Ground Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Относно -"Грабвай китарата и тичай в магазина да пробваш" по-добре кажете къде конкретно ще се случи това пробване, защото аз бях в "магазина", такъв, като хамериканските и нямах възможност да пробвам усилвателите(както там) - в единия пича взе китарата и ми показваше без да ме пита, а в другия им беше зверски неприятно че съм там, хем тихичко си дрънках в ъгъла. Извода ми е, че ако не си им познат или не си някой от знатните наоколо, няма да се получи пробването. Свиря от една година и имам едно моделиращо кубе 15В, на което много се кефих, че ми докарва подобен на Маршал крънч и някакъв горе-долу ставащ дистер - 1 година слушах този звук, но в момента, в който пробвах лампи ушите ми всякаш се родиха повторно и не смятам, че си въобразявам. Пробвах и хибридно кубе на Вокс(с лампи в предусилвателя), но не забелязах някаква съществена разлика с моделиращото. Ако имаш познати при които да пробваш е най-добре, а и да нямаш съм сигурен, че тук ще се намери някой колега който да помогне за тест. Аз съм насреща, но моят сетъп не е завършен(имам само лапов преамп), все пак ако си от София и имаш желани пиши ЛС. Цитирай
TONY Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Подкрепям Щурчо. Логичният избор е да е лампов амп. Аз самият имам моделинг комбо Ямаха ДГ60, което ползвам за тих практиз вечер. Никак не е зле, даже ме кефи. Пускал съм го в репетиционна, веднъж и на концерт. Но в крайна сметка, ако искаш еди какъв си звук и може да си го позолиш - си го позволяваш, а не правиш разни компромиси. 1 Цитирай
iliev.p Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 И както винаги става тук у форума, попита ли се какъв амп да се купи започва веднага спор кой амп е по хубав лампов или транзисторен, И тъй като въпроса е зададен от новобранец вашият вечен спор едва ли го е орентирал, напротив още повече го е объркал кое е истината. Пич вземи този твой познат дето ти е казал ,че амп с много ефекти не е хубаво щото няма собствен звук и с него идете и си избери един усилвател но с твоята китара ги пробвай. Ако не си харесаш пробвай и "Маршала " на TONY доста дълго време ще ти задоволява нуждите като звучене! Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Не почва никакъв спор,това е доказано - лампата изкарва каквото свириш, "динамик френдли" е типично за английските усилватели,тоест -пипаш леко -чисто,повече атака - овърдрайв. Английските усилватели на са само Маршал и не са само за дж-дж-дж. Ама за жулене на метъл транзистора става. Цитирай
Recommended Posts