IgniteAll Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Май пропуснах да уточня, че в активен режим ми допада, а пасивният ми мътнее. Тествал съм го на глава и кабинети вързани към нея с 4х10" и 1х15", та си мисля, че проблемът е бил от електрониката. Не претендирам, че съм голям разбирач, но са ми минали бая басове през ръцете и този най-много ми пасва като бюджетно решение за тези пари. Cort Action също е опция, но точно нея избягвам да я споменавам при питане от този тип, защото е по-скоро компромис, отколкото решение. Цитирай
Yves Отговорено Май 17, 2012 Автор Отговорено Май 17, 2012 (Редактирано) IgniteAll, и аз точно по тоя Корт се заглеждах сериозно, не за друго, ами имам опит с марката и съм фен. Само не знам дали наистина с тоя махагон няма да е прекалено тъмно звучащ. В един VST плъгин за бас можеше да се избира симулация на самата китара и общо взето най-много ми харесваше Рикенбакера, което ме навежда на мисълта, че харесвам по-светло звучащ бас. Какво ще кажете за един Warwick Thumb от елша? В един от магазините за инструменти втора ръка го гледах, даже бях сложил линк в един преден пост, ама....на цена е малко под Корта, но не знам какво да очаквам от него. Лошото е, че нямам и бас апаратура и с каквото и да го пробвам в магазина няма да имам база за сравнение.... Редактирано Май 17, 2012 от Yves Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Warwick Thumb е с тяло bubinga/pommele и цената му е лекичко около 3-4к и нагоре Евро... Ето го как изглежда, миличкото то на батко. Най-вероятно си гледал някой RockBass by Warwick, което пак не ми го слага в представите на цена под тази на Корт-а... Ето ти примерче с Warwick Corvette Rockbass: Или някой е закъсал за пари, или му има нещо. Нищо не пречи да погледнеш, все пак, защото не са ама никак лоши като изработка и определено ще ти свърши работа като инструмент дори не само за домашно свирене. Цитирай
Yves Отговорено Май 17, 2012 Автор Отговорено Май 17, 2012 http://www.mmg-music.com/content/warwick-thumb-vintage-bass Ето за този говоря...след като у теб се пораждат асоциации за такива високи цени може би този не е thumb, не знам... Аз лично се обърках в сайта на Warwicк, защото освен по модели там са разделени и по страна на производство и за незапознат е много объркващо Другия вариант е да е някъв ментак с такава емблема, ама пък формите са доста изчанчени и не вярвам някой да си е играл да прави точно копие.... Цитирай
IgniteAll Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Тук е имало прекалено много "доработка", та май от Warwick-а е останало много малко. Виждам струнник, не виждам сериен номер, което значи, че вероятно е пребоядисан, защото серийните им номера ги набиваха в обратната страна на главата на баса(за този не съм сигурен, защото май ми е батко на години)... Според мен ако ти допадне като инструмент трябва да отидеш лично до магазина и да го пипнеш или да си вземеш басист с теб, за да го провери. Електрониката не виждам да е на MEC също. Прекалено много неща не виждам, за да ти кажа веднага спокойно - ДА, ТИЧАЙ! Цитирай
Yves Отговорено Май 17, 2012 Автор Отговорено Май 17, 2012 Добре, явно тоя не е чак такава оферта каквато изглеждаше, така че може да почака да ми втасат идеите в главата Много благодаря за разясненията! Много ме съблазнява Епи Тъндърбърда, ама пусто като няма къде да се пробва...не че и да му има нещо ще разбера, ама пак А Корта ще го пробвам още в събота Цитирай
golfabitch Отговорено Май 17, 2012 Отговорено Май 17, 2012 Според мен е най-важно инструментът да ти е удобен и да харесваш звука му Цитирай
Yves Отговорено Май 18, 2012 Автор Отговорено Май 18, 2012 Никога не съм бил съгласен това да се казва на начинаещите....какво значи да ми харесва или да ми е удобен? Ако това е първия бас, който хващам през живота си на каква база ще преценя дали е удобен? А и да опитам 5 други в магазина надали за 1 час мога да си създам възприятия за удобство камо ли за звук. ДА не говорим, че като свикнал да държа китара най-вероятно всеки бас ще ми е неудобен 2 Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 18, 2012 Отговорено Май 18, 2012 http://www.mmg-music...mb-vintage-bass Ето за този говоря...след като у теб се пораждат асоциации за такива високи цени може би този не е thumb, не знам... Аз лично се обърках в сайта на Warwicк, защото освен по модели там са разделени и по страна на производство и за незапознат е много объркващо Другия вариант е да е някъв ментак с такава емблема, ама пък формите са доста изчанчени и не вярвам някой да си е играл да прави точно копие.... Това е абсолютно менте. Цитирай
Yves Отговорено Май 18, 2012 Автор Отговорено Май 18, 2012 А имате ли впечатления от басовете на HK? Изглеждат много добре на снимка, даже слепени от няколко типа дърво, което съм го виждал на доста скъпи инструменти, нектру....а пък в същото време са страшно евтини. Каква е уловката тук? Цитирай
Mephistofel Отговорено Май 18, 2012 Отговорено Май 18, 2012 Made In China. Има една камара такива "марки", на които инструментите им си приличат като 2 капки вода - правят се на едно и също място, и се брандират с каквото си поискаш. Yves, например. Цитирай
Yves Отговорено Май 18, 2012 Автор Отговорено Май 18, 2012 Ммм, точно тия мисля, че са корейски, което не е много лошо. Като цяло не ме е страх от Made In... етикетите. Особено за лоу-енд продукти мисля, че малките марки са по-добрия избор. Като се разтърсих видях, че един колега вече е правил ревю във форума на подобен, само че 6 струнен и се беше изказал сравнително ласкаво. Целта ми е да имам бас, който да не ми се разпадне в ръцете и да не е от халва вместо от дърво, но пък ако след 2 месеца се окаже, че вече не ми е интересно да не съм много назад. В смисъл претенциите са минимални и не виждам смисъл да загробвам 1000лв за нещо по-така Цитирай
serengeti Отговорено Май 18, 2012 Отговорено Май 18, 2012 Идеалната оферта ми се струва "на старо" и с нови струни.Цецо си продаде Warwick-a на цената на адаптерите. Цитирай
kmfb Отговорено Май 18, 2012 Отговорено Май 18, 2012 И моят съвет е до към 500 лв. да се оглеждаш за 2ра ръка. И по картинка не става - на място и пипаш, слушаш. Това, че ще ти е неудобен баса, само защото е бас не го разбирам. Аз си купих китара, макар да не ми трябва особено и да не я ползвам активно просто поради причината, че ми пасна идеално на ръката - любов от първо докосване беше Бас, който лично аз много харесвам е Cort B5, но не знам дали не отива над бюджета ти. Има доста сходен тон и характеристики с Ibanez SR505 (главно заради бертолинитата), който е в пъти по-скъп. Другото, за което съм с 2 ръце "за" са не най-евтините модели Jazz Bass на Squire - с нови струни са съвсем подходящи инструменти за не-басист. За толкова пари - толкова. Цитирай
golfabitch Отговорено Май 18, 2012 Отговорено Май 18, 2012 Yves хвани една Кремона или Орфей и пак ще си говорим дали ти трябва база за сравнение,за да разбереш дали ти е удобно 1 Цитирай
Recommended Posts