Slide Публикувано Май 10, 2012 Публикувано Май 10, 2012 (Редактирано) Здравейте! За пръв път се занимавам с Ibanez Edge тремоло. (То и като цяло нямам голям опит с Floyd Rose тип системи). Въпроса е за сет-ъп-а на тремолото. Първо, като взех китарата, тремолото беше под ъгъл (тоест задния му край беше по-високо и имаше малко бъз). Натегнах винтовете отзад, изравни се с тялото, но съответно стурните опират в позицийте вече. Като цяло как мога да му коригирам височината Съответно височината на струните. От стъдовете? ПП: Знам, че има една камара видео туториъли, но те основно опират до "вадиш струната, слагаш новата и ако не е успореден с тялото - натягаш или обратното". ЕДИТ: Гледам грифа си е добре и няма нужда от баране на тръст рода. Или поне така ми се струва на мен. Редактирано Май 10, 2012 от Slide Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 Преди време имах същия проблем - с помоща на това видео, се оправих много бързо http://www.youtube.com/watch?v=RQQT9-Y0R9A Цитирай
MrDeath Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 (Редактирано) Ето така трябва да изглежда едж когато е сетнато правилно. Червената линиика трябва да е паралелна на тялото а не синята, т.е. предполагам, че то ти е било добре а ти излишно си затегнал пружините. Реално едва ли ще имаш проблем тъй като и аз съм свирил известно време с така настроено едж 3 и нямаше проблем, но по принцип това е правилният начин. Старите едж имат една линийка издълбана, по която да гледаш, но едж 3 няма. Височината се регулира елементарно с шестограм се въртят стъдовете. Препоръчва се да се отпускат струните докато са отпуснати, аз лично просто правя дайв и до сега не са ми се изтъпявали ножове. Ето тук по-добре можеш да видиш ъгъла на тремолото какъв да е: http://www.ibanezrul...up/angle.htm#ED Редактирано Май 10, 2012 от MrDeath Цитирай
Slide Отговорено Май 10, 2012 Автор Отговорено Май 10, 2012 Благадаря много за инфото, но сега имам още един интересен въпрос: В процеса на настройване скъсах струна и си купих нови (пак 9-ки), сега обаче тремолото ляга на вътре, тоест трябва да развия болтовете. Въпросът е, че стигам почти до максимума, който мога да ги развия, но тремолото не застава успоредно с тялото, както трябва да е. Съответно има и бъз, но просто не мога повече да го развивам. Цитирай
MrDeath Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 Според начина, по който си обяснявам "ляга навътре", то ти трябва точно да затягаш пружините. Явно "ляга навътре" за теб е едно, а за мен - друго. Общо взето ако фините настройки (те са май най-добър ориентир) се качват нагоре, значи струните опъват и трябва да затегнеш болтовете, ако фините настройки хлътват надолу, значи пружините опъват повече и тогава трябва да равиваш болтовете. Не е хич сложноведнъж като се разбере и е пълно с туториъли в нета, но не всички са блестящи. Покажи някакви снимки или обясни по-подробно. Цитирай
Slide Отговорено Май 10, 2012 Автор Отговорено Май 10, 2012 След много ръчкане - сега всичко е наред! Благодаря много за инфото, което дадохте. ДО сега съм имал една китара с Флойд тип система (Ария Про, но тя беше с TRS Floyd, който имаше леки различия и беше далеч по-лесен за сет-ъп). Сега отивам във темата Фукня. Цитирай
Recommended Posts