Jump to content
Българският форум за музиканти

Едно въпросче ?


Recommended Posts

Значи питането ми е следното ( ако имам някви грешки в кое как се казва по барабаните да ме прощвате :P ) :Значи отивам аз да си тарся барабани в музаклен магазин и отивам и питам нещо за 400 лв. и тои вика за 450лв ще мога аз се сагласявам сега започва дами показва нещата там педал "тама" фус машина пак "тама" маиче беше нз чинели,каса показами и барабчето и така почна да ми показва аутовете обаче те ми се видяха суПер малки мисля че ми показва някви резонатори (ако изобщо съществува такъв термин сорй начинаещсъм и още не ги знам мноу мноу.. ) та така и имам чувството че се опитва да ми даде некви резонатори вместо аутове или те са едно и сащо в смисал щото по снимките на сетове аутовете ми се виждат по големки от колкото от тва което видях в смисал дори и резонатори да са ще ми сварше ли работа .... а ( смятам да сивря блек метъл ;) ) .. някои ако ме светне по вапроса мноу ще се радвам ... :P опитват се да ме цакнат ли кажете ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми незнам показами го направо с кожата и ми се видя малко и ми каза че тва саму аутовете макар че тои ми показа само едното апо снимките на някои сетове определено има едно малко и едно по голямо и дами е показал само малкото ли нз ? затва питам

 

 

 

 

 

.... мерси за зверски барзия отговор :P .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Резонатори както им викаш, това са задните кожи на алта... от това, което написа разбрах само, че викаш на по-малките алтове резонаторни, поправи ме ако греша!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Въх, завалийката.... доста си оплел понятията. АЛТОВЕ, пич, НЕ аУотве. Може и ТОМ(ове) да им казваш. :P

Явно трябва да вземеш някой консултант с теб когато ще купуваш, за да не стане грешка и да ти набутат някоя пръчка. Само едно ще ти кажа: не се заблуждавай, че с какъвто и да е сет барабани ще прозвучиш като "блек-метъл" дръмер, ако ще и по метър да са им дълбоки алтовете... :P

Ония "животни" ползват специални електронни модули за да докарат този си вид звучене, ти изобщо не чуваш реалния саунд на барабаните им в записите. Хайде, дерзай и късмет! ;)

Редактирано от KAIL
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи питането ми е следното ( ако имам някви грешки в кое как се казва по барабаните да ме прощвате :ph34r: ) :Значи отивам аз да си тарся барабани в музаклен магазин и отивам и питам нещо за 400 лв. и тои вика за 450лв ще мога аз се сагласявам сега започва дами показва нещата там педал "тама" фус машина пак "тама" маиче беше нз чинели,каса показами и барабчето и така почна да ми показва аутовете обаче те ми се видяха суПер малки мисля че ми показва някви резонатори (ако изобщо съществува такъв термин сорй начинаещсъм и още не ги знам мноу мноу.. ) та така и имам чувството че се опитва да ми даде некви резонатори вместо аутове или те са едно и сащо в смисал щото по снимките на сетове аутовете ми се виждат по големки от колкото от тва което видях в смисал дори и резонатори да са ще ми сварше ли работа .... а ( смятам да сивря блек метъл :bravo: ) .. някои ако ме светне по вапроса мноу ще се радвам ... :D опитват се да ме цакнат ли кажете ....

МОЛЯ ТЕ ! Кажи, че се шегуваш ! :bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи питането ми е следното ( ако имам някви грешки в кое как се казва по барабаните да ме прощвате :no: ) :Значи отивам аз да си тарся барабани в музаклен магазин и отивам и питам нещо за 400 лв. и тои вика за 450лв ще мога аз се сагласявам сега започва дами показва нещата там педал "тама" фус машина пак "тама" маиче беше нз чинели,каса показами и барабчето и така почна да ми показва аутовете обаче те ми се видяха суПер малки мисля че ми показва някви резонатори (ако изобщо съществува такъв термин сорй начинаещсъм и още не ги знам мноу мноу.. ) та така и имам чувството че се опитва да ми даде некви резонатори вместо аутове или те са едно и сащо в смисал щото по снимките на сетове аутовете ми се виждат по големки от колкото от тва което видях в смисал дори и резонатори да са ще ми сварше ли работа .... а ( смятам да сивря блек метъл  :lol: ) .. някои ако ме светне по вапроса мноу ще се радвам ...  :no: опитват се да ме цакнат ли кажете ....

:beer: Popl щом си решил да си купуваш барабани даваи смело така или ина4е тва ще бъде първя ти комплект/неможе да е перфектен/,вземи си някои проспект или картинка на барабани и ги сравняваи за да нети пробутат нещо друго.

И си намери някои приятел които прави то4но това на барабаните което ти изкаш да постигнеш със блек метъл-а. после просто му подражаваи.

 

-ТАМА за на4инаещ добре.

 

-400лв. да прили4на цена ако са нови супер.

 

-"аутовете" като ти казваш това са два средно големи барабана които седят на фронта на комплекта и се казват том-томи някои им казват алтове.

 

 

 

-ако са прекалено малки барабан4ета може би става вапрос за бонгоси ако ти предлагат такива вникакъв слу4аи неги купуваи няма да ти свършат работа.

 

-в слу4аи 4е ти ги предлагат на 4асти а не като цял комплект ето какво би трябвало да садържа:

 

фус,

 

голям барабан/или каса/+педал ,

 

малък барабан+стоика на която да го сложиш,

 

два том-тома/или алта/,

 

нисък том-том/или бас тимпан/,

 

поне един 4инел със стоика на която да виси които слагаш от дясно

 

и стол4е на което да седиш докато свириш.

 

Вземаш си едни палки и си готов. ;)

 

:no: Пиши пак като напазариш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не да му се присмивате на момчето :godbless:

"момчето" първо да походи на училище няколко годинки и да се научи на четмо и писмо :read: ,после да драска по форумите :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ххххх зеда става мноу итересно първо аз казах че не разбирам много много никои не се ражда научен секи от някаде се е научил неможехтели да отговорите като Aladin просто и чисто без да почвате да ме упреквате просто исках да питам и вие да ми дадете прост отговор за това че просто ми се видяха супер малки за алтове(ТОМОВЕ аиде)

Не съм бил на ясно ,но ето вече знам какво е резонатор.Аве както и да ае пийЗ...

 

 

F.I.N.E. мм не се шегувам нали това казвам питам за да знам ....

 

ем как то и да е мерси за отговорите без значение лоши или добри...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си че никой не се е родил научен,не се притеснявай от такива реакции всички сме почнали от нищо. Препоръчвам ти за покупката и избора на барабани да вземеш с теб някой по-опитен барабанист и да ти помогне за да не ти пробутат някакви боклуци.Ако ходиш при някой на уроци го помоли за съвет или направо го вземи с теб да ги види и той.За 450 лв не може да вземеш кой знае какво,но точно в тоя ценови клас има огромни разлики в качеството - намират се от сносни неща до абсолютни кофи така че внимавай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо кратък речник(не само за Popl):

1.Том(а не аут,алт или каквото ще да е)2.Флор том(когато тома е с крака а не на холдер),а не бас тимпан или нисък том,3.И флор тома и рак тома(както се казва съшо,защото седи на холдер са ТОМОВЕ,просто с различни размери;))

Така за покупката:провери дали на всеки барабан,който ти представя за Тама има емблема,второ питай го колко инча са томовете:Pобикновенните сетове са 12,13,16 инча или 10,12,14 инча).За блек метъл ти препоръчвам по-големите.Ако сета е само с два тома(рак том и флор том) пак го вземи,много барабанисти свирят само с том и флор.Аз не разбрах дали ти се виждат малки,в смисъл диаметъра на кръга на кожата или че са плитки(разтоянието от единия до другия ринг)Ако има емблама на томовете не му мисли толкова,стига да не е изфалшифицирана.

 

П.П.Споко ще се научиш.Човек се учи цял живот.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Bonzo видяхами се малки в диаметъра на ринга тои ми показа само 1-то понеже аз немах време да го изчекам да намери и другото ама нз щеше да е малко по големо сигурно ама ми се видя малко(както казах по горе) че затова питам дали да ги зимам в смисал да не стане няква цакня :P ще питам кое колко инча е ще разбера закво става вапрос пък ако не ще търся от другаде ае ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.