Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Ако не си внимателен с тая пила нищо чудно да почнат да се късат още повече струните....помисли си дали можеш да се справиш или ще прецакаш необратимо седлото...по-хубаво пробвай с парче стара струна да го поизравниш ако наистина се съмняваш, че проблемът е точно там.

Това петно няма как да го махнеш. Само по себе си то е полирано от ръката ти, какъв е смисълът да го полираш още? Единствено виждам файда ако тая паста е по-едра и реално с нея го матираш, а не го полираш...но дори и тогава пак няма да докараш външния вид на останалата част от китарата и пак ще стои като петно...просто ще е различно. Остави го така, хората пари дават за изкуствено състарени инструменти :D

Редактирано от Yves
Отговорено

Човека не е казал, че китарата е MM-JP - нищо, че го пише в профила му.

А иначе - към автора - слушай Yves - не е като да пилиш заготовка за чук. Ако смятай, че няма да се справиш - потърси помощ от по-опитни музиканти или от хора със "златни ръце" (макар да не ти го препоръчвам горещо последното).

В най-лошия случай може да се наложи да купуваш нови седла, които не са чак пък толкова скъпи.

Отговорено

А, има ли нещо като паста или препарат който един вид запълва леки драскотини, или пак се вкарвам в ''от местопрестъплението'' :lol:

Отговорено

Аз моята любима китарка съм я възпитал, да не къса струни, да не ги сменям на седмица, а на два месеца (даже и бира пият, като ги почерпя....полея), да я настъпвам в края на всяка песен подпряна на комбото (за разкош в микрофонията), да не я чистя с месеци, и да не се занимавам с "НЕЯ" освен ако вече неможе да се използва за свирене......тогава лютиер и готовооооооооооо. Ама това само 'щото я обичам. Ти да видиш другата ми китара , дето я мразя....!!!!

Отговорено

Имам 2-3 пакетчета с carnuba wax, но тей и не съм ги тествал. Пише, че може да "ремонтира" малки одрасквания и наранявания, но нямам представа как се справя на практика...

Отговорено (Редактирано)

^Аз имам, след време "хлътва" в пукнатината, не се забелязва на пръв поглед, но като знаеш къде са драскотините седят и дразнят.

П.П. : Пробвал съм и с обикновен восък, ма се пука!

Редактирано от Георги Тотев