lyu_records Отговорено Май 3, 2012 Отговорено Май 3, 2012 Ако разстоянието е 31 - 32мм. според мен винта трябва да влиза някъде около 25мм. в дървото. Но като се има предвот, че и самия нът заема част от дължината на винта може да вземеш 30мм. винт, който ще влезе някаде около 3 - 4мм в страпа и остатъка ще държи в дървото 26 - 27мм. Също така трябва да съобразиш че при теб винта ще влезе под ъгал защото мястото е обло и там вече размерите стават други. Колега @Fats дупката се разбива когато китарате се ползва на колан често и е стара и тежка, това не е никак рядко явление. В повечето случаи се разбива на рога (немога да ти кажа защо). Моите китари ги ползвам със страп лок и вече ми се е случвало един път. Постоянно ми се развиваше винта на рога съответно аз го затягах докато в един приятен момент не превътря. Според мен развиването идва от това че страпа е лок и лично аз не свалям колана от китарата никога и той постоянно си се върти върху страпчето. 1 Цитирай
Fats Отговорено Май 3, 2012 Отговорено Май 3, 2012 (Редактирано) Напълно достатъчна е дължина на винта около 30 - 35 мм. И да не пропусна, задължително със звездовидна глава, за равномерно натягане при завинтванито. Тук става дума за акустичен инструмент, доста по-лек от масивните тела. Но както споменах вече, може да се капне малко епоксидно лепило в дупката и тогава няма мърдане. Така съм направил на банджото си, а то тежи колкото две от най-тежките електрически китари. Редактирано Май 3, 2012 от Fats Цитирай
lyu_records Отговорено Май 3, 2012 Отговорено Май 3, 2012 (Редактирано) Сега започвам да правя същото нещо на един Лашбърн. Ако автора на темата има търпение след час ще кача снимки. Не че е много работата ма работа и върху едни двулитрови PVC-та. Редактирано Май 3, 2012 от lyu_records Цитирай
lyu_records Отговорено Май 3, 2012 Отговорено Май 3, 2012 Ето: Те това е в общи линии. Работа за 1 - 2 иин. Мислиш, мериш, дупчиш, винтиш. Няма нищо сложно. 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 3, 2012 Отговорено Май 3, 2012 Напълно достатъчна е дължина на винта около 30 - 35 мм. Ей това съм го пропуснал. Ооо да 35мм. направо може да ползва вместо винт болт, тамън ще му стигне дължината от другата старана да му навие гайката. При размерите които е обявил колегата макса е 30мм (като възможност, без да се покаже отатък). Като стандарт в повечето китари страпа гълта около 5мм и влиза в "масивно тяло" 20мм който не вярва да хване шублера и да си разварти страпа от китарата. Принципно като се замисля як винт 20мм в дърво държи яко! 1 Цитирай
81.slash Отговорено Май 4, 2012 Отговорено Май 4, 2012 ^Не ти ли пречи на ръката, като свириш около 12 позиция ? Цитирай
Icarus Отговорено Май 4, 2012 Автор Отговорено Май 4, 2012 @lyu_records Благодаря за снимките! Не мисля, че се сещам за друго, което да ме притеснява, така че остава само и аз да я свърша тая работа 2 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 4, 2012 Отговорено Май 4, 2012 Няма защо колега! Иначе не пречи по никакъв начин при свирене около 12-та позиция Цитирай
L.K. Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Толкова дълъг, колкото може да се завие. Всяка витка от резбата издържа определени килограми и колкото повече са завити, толкова по-здрава е връзката. Fats, дупката се разбива от тръскане. Ако си с по-спокоен темперамент и не преиграваш със стойки и чалъми няма да ти се извади болта. Цитирай
Fats Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 Моите винтове не се вадят, лепя ги. Освен това предпочитам да свиря седнал в повечето случаи. Да не говорим, че вече не ми отива на годините да подскачам (+ това е нездравословно за някои по-крехки сцени). Пък и китарата виси на мене, а не обратното. Икаре, хайде, завърти я тая бурма, че ще изпишем сто страници глупости по тоя смешен въпрос. Цитирай
lyu_records Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 (Редактирано) ^ Ма това си е много вярно вземи я завърти наистина. Че то стана една дълга. ако те е страх ела с една двулитровка и аз ще ти я завъртя. Редактирано Май 5, 2012 от lyu_records Цитирай
ultramega Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 (Редактирано) Сега започвам да правя същото нещо на един Лашбърн. Ако автора на темата има търпение след час ще кача снимки. Не че е много работата ма работа и върху едни двулитрови PVC-та. Колко е Лош тоя Бърн От снимките помислих че си я направил за левичари , после видях струните не са обърнати. За мен мястото което си избрал е някак нелогично . Дано да не е резултат от pVC-тата дето изпразваш Редактирано Май 5, 2012 от ultramega Цитирай
lyu_records Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 (Редактирано) ^ О тука бъркаш я помисли пак! То си е елементарна физика! Ако не бяха PVC-тата нищо чудно да го бях и обърнал ма ми действат добре! Идеята е следната понеже е под ъгал така по трудно ще се вади от колана. Редактирано Май 5, 2012 от lyu_records Цитирай
ultramega Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 К'ва физика бе човек , чиста естетика. Така е по добре. http://www.youtube.com/watch?v=E4mIM6C8fKo 1 Цитирай
lyu_records Отговорено Май 5, 2012 Отговорено Май 5, 2012 (Редактирано) Когато е на обратната страна не стои добре! Така си подкарва колана и е по малка вероятността да се откачи. Иначе го водят за левичари. В случая е как ти харесва. Е да ма този човек от тубата го монтира централно при мен има ръбче там, представи си триъгалник. Редактирано Май 5, 2012 от lyu_records Цитирай
Recommended Posts