на вокса си с нек, а на mc coy с бридж адаптер,

толкова различно е.

--

Иначе, няма плътност в ниските. Много плитко, отгоре отгоре. Или не настройваш както трябва тона/драйва, или не знам.

Това е което не ми харесва и на моето уауа от зуум гн1с експрешън.

Но само с овърдрайв и подходяща корекция на уредбата (по плътни среди) почти става.

Редактирано от emosms
Отговорено (Редактирано)

:) Със сигурност не го настройвам както трябва - все пак съм се специализирал в свирене само на тресни и то без уа.

На живо разликата е огромна и плътността си я има.Репликата е по-вокално/назална и контрола с педала е по благ(не знам как точно да го опиша).

За клийна - може и да си прав, но всички останали семпли са на бридж.

:metalist:

Редактирано от liquid_death
Отговорено (Редактирано)

http://www.youtube.c...feature=related

Абе то и тука не е суупер супер дълбоко в ниските, мен ми се ще да пада още по глухо в долно положение и с повече бас :)

Мисля съм попадал на такъв саунд, но не мога да го намеря сега - уникалния голям диапазон на уа от ниски до високи.

По принцип уато не звучи добре с дисторшън, високите, силното изкривяване и жуженето обират ефекта и става по слабо. Лично мнение

Също, в общия случай, ако настроиш саунда да има повече плътност в ниските, при отваряне на уато високите не са толкова изразени и обратно..

Така че страшно много зависи какво прави изкривяването и тонкорекциите.

(дали е драйв, дистър, дори само с буустер става супер, щото държи ниските дебели но пък малко замазани, но зависи после пък от ампа.....)

Редактирано от emosms