linger Публикувано Май 9, 2012 Публикувано Май 9, 2012 Здравейте, Реших да си взема ел. китара и се колебая между следните 2 модела на Fender - American deluxe stratocaster Hss или American deluxe SSS. Цената е една и съща, но първия модел има някои екстри(LSR Roller nut, 2-Position Push/Push "Passing Lane" Switch ). Моля дайте съвет. Цитирай
tursq hora za grypa Отговорено Май 9, 2012 Отговорено Май 9, 2012 Ами ако мислиш да свириш и някоя друга жица от време на време по добре вземи тази HSS! Аз бих я избрал нея просто заради хъмбъкера Цитирай
мегатон Отговорено Май 9, 2012 Отговорено Май 9, 2012 Fender - American deluxe stratocaster Hss Цитирай
Георги Тотев Отговорено Май 9, 2012 Отговорено Май 9, 2012 (Редактирано) Както казаха и колегите, зависи ... ако ще има и "напържване" ... HSS. Ако мислиш да си само мелодичен ... SSS. Всичко зависи от тебе! Все пак да кажа, писна от такива теми. Има достатъчно. Идеята е ... иди, виж, пипни, чуй и тогава решавай. Всичко е индивидуално! Со здраве! Герги Редактирано Май 9, 2012 от Георги Тотев Цитирай
Slide Отговорено Май 9, 2012 Отговорено Май 9, 2012 Вие така го изкарахте, че на SSS не може да свири никаква "жица"... (Още повече, че това понятие може да варира от Цепелин и Пърпъл до Металика и Пантера). Цитирай
n1k0 Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 Аре и аз да внеса смут - тая от аватара ми, демек SSS... Егати, и аз искам American Deluxe за първа китара Цитирай
lyu_records Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 Определено HSS даже печелиш модерен нът към нея! когато се чудех на времето каква да е първата ми ел. китара не съм и предплагал, че в БГ може да се открие Фендер! Избора беше: Кремона, Орфей и Мюзима с много връзки Разбира се избрах най-доброто Кремона А как съм си мечтал за "Милин камък" Цитирай
doviciozo Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 Вземи си Фендер/sss/ за да имаш звука на марката без никакви компромиси.Този модерен нът е 45 лева като моя го поръчах от Америка и е много як,но лютиера който ми прави ремонт на китарата която е от 81г. ми каза че вместо него е по добре да сложа истинска кост и така и направих.С тази кост човека си е играл доста време и сега в комбинация с трите сингъла Нойслес и ясеновото дърво звука кърти.Искам да кажа: гледай дървото и адаптерите също така посвири за да видиш как е,а тези нътове с екстрите ги зарежи. Цитирай
linger Отговорено Май 10, 2012 Автор Отговорено Май 10, 2012 Аре и аз да внеса смут - тая от аватара ми, демек SSS... Егати, и аз искам American Deluxe за първа китара Няма да ми е първа китара, но десега съм свирил само на акустични. Днес ходих в магазина, но имаха само SSS модела с Ash body. Понеже нямам опит с ел. китари не можах да изкарам звук който да ми хареса. В събота ще отида в друг магазин където имат всичко и ще ги пробвам и двете. Ще преслушам и акустичните китари на Taylor , че отдавна съм се навил за една 814ce. Цитирай
Kalmar Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 SSS Ash body. Това поне ще докарва на Фендер... а и като първа електрическа мисля че е по-добрия вариант... Цитирай
rockfire Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 Oбикновено като видя такава тема и ми става мъчно за ...китарите... --------------------------------- Това не е купуване на автомобил,куче или избиране на апартамент друже мили ... Китара се купува ,/особено скъпа/ когато си наясно със себе си и възможностите си -какво ще свириш с нея ,къде-на дивана в къщи или на концерти и още куп едни такива нещица,които ликвидираш само с един въпрос-коя/е / да избера/куче примерно/-унуй шаренкото или туй с повечето вълна ... Не ми отговаряй...., няма нужда ! 1 Цитирай
taktun Отговорено Май 10, 2012 Отговорено Май 10, 2012 Oбикновено като видя такава тема и ми става мъчно за ...китарите... --------------------------------- Това не е купуване на автомобил,куче или избиране на апартамент друже мили ... Китара се купува ,/особено скъпа/ когато си наясно със себе си и възможностите си -какво ще свириш с нея ,къде-на дивана в къщи или на концерти и още куп едни такива нещица,които ликвидираш само с един въпрос-коя/е / да избера/куче примерно/-унуй шаренкото или туй с повечето вълна ... Не ми отговаряй...., няма нужда ! Много добре казано. И аз съм начинаещ и много ме кефи ESP Horizon ама...........Нали се сещате. Поздрави. Цитирай
linger Отговорено Май 10, 2012 Автор Отговорено Май 10, 2012 Oбикновено като видя такава тема и ми става мъчно за ...китарите... --------------------------------- Това не е купуване на автомобил,куче или избиране на апартамент друже мили ... Китара се купува ,/особено скъпа/ когато си наясно със себе си и възможностите си -какво ще свириш с нея ,къде-на дивана в къщи или на концерти и още куп едни такива нещица,които ликвидираш само с един въпрос-коя/е / да избера/куче примерно/-унуй шаренкото или туй с повечето вълна ... Не ми отговаряй...., няма нужда ! Много добре казано. И аз съм начинаещ и много ме кефи ESP Horizon ама...........Нали се сещате. Поздрави.ве Не разбирам какво значение има дали си начинаещ или дали ще свириш на дивана в хола. Китарата си е китара. Днес в магазина един човечец на възраст около 50 си купи Gibson Les Paul за 2000 паунда, а не можеше да изсвири 2 ноти като хората. Обясни на продавача, че сега започва да се учи и след като той му демонстрира няколко модела си избра един и го взе без много да му мисли. Та според мен китара за начинаещ е тази която можеш да си позволиш в началото. Не разбирам защо се е насадило това мнение "ама ти си начинаещ, не заслужаваш такава китара или приказки от сорта горката китара". Цитирай
iliev.p Отговорено Май 11, 2012 Отговорено Май 11, 2012 (Редактирано) Вземи първата щото е с хъмбъкер и няма да шуми, оти кеф цена няма, гледам парите са без проблем за теб не се колебай. Редактирано Май 11, 2012 от iliev.p Цитирай
doviciozo Отговорено Май 11, 2012 Отговорено Май 11, 2012 Отдавна има сингли които са с две намотки като хъмбъкер но едната не е активна а е само за да не шуми.моите нойслеси са такива и нямат никакъв шум.Това че е сингъл не означава че трябва да шуми. Цитирай
Recommended Posts